Ερωτηματικά εγείρει για την προέλευση της είδησης της υποτιθέμενης σύλληψης των ρεπόρτερ Σουλτογιάννη και Δημάδη στη Νέα Υόρκη, μετά το συμβάν στο ξενοδοχείο της αποστολής της ελληνικής κυβέρνησης η δήλωση του ανταποκριτή του ΑΠΕ στις ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται πως η είδηση έγινε γνωστή με τηλεγράφημα του πρακτορείου.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Μηλιώνης, δήλωσε πως "τις τελευταίες μέρες πληροφορήθηκα ότι το όνομά μου ενεπλάκη στην περιβοήτη ιστορία με τις περούκες στη Νέα Υόρκη. Περίμενα από όσους έχουν την επαγγελματική, δεοντολογική και ηθική ευθύνη να αποκαταστήσουν πλήρως την αλήθεια γύρω από το σχετικό τηλεγράφημα του ΑΠΕ. Δεν το έπραξαν".

Ο Γιώργος Μηλιώνης ξεκαθάρισε πως "δηλώνω ανοιχτά και υπεύθυνα ότι ο συντάκτης του εν λόγω τηλεγραφήματος ΔΕΝ είμαι εγώ. Τα κείμενα τα οποία αποστέλλω στο ΑΜΠΕ φέρουν πάντοτε την υπογραφή μου, είτε με πλήρη αναφορά του ονόματός μου, είτε με τα αρχικά Γ.Μ."

Μάλιστα ο ανταποκριτής του ΑΠΕ, εξηγεί πως αυτός ήταν ο υπεύθυνος του πρακτορείου για την κάλυψη της επίσκεψης του πρωθυπουργού.

Διαβάστε ακόμα
Ανακοίνωση της ΝΔ για το περιστατικό με τους δημοσιογράφους στην Νέα Υόρκη