Η Ευρωζώνη βρίσκεται σε στάδιο οικονομικής ανάκαμψης, ωστόσο θα ήταν καλύτερα να καταγράφονταν ακόμη υψηλότερα επίπεδα ανάπτυξης λόγω των πιθανών κινδύνων που απορρέουν από την απόφαση του Ην. Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την πιθανή επιβράδυνση της ανάπτυξης της Κίνας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Michel Sapin.

"Η ανάκαμψη στην Ευρώπη είναι πραγματική, αλλά όχι επαρκής", είπε ο Sapin στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου των υπουργών Οικονομικών και τους Κεντρικών Τραπεζιτών της Γερμανίας και της Γαλλίας. "Πρέπει να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα της Ευρώπης και τις δυνατότητές της για να ενισχύσουμε την ανάπτυξη".

Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ είπε επίσης ότι αναμένει πως η γαλλική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1,5% φέτος παρά τα απογοητευτικά στοιχεία β' τριμήνου.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Sapin είπε πως οι αξιωματούχοι εξέφρασαν την ανησυχία ότι οι αυστηρότεροι κανόνες περί κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών, γνωστοί και ως Βασιλεία ΙΙΙ, θα μπορούσαν να πλήξουν την οικονομία.