Με αρνητικά πρόσημα κινούνται, σήμερα, οι βασικοί δείκτες της Wall Street, κάνοντας "διάλειμμα" από την τριήμερη άνοδο δια "χειρός" Fed και με τη "διολίσθηση" του αργού να επιβαρύνει το επενδυτικό κλίμα. 

Άλλωστε, και οι αναλυτές της Bank of America Lynch είχαν προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο υπερβολικού ενθουσιασμού στην αγορά. Από την πλευρά της, η JP Morgan εκτιμά πως η πρόσφατη απόφαση της Fed αναμένεται να παρέχει στήριξη στη Wall - τουλάχιστον μέχρι την επόμενη συνεδρίαση. 

Το αμερικανικό χρηματιστήριο μπορεί να κατεβάζει ταχύτητα, αλλά σε εβδομαδιαία βάση, ετοιμάζεται να κατοχυρώσει σημαντικά κέρδη, εν μέσω της ικανοποίησης των επενδυτών μετά από την τελευταία απόφαση της Federal Reserve να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, αλλά αποστέλλοντας σήμα για αύξηση στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.

Στα της Fed, ο επικεφαλής στη Βοστόνη, Eric Rosengren, γνωστοποίησε, σήμερα, πως ήταν ένας εκ των τριών αξιωματούχων που διαφώνησαν με την απόφαση της Τράπεζας να μην αυξήσει τα επιτόκια, καθώς όπως εκτιμά ο ίδιος, τα χαμηλά επιτόκια μάλλον βλάπτουν παρά ευνοούν την ανάκαμψη. 

Εν τω μεταξύ, σε χαμηλό τριών μηνών διαμορφώθηκε η μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ, τον Σεπτέμβριο, όπως έδειξαν τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Markit. Ο PMI επιβράδυνε στις 51,4 μονάδες. 

Δείκτες - Στατιστικά

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 0,22% στις 18.352,74 μονάδες, ενώ ο S&P 500 χάνει 0,26% στις 2.171,36 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,31% στις 5.324,18 μονάδες.

Χθες, ο Nasdaq άγγιξε νέα επίπεδα - ρεκόρ και η προσοχή, σήμερα, στρέφεται και πάλι στον τεχνολογικό τομέα, αλλά για άλλους λόγους:

Η μετοχή της Yahoo σημειώνει πτώση 1,21%, μετά από την ανακοίνωσε ότι το 2014 είχαν κλαπεί 500 εκατ. λογαριασμοί χρηστών, ενώ η μετοχή του Facebooκ υποχωρεί κατά 1,78%, μετά από τον εκνευρισμό που έχει προκαλέσει στους διαφημιστές η αποκάλυψη ότι λόγω "λάθους" αλγόριθμου, έδινε "φουσκωμένα" στοιχεία για τον μέσο χρόνο παρακολούθησης διαφημιστικών βίντεο από τους χρήστες.

Παράλληλα, "άλμα" 21,52% γνωρίζει η μετοχή του Twitter, μετά από την είδηση στο CNBC που φέρουν την εταιρεία να έχει γίνει αποδέκτης έκφρασης ενδιαφέροντος για εξαγορά από "γίγαντες" του τεχνολογικού χώρου. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, δεν τίθεται θέμα άμεσης συμφωνίας, ωστόσο μπορεί να δεχτεί άμεσα επίσημη προσφορά, καθώς έχουν υπάρξει συζητήσεις με πιθανούς μνηστήρες, που περιλαμβάνουν την Google και την Salesforce.

Το χθεσινό ράλι εγκαταλείπουν, εν τω μεταξύ, και οι τιμές του αργού, έχοντας εισέλθει, πλέον, σε "κόκκινο" έδαφος, εν μέσω επιφυλακτικότητας για τη συνάντηση των πετρελαιοπαραγωγών χωρών, την επόμενη εβδομάδα. Πάντως, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο Reuters, η Σαουδική Αραβία εμφανίζεται έτοιμη να μειώσει την παραγωγή της, εάν το Ιράν προβεί, από την πλευρά του, σε "πάγωμα" της παραγωγής του.