Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 06-Ιουν-2009 04:43

  Από τα μακροβιότερα ράλλυ στον κόσμο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Το Ράλλυ Ακρόπολις είναι γεγονός ακόμα μία φορά και οι ενδιαφερόμενοι το αναμένουν με ιδιαίτερη χαρά και ανυπομονησία. Η πρώτη διοργάνωσή του ξεκινάει το 1951 από την ΕΛΠΑ και αποτελεί ένα από τα μακροβιότερα ράλλυ στον κόσμο, ενώ σήμερα αποτελεί πλέον κομμάτι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC).

  Το ράλλυ διεξάγεται σε σκληροτράχηλες διαδρομές σε βραχώδη όρη γύρω από την Αθήνα κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Μία από τις πιο δύσκολες πίστες είναι η SSS, ενώ το 2005 το Ράλλυ Ακρόπολις ανακηρύχθηκε ως το Ράλλυ της Χρονιάς. Παράλληλα, το ίδιο έτος εισήχθει μία νέα εκπληκτική διαδρομή μεταξύ του Ολυμπιακού Σατίου της Αθήνας και το 2006 άλλες δύο διαδρομές.

  Φέτος το Ράλλυ Ακρόπολις διεγάξεται από τις 12-14 Ιουνίου και αποτελεί τον 7ο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Ελικοειδείς πίστες σε βουνά καυτή θερμοκρασία και συγκλονιστική σκόνη θα συνθέτουν το τοπίο και θα κάνουν το Ράλλυ Ακρόπολις ένα από τα πιο δύσκολα στο ημερολόγιο του WRC. Τα αυτοκίνητα πρέπει να ανταπεξέλθουν σε εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες στις διεσπαρμένες βραχώδεις διαδρομές, ενώ οι οδηγοί πρέπει να βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση για να αντιμετωπίσουν τόσο τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσει το πιλοτήριο και φτάνει μέχρι και του 50°C όσο και την υπερβολική σκόνη στις πίστες.

  Η φετινή διοργάνωση θα ξεκινήσει από το Λουτράκι, στον Ισθμό της Κορίνθου, όπου θα γίνει και η επίσημη τελετή έναρξης του Ράλλυ Ακρόπολις.

  Το Ράλλυ Ακρόπολις θεωρείται από τα πιο γνωστά και απαιτητικά ράλι ενώ το θέαμα που προσφέρει είναι μοναδικό, γι΄αυτό εμείς σας προτείνουμε να μην το χάσετε και να το υποστηρίξετε.


  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων