Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Ιουν-2009 16:33

  Έκρηξη της ανεργίας στις χώρες του ΟΟΣΑ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones) – Τα ποσοστά ανεργίας στις 29 χώρες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 15 ετών τον Απρίλιο, καθώς η παγκόσμια οικονομική ύφεση επιβαρύνει τις αγορές εργασίας σε ολόκληρο τον κόσμο.

  Το ποσοστό των ανέργων στο σύνολο της ζώνης του ΟΟΣΑ αυξήθηκε στο 7,8% τον Απρίλιο από 7,7% το Μάρτιο, φτάνοντας επίπεδα που για τελευταία φορά είχαν παρατηρηθεί τον Απρίλιο του 1994, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός με έδρα το Παρίσι. Τα τελευταία ποσοστά, που έχουν αυξηθεί κατά 2,2 ποσοστιαίες μονάδες από τον Απρίλιο του 2008, ήταν μόλις μία ποσοστιαία μονάδα χαμηλότερα από τα υψηλότερα επίπεδα που έχουν σημειωθεί από την έναρξη καταγραφής συγκρίσιμων στοιχείων το 1988.

  Το ποσοστό των ανέργων στην Ομάδα των Επτά μεγαλύτερων βιομηχανικών κρατών -Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ και Ιαπωνία- αυξήθηκε στο 7,7% από 7,5% το Μάρτιο, που αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό από την έναρξη καταγραφής στοιχείων για την ομάδα το 1992 και είναι κατά 2,2 ποσοστιαίες μονάδες αυξημένο σε σχέση με τον Απρίλιο του 2008.

  Οι 16 χώρες που χρησιμοποιούν το ευρώ είδαν την ανεργία να φτάνει το 9,2% από 8,9% το Μάρτιο, μια αύξηση κατά 1,0 ποσοστιαίες μονάδες σε ετήσια βάση. Η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι το 9,2% αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό από τον Σεπτέμβριο του 1999.

  Το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ καταγράφηκε στην Ισπανία όπου εκτοξεύθηκε στο 18,1% τον Απρίλιο από 17,3% τον προηγούμενο μήνα. Η κατάρρευση του εγχώριου κατασκευαστικού κλάδου οδήγησε την Ισπανία κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους στη μεγαλύτερη οικονομική συρρίκνωση από την έναρξη καταγραφής στοιχείων το 1970.

  Την δεύτερη θέση μοιράζονται η Ιρλανδία και η Δημοκρατία της Σλοβακίας που είδαν αύξηση της ανεργίας στο 11,1% από 10,6% τον Μάρτιο.

  Στον αντίποδα, η Ολλανδία κατέγραψε το μικρότερο ποσοστό μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ στο 3,0%, ενώ ακολούθησαν η Νότια Κορέα με 3,8% και η Αυστρία με 4,2%.

  © Dow Jones Newswires

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ