Υπέρ του διαλόγου για τις αλλαγές του "Καλλικράτη" χωρίς αιφνιδιασμούς και με σεβασμό στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης τάσσεται ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), Λάζαρος Κυρίζογλου, με επιστολή του στον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον υφυπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μπαλάφα. Αφορμή για την επιστολή είναι η πρόταση της ομάδας εργασίας που δημιουργήθηκε για το θέμα, περί σύστασης θέσεων διοικητικών και αναπληρωτών διοικητικών γραμματέων στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας, που τίθενται επικεφαλής της διοικητικής ιεραρχίας των υπηρεσιών των δήμων.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κυρίζογλου κάνει λόγο για προεπιλογή και εκ των άνω διορισμό γενικού γραμματέα και προέδρων νομικών προσώπων στους δήμους, γεγονός που σύμφωνα με τον ίδιο, θέτει πανηγυρικά την τοπική αυτοδιοίκηση υπό κηδεμονία, ακυρώνει την όποια δυναμική των τοπικών κοινωνιών και εκπαιδεύει τους πολίτες για ακόμη μεγαλύτερα δεινά, όχι μόνον σε βάρος της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ ζητά την απόσυρση και την δια παντός εξαφάνιση της πρότασης, που όπως λέει "προσβάλλει βάναυσα και την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και το ίδιο το Υπουργείο Εσωτερικών".

Εξάλλου κ. Κυρίζογλου σε επιστολή του προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, σχετικά με τα προβλήματα των αστικών συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, αναφέρεται στις δυσμενείς επιπτώσεις των παρατεταμένων κινητοποιήσεων στον ΟΑΣΘ στο σύνολο της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της περιοχής και ζητά τη σύγκληση συνάντησης για το θέμα, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αναζήτηση της καλύτερης δυνατής λύσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ