Οι σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας παραμένουν ισχυρές, ωστόσο, όπως διαμηνύει ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Sergey Storchak, μιλώντας στο CNBC, η χώρα του δεν βρίσκεται, από οικονομικής άποψης, σε θέση να βοηθήσει την Ελλάδα στην προσπάθεια ανάκαμψής της.

Ρωσία, ασφαλώς και θα μπορούσε να σταθεί σαν φίλος (στην Ελλάδα) από διαφορετική άποψη", διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, με το CNBC να κάνει μνεία σε προσδοκίες που καλλιεργούνται, τα τελευταία χρόνια, βάσει των οπίων η Ρωσία θα μπορούσε να παράσχει ένα εναλλακτικό πακέτο διάσωσης στην Ελλάδα.

Εντούτοις, η ρωσική οικονομία "βυθίστηκε" σε ύφεση, μετά από τη δραματική πτώση στις τιμές του πετρελαίου από το 2014, αλλά και τις διεθνείς κυρώσεις σε βάρος της, λόγω της ουκρανικής κρίσης. "Σε αυτό το στάδιο, είναι μάλλον δύσκολο να πούμε ότι είμαστε σε θέση να χρηματοδοτήσουμε (την Ελλάδα)", διευκρίνισε ο Storchak.

Ωστόσο, όπως σημείωσε ο ίδιος, οι ρωσικές επιχειρήσεις σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν περισσότερο στην Ελλάδα, με τη μορφή άμεσων επενδύσεων, κάτι που όπως εκτίμησε, θα βοηθήσει την ελληνική οικονομία. Άλλωστε, παρατήρησε πως οι συνθήκες για την διεύρυνση των ρωσικών επενδύσεων στην Ελλάδα είναι καλές.

"Η προσδοκία μου είναι ότι τα δύο κράτη θα αναπτύξουν τις σχέσεις του σε διαφορετικούς τομείς προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και των Ελλήνων".

Στο πλαίσιο αυτό, το CNBC αναφέρεται στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας και στις δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τις ιδιωτικοποιήσεις που έχουν προσελκύσει το ξένο ενδιαφέρον και ιδιαίτερα από την Κίνα και τη Ρωσία.