Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Μαϊ-2017 08:17

  "Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αναστηθεί - έκλεισε τον ιστορικό του κύκλο"

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου


  Toυ Μανόλη Καψή

  Η "Ώρα Αποφάσεων" κάνει τα πρώτα της βήματα. Απο πολιτική κίνηση θέλει να μετατραπεί σε κόμμα.

  Άλλο ένα κόμμα στην ήδη πολυδιασπασμένη κεντροαριστερά;

  Όχι, δεν διεκδικούμε τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, διευκρινίζει η Άννα Διαμαντοπούλου μιλώντας στο Capital.gr λίγα 24ωρα μετά την πρώτη συνδιάσκεψη στελεχών της κίνησης που ίδρυσε απο κοινού με τον Γιάννη Ραγκούση και τον Γ. Φλωρίδη.

  Θέλουμε να απευθυνθούμε σε εκείνους που η πολιτική και τα κόμματα τους απωθούν. Σε εκείνους που αναζητούν προοδευτικές λύσεις για τα προβλήματα του 21ου αιώνα.. Και όχι να μοιραστούμε τους (λίγους) εναπομείναντες ψηφοφόρους του παλαιού ΠΑΣΟΚ.

  Μήπως το πρόβλημα είναι οτι όλοι θέλετε να γίνετε αρχηγοί;

  Έτσι πιστεύουν πολλοί. Αλλά είναι άδικη και απλοϊκή η κριτική, απαντά η Άννα Διαμαντοπούλου. Για όλους μας, αν το ζητούμενο ήταν απλώς και μόνο να επιστρέψουμε στη Βουλή, θα ήταν πολύ πιο εύκολο μέσα απο τα παλιά μας κόμματα. Αυτό που κάνουμε έχει ρίσκο.

  Η Άννα Διαμαντοπούλου αποφεύγει τις προσωπικές αναφορές στους πρώην συντρόφους της, αλλά η ετυμηγορία της για το σημερινό ΠΑΣΟΚ είναι κάτι παραπάνω απο αυστηρή: Το ΠΑΣΟΚ και τα πρόσωπα του έχουν κλείσει την διαδρομή τους. Η Φώφη Γεννηματά έχει κολλήσει σε άλλη εποχή, θέλει να αναστήσει το ΠΑΣΟΚ του 1981. Αυτό δεν γίνεται, ζούμε το τέλος εποχής.. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να προσελκύσει νέους ψηφοφόρους.

  Εξ' ίσου αυστηρή είναι και με πρόσφατες τοποθετήσεις της Φώφης Γεννηματά που θυμίζουν το κρατικίστικο ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 80΄, όπως λέει. Για παράδειγμα η πρόταση της για την δημιουργία ενός νέου Οργανισμού Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων, μια πολιτική - που όπως σημειώνει η Άννα Διαμαντοπούλου μιλώντας στο Capital.gr - απεδείχθη καταστροφική για την ελληνική οικονομία.

  Στις δημοσκοπήσεις οι ψηφοφόροι της κεντροαριστεράς ζητούν ένα νέο κόμμα και εκλογή αρχηγού απο την βάση. Προς το παρόν όμως τα κόμματα και τα πρόσωπα της κεντροαριστεράς, τραβούν ο καθένας τον δικό του δρόμο. Η Φώφη Γεννηματά πάει σε έκτακτο συνέδριο, ο Σταύρος Θεοδωράκης αμφιταλαντεύεται και η Ώρα αποφάσεων στήνει το δικό της κόμμα... 

  Κι όμως, λέει η Άννα Διαμαντοπούλου... θα συμμετείχα 100% σε ένα νέο κόμμα, που θα διαμόρφωνε ένα νέο πρόγραμμα για την έξοδο απο την κρίση, με νέες ιδέες και φυσικά με εκλογή αρχηγού απο την βάση. Όπως ακριβώς έγινε και με τον Ρέντζι στην Ιταλία. Και η Φώφη Γεννηματά, προσθέτει, θα έμενε στην ιστορία αν έπαιρνε την πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση της προοδευτικής παράταξης. Τώρα είναι η ώρα. Τώρα που ζούμε το 4ο μνημόνιο Τσίπρα και το τέλος του δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς..

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ