Σε πτωτική τροχιά κινούνται τα futures της Wall Street, προμηνύοντας "διάλειμμα", μετά από την τριήμερη άνοδο, στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Συγκεκριμένα, τα futures του βιομηχανικού Dow Jones σημειώνουν πτώση κατά 0,09%, ενώ τα futures του S&P 500 καταγράφουν απώλειες 0,16% και τα futures του τεχνολογικού Nasdaq διαμορφώνονται 0,18% χαμηλότερα.

Το χθεσινό ράλι εγκαταλείπουν, εν τω μεταξύ, και οι τιμές του αργού, έχοντας εισέλθει, πλέον, σε "κόκκινο" έδαφος, εν μέσω επιφυλακτικότητας για τη συνάντηση των πετρελαιοπαραγωγών χωρών, την επόμενη εβδομάδα και την πιθανότητα συμφωνίας για "πάγωμα" της παραγωγής.

Άλλωστε, και οι αναλυτές της Bank of America Lynch είχαν προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο υπερβολικού ενθουσιασμού στην αγορά.

Πάντως, σε εβδομαδιαία βάση, οι δείκτες αναμένεται να κατοχυρώσουν σημαντικά κέρδη, εν μέσω της ικανοποίησης των επενδυτών μετά από την τελευταία απόφαση της Federal Reserve να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, αλλά αποστέλλοντας σήμα για αύξηση στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.

Η αγορά, σήμερα, αναμένει την έκθεση για τη μεταποιητική δραστηριότητα του Σεπτεμβρίου, αλλά και τις ομιλίες μιας σειράς από αξιωματούχους της Fed.

Χθες, ο Nasdaq άγγιξε νέα επίπεδα - ρεκόρ και η προσοχή, σήμερα, στρέφεται και πάλι στον τεχνολογικό τομέα, αλλά για άλλο λόγο: Η μετοχή της Yahoo χάνει 1,74% προσυνεδριακά, μετά από την ανακοίνωσε ότι το 2014 είχαν κλαπεί 500 εκατ. λογαριασμοί χρηστών, ενώ η μετοχή του Facebooκ υποχωρεί κατά 2,25%, μετά από τον εκνευρισμό που έχει προκαλέσει στους διαφημιστές η αποκάλυψη ότι λόγω "λάθους" αλγόριθμου, έδινε "φουσκωμένα" στοιχεία για τον μέσο χρόνο παρακολούθησης διαφημιστικών βίντεο από τους χρήστες.