Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 30-Ιουν-2009 13:50

  Μ. Βρετανία: Συρρίκνωση ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών στο α΄ τρίμηνο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Του Paul Hannon

  ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones) -- Συρρίκνωση κατέγραψε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της Μ. Βρετανίας στο πρώτο τρίμηνο του 2009, καθώς τα έσοδα των εταιρειών από διεθνείς δραστηριότητες αυξήθηκαν.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ONS), το έλλειμμα για τους πρώτους τρεις μήνες του έτους μειώθηκε στις 8,5 δισ. λίρες από 8,8 δισ. λίρες κατά τους τελευταίους τρεις μήνες του προηγούμενου έτους. Σημειώνεται πως το προηγούμενο μέγεθος αναθεωρήθηκε από τις 7,6 δισ. λίρες.

  Η συρρίκνωση του ελλείμματος ήταν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη, με τους οικονομολόγους να κάνουν λόγο για έλλειμμα της τάξης των 6,9 δισ. λιρών.

  Ως μέρος της οικονομικής παραγωγής, το έλλειμα ανήλθε στο 2% του ακαθάριστου εγχώριου προιόντος από 2,4% του ΑΕΠ.

  Το πλεόνασμα στα έσοδα από επενδύσεις ενισχύθηκε στις 3,5 δισ. λίρες από 0,2 δισ. λίρες το τέταρτο τρίμηνο, ενώ το έλλειμα στο εμπόριο των αγαθών μειώθηκε στις 20,8 δισ. λίρες από 22,3 δισ. λίρες.

  Ωστόσο, το πλεόνασμα στο τομέα των υπηρεσιών υποχώρησε στις 12,6 δισ. λίρες από 16,3 δισ. λίρες.

  © Dow Jones Newswires

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  01:51 24/10

  Μπορούμε να δούμε - 40% στην τιμή του ρεύματος;

  Την Τετάρτη η δημοπρασία της χρονιάς στην ενέργεια κρίνει το μέλλον της αγοράς ρεύματος. Ζητούμενο ακόμη η άρση των στρεβλώσεων που θα φέρει περισσότερα οφέλη για τον καταναλωτή.

  01:09 24/10

  Έμειναν 70 ημέρες για το αφορολόγητο

  Μένου λίγο πάνω από δυο μήνες απομένουν για να εκπνεύσει το 2017 και πολλοί μισθωτοί και συνταξιούχοι δεν έχουν ακόμη εξασφαλίσει την έκπτωση φόρου που οδηγεί στο αφορολόγητο όριο.

  00:47 24/10

  Ενέργεια, αποκρατικοποιήσεις και τράπεζες θα κρίνουν την γ' αξιολόγηση

  Στο μεδούλι της διαπραγμάτευσης μπαίνουν από σήμερα κυβέρνηση και θεσμοί. Ξεκινούν ολοήμερες διαπραγματεύσεις για τα δεκάδες ανοιχτά μέτωπα στα μνημόνια με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ....

  00:30 24/10

  Το μέλλον της εργασίας είναι υπόθεση όλων μας

  Η συζήτηση για το μέλλον της εργασίας, όποτε αυτή ανοίγει, συνοδεύεται σχεδόν στερεοτυπικά από φοβία, αρνητισμό και αρκετά στερεότυπα. Οι εργαζόμενοι ανησυχούν ότι συνδέεται αυτόματα με περιστολή...