Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Ιουν-2009 17:41

  CEO της Volvo: Δεν έχουν παρατηρηθεί ακόμα σημάδια βελτίωσης στις αγορές

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Anna Molin

  ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ (Dow Jones)-- “Δεν έχει φανεί ακόμα κανένα σημάδι” ανάκαμψης στις πρωτεύουσες αγορές της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volvo (VOLV-B.SK) στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, “αν και μπορεί να παρατηρούνται κάποιες ενδείξεις βελτίωσης τάσεων”.

  Η εταιρεία ανέφερε ότι οι πωλήσεις φορτηγών οχημάτων συνέχισαν να επιβραδύνονται στο δεύτερο τρίμηνο, κάτι που οδηγεί σε μείωση της παραγωγής για την στήριξη των τιμών καθώς η μειούμενη ζήτηση προκαλεί κάμψη της κερδοφορίας.

  “Έχουμε εστιάσει την προσοχή μας στη μείωση του κατασκευαστικού εξοπλισμού αλλά και εκείνου των φορτηγών, ενώ πασχίζουμε να προστατεύσουμε τα επίπεδα των τιμών μας”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Leif Johansson στη Eskilstuna της Σουηδίας.

  Παράλληλα, η εταιρεία ανέφερε ότι οι βιομηχανικές της μονάδες λειτουργούν σε “πολύ χαμηλά επίπεδα” μειώνοντας την παραγωγικότητα και τα αποθέματα των νέων προϊόντων. Η παραγωγή έχει μειωθεί επιπλέον στο δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με το πρώτο για να αντιστοιχεί στην αδύναμη ζήτηση, είπε ο Johansson.

  “Θα συνεχίσουμε να έχουμε μικρή κάλυψη κόστους μέχρι να ισορροπήσουμε τα αποθέματα και τα κόστη με την ζήτηση της αγοράς, και αυτό αναμένεται να επηρεάσει την κερδοφορία”, συμπλήρωσε.

  Μια μικρή βελτίωση της ζήτησης έχει παρατηρηθεί σε κάποιες χώρες, όπως η Κίνα, η Ινδία και η Ιαπωνία, αποδιδόμενη κυρίως στα κυβερνητικά “πακέτα” στήριξης, κατέληξε ο Johansson.

  ©Dow Jones Newswires

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων