Πρόθυμη να περιορίσει την παραγωγή πετρελαίου, εάν το Ιράν συμφωνήσει να προβεί, και από την πλευρά του, σε "πάγωμα" της παραγωγής του, εμφανίζεται η Σαουδική Αραβία, εν όψει της συνάντησης των πετρελαιοπαραγωγών χωρών, την επόμενη εβδομάδα, στην Αλγερία, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Η προσφορά, η οποία και δεν έχει γίνει αποδεκτή ή απορριφθεί από την Τεχεράνη, έγινε αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με τα όσα είπαν οι πηγές στο Reuters.

Η Σαουδική Αραβία είναι έτοιμη να μειώσει την παραγωγή σε επίπεδα που σημιώθηκαν και νωρίτερα, αυτόν τον μήνα, σε αντάλλαγμα με το "πάγωμα" της παραγωγής από το Ιράν στα τρέχοντα επίπεδα, ήτοι στα 3,6 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα, όπως είπαν οι πηγές, χωρίς συγκεκριμένη αναφορά για το πόσο θα μειωθεί η παραγωγή.

Οι τιμές του αργού, σήμερα, γνωρίζουν ηπιότερα κέρδη, μετά από το χθεσινό ράλι, με το αμερικανικό WTI παραδόσεως Νοεμβρίου να γνωρίζει άνοδο 0,17% στα 46,40 δολάρια το βαρέλι και το Brent, στο Λονδίνο, να ενισχύεται κατά 0,76% στα 48,01 δολάρια το βαρέλι.