Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Ιαν-2010 16:21

  Νέο δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα στην Κροατία, ύψους €200 εκατ.

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΖΑΓΚΡΕΜΠ, Κροατία (AFP)-- Νέο δάνειο ύψους 200 εκατ. ευρώ από την Παγκόσμια Τράπεζα θα λάβει η Κροατία, για να μπορέσει να ανακάμψει από την παγκόσμια οικονομική κρίση, σύμφωνα με την Τράπεζα.

  Η Παγκόσμια Τράπεζα χορήγησε τον περασμένο χρόνο δάνειο 100 εκατ. ευρώ για να βοηθήσει την χώρα της ανατολικής Ευρώπης να διατηρήσει τις εξαγωγές και τις θέσεις απασχόλησης.

  Το νέο δάνειο “στοχεύει να βοηθήσει τις αρχές να διατηρήσουν τη μακροοικονομική σταθερότητα και ένα κατάλληλο δημοσιονομικό πλαίσιο, στηρίζοντας τις πιο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού στην αντιμετώπιση των οικονομικών κακουχιών, ενώ παράλληλα θα ενδυναμώσει τον χρηματοπιστωτικό τομέα”, δήλωσε ο Andras Horvai, αρμόδιος της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Κροατία.

  Η οικονομία της Κροατίας έχει επηρεαστεί έντονα από την παγκόσμια πιστωτική κρίση, σημειώνοντας συρρίκνωση 5,7% στο τρίτο τρίμηνο του 2009 σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2008.

  Το προηγούμενο έτος ο αριθμός των ατόμων που αναζητούσαν εργασία ενισχύθηκε κατά 21%, ενώ η ανεργία ανήλθε στο 16,1% το Νοέμβριο.

  “Οι αρχές έχουν λάβει κάποιες πολύ δύσκολες αποφάσεις ώστε να διατηρήσουν τη μακροοικονομική σταθερότητα”, συμπλήρωσε ο Horvai.

  “Ελπίζουμε πως σε αυτό το έτος θα παρουσιαστούν περισσότερες ευκαιρίες για βελτίωση, οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα αποκατάστασης της οικονομικής ανάπτυξης και της περαιτέρω σύγκλισης με την Ευρωπαϊκή Ένωση”, ανέφερε.

  “Η Παγκόσμια Τράπεζα είναι προετοιμασμένη να βοηθήσει τη χώρα στο μονοπάτι της οικονομικής ανάκαμψης”.

  © Dow Jones Newswires

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων