Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Ιουν-2009 13:02

  Ε.Ε.: Έγκριση σε Ιταλία για παράταση προγράμματος εγγυήσεων σε τράπεζες

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Του Adam Cohen

  ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (Dow Jones) – Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την παράταση του προγράμματος εγγυήσεων της ιταλικής κυβέρνησης για τις τράπεζες της χώρας.

  Αρχικά η Ιταλία ζήτησε από την Επιτροπή το Νοέμβριο να της επιτρέψει στο κράτος να χρηματοδοτήσει τον τραπεζικό κλάδο.

  Η Ε.Ε. συνήθως θέτει περιορισμούς στις επιχορηγήσεις των επιχειρήσεων, ωστόσο έχει χαλαρώσει τους κανονισμούς της για την αποκατάσταση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής ύφεσης.

  Το πρόγραμμα της ιταλικής κυβέρνησης περιλαμβάνει κρατικές εγγυήσεις για ορισμένα χρεόγραφα και ένα ανανεωμένο πρόγραμμα ανταλλαγής τραπεζικών χρεών με ομόλογα του δημοσίου. 

  © Dow Jones Newswires

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  01:51 24/10

  Μπορούμε να δούμε - 40% στην τιμή του ρεύματος;

  Την Τετάρτη η δημοπρασία της χρονιάς στην ενέργεια κρίνει το μέλλον της αγοράς ρεύματος. Ζητούμενο ακόμη η άρση των στρεβλώσεων που θα φέρει περισσότερα οφέλη για τον καταναλωτή.

  01:09 24/10

  Έμειναν 70 ημέρες για το αφορολόγητο

  Μένου λίγο πάνω από δυο μήνες απομένουν για να εκπνεύσει το 2017 και πολλοί μισθωτοί και συνταξιούχοι δεν έχουν ακόμη εξασφαλίσει την έκπτωση φόρου που οδηγεί στο αφορολόγητο όριο.

  00:47 24/10

  Ενέργεια, αποκρατικοποιήσεις και τράπεζες θα κρίνουν την γ' αξιολόγηση

  Στο μεδούλι της διαπραγμάτευσης μπαίνουν από σήμερα κυβέρνηση και θεσμοί. Ξεκινούν ολοήμερες διαπραγματεύσεις για τα δεκάδες ανοιχτά μέτωπα στα μνημόνια με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ....

  00:30 24/10

  Το μέλλον της εργασίας είναι υπόθεση όλων μας

  Η συζήτηση για το μέλλον της εργασίας, όποτε αυτή ανοίγει, συνοδεύεται σχεδόν στερεοτυπικά από φοβία, αρνητισμό και αρκετά στερεότυπα. Οι εργαζόμενοι ανησυχούν ότι συνδέεται αυτόματα με περιστολή...