Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 06-Ιουν-2018 00:33

  Επέκταση ελληνικών επιχειρήσεων στην Ισπανία θα υποστηρίξει η Banco Santander

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Επέκταση ελληνικών επιχειρήσεων στην Ισπανία θα υποστηρίξει η Banco Santander

  Της Νένας Μαλλιάρα

  Σε επέκταση της συνεργασίας της με την Eurobank μέσω του Trade Club Alliance για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών των ελληνικών  επιχειρήσεων, θα προχωρήσει η Banco Santander.

  Όπως αναφέρει μιλώντας στο Capital.gr, ο Global head of non-Financial Services της Banco Santander & Πρόεδρος του Trade Club Alliance, Jon Barañano Gaviña, στόχος της Banco Santander είναι ακόμη και η υποστήριξη ελληνικών επιχειρήσεων για την ίδρυση θυγατρικής στην Ισπανία. 

  Ο ισπανικός τραπεζικός Όμιλος Banco Santander συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων και σημαντικότερων τραπεζικών ομίλων παγκοσμίως, με δραστηριότητες που εκτείνονται από την Ευρώπη, τη Λατινική & την Βόρεια Αμερική μέχρι την Ασία, ενώ έχει ιδιαίτερα ενεργό ρόλο στον τομέα του διεθνούς εμπορίου.

  Η συμμαχία Santander – Eurobank ξεκίνησε μέσω της επιλογής της δεύτερης, κατόπιν ενδελεχούς due diligence, για τη συμμετοχή της στο Trade Club Alliance, το οποίο εγκαινιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο ως το Πρώτο Παγκόσμιο Ψηφιακό Δίκτυο Διεθνούς Εμπορίου  Διασύνδεσης Επιχειρήσεων. Στο Club αυτό συμμετέχουν στην παρούσα φάση 11 διεθνείς τραπεζικοί  όμιλοι μεταξύ των οποίων οι Banco Santander, Eurobank, Nordea, Rabobank, Attijariwafa, KBC, IBK – Industrial Bank of Korea, Banco BPM, SCB-SIAM Commercial Bank κ.ά., καλύπτοντας 40 χώρες (Η.Π.Α, Λατινική Αμερική, Βόρεια και Δυτική Αφρική, Κίνα, Σκανδιναβία, Ασία και σημαντικές οικονομίες  της Ευρωπαϊκής Ένωσης).

  Το επόμενο βήμα της συνεργασίας Banco Santander – Eurobank έγινε τον προηγούμενο μήνα μέσω του Trade Corridor. Μιας B2B πρωτοβουλίας των δύο τραπεζικών ομίλων στο πλαίσιο του Trade Club Alliance, η οποία στοχεύει να φέρει σε επαφή, στο φυσικό κόσμο, επιλεγμένες επιχειρήσεις που συνυπάρχουν ως μέλη στον ηλεκτρονικό κόσμο του Club. Οι δύο τραπεζικοί όμιλοι μετέφεραν τη συνεργασία τους και στην Κύπρο όπου μέσω του "Eurobank Trade Club", κυπριακές και ελληνικές επιχειρήσεις αποκτούν πρόσβαση σε πάνω από 15.000 εταιρείες / πελάτες διεθνών τραπεζών. Το 2020 ο αριθμός αυτός αναμένεται να φτάσει τις 100.000, καλύπτοντας τότε σχεδόν το σύνολο των σημαντικότερων αγορών της υφηλίου, έχοντας διασφαλίσει τη συμμετοχή περισσοτέρων από 15 τραπεζικών ομίλων συνολικά.

  "Σε διεθνές επίπεδο, μέσω της πλατφόρμας του Trade Club, η Banco Santander έχει κάνει πάνω από 20.000 επιχειρηματικές προτάσεις που έχουν μετατραπεί σε περισσότερες από 2.500 διμερείς επαφές μεταξύ εταιρειών. Σημειώστε ότι τα μέλη του Trade Club Alliance είναι 15.000, ενώ στόχος μας είναι να αυξήσουμε τον αριθμό των μελών του Club σε 100.000 εταιρείες, καλύπτοντας 60 έως 70 χώρες. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι μιλάμε για επιλεγμένες, αξιόπιστες και διεθνώς προσανατολισμένες επιχειρήσεις που θέλουν να αναζητήσουν και αξιόπιστους διεθνείς εταίρους", λέει στο Capital.gr o κ. Barañano.

  Μέσω της συνεργασίας τους, Banco Santander και Eurobank - λέει ο κ. Barañano -, είναι αφοσιωμένες και δεσμευμένες στην ιδέα της διευκόλυνσης των αναπτυξιακών προοπτικών της ελληνικής οικονομίας και των ελληνικών επιχειρήσεων ώστε να αναπτυχθούν και να γίνουν πιο ανταγωνιστικές. 

  "Η Eurobank έψαξε και εντόπισε 15 ελληνικές εταιρείες που είναι μέλη του Trade Club Alliance, τις οποίες μπορέσαμε να "ταιριάξουμε" με 50 εταιρείες από την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Βραζιλία και το Μεξικό. Ξεκινήσαμε με το Trade Corridor στις 9 Μαΐου στην Αθήνα με 15 ελληνικές εταιρείες από τους κλάδους τροφίμων - ποτών, καλλυντικών, κλωστοϋφαντουργίας και αυτοκινητοβιομηχανίας, στις οποίες δώσαμε τη δυνατότητα στοχευμένης, φυσικής επικοινωνίας με άλλες, "ταιριαστές" επιχειρήσεις στο εξωτερικό που είναι επίσης συνδεδεμένες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Trade Club Alliance", λέει ο Πρόεδρος του Trade Club Alliance, ανακοινώνοντας επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

  "Η συνεργασία μας με την Eurobank θα επεκταθεί μέσω του Trade Club και σε άλλες δραστηριότητες που θα καλύψουν τις ανάγκες των επιχειρήσεων στο σύνολό τους. Ένας πυλώνας των αναγκών των επιχειρήσεων είναι οι εμπορικές τους ανάγκες και αυτό καλύπτεται μέσω του Trade Club Alliance, το οποίο καθιστά δυνατή την επικοινωνία μεταξύ επιχειρήσεων που θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε επιχειρηματικές συνεργασίες. Ωστόσο, οι επιχειρήσεις δεν έχουν μόνο εμπορικές ανάγκες. Επίσης, έχουν ανάγκες επέκτασης, δημιουργώντας θυγατρικές σε άλλες χώρες, καθώς και ανάγκες ανάπτυξης μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων.

  Στο πλαίσιο που η Banco Santander θέλει να καλύψει όλες τις επιχειρηματικές ανάγκες, η συνεργασία μας με την Eurobank μέσω του Trade Club Alliance θα επεκταθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Για παράδειγμα, θα βοηθήσουμε ελληνικές εταιρείες που θέλουν να ιδρύσουν θυγατρική στην Ισπανία, παρέχοντάς τους επιτόπου υποστήριξη μέσω του προγράμματός μας International Desk".

  Ο κ. Barañano αποδίδει εύσημα στην Eurobank, εκφράζοντας την ικανοποίηση της Banco Santander από τη συνεργασία. "Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τη συνεργασία μας με την Eurobank. Επιλέξαμε τη Eurobank ως εταίρο, καθώς καταλάβαμε από την πρώτη στιγμή ότι  μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για την προώθηση της επιχειρηματικότητας. Στην πραγματικότητα, η Eurobank είχε ένα πρόγραμμα για την προώθηση των ελληνικών εταιρειών διεθνώς (Exportgate.gr). Ήταν η τέλεια τράπεζα για να συνεργαστεί μαζί μας και να καταλάβει πολύ εύκολα τον οδικό χάρτη με τον οποίο κινούμαστε ως Banco Santander για να προωθήσουμε τις επιχειρήσεις. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που η Eurobank είναι επίσης πολύ αφοσιωμένη στην εφαρμογή των σχεδίων που έχουμε για το Trade Club Alliance", καταλήγει ο Global head of non-Financial Services της Banco Santander & Πρόεδρος του Trade Club Alliance.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων