ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 17:52

Η κυβέρνηση ετράπη σε άτακτη υποχώρηση για τις τηλεοπτικές άδειες, και ο διαγωνισμός κατέπεσε, τόνισε σήμερα στη Βουλή η Ντόρα Μπακογιάννη

"Από εκεί που ο πρωθυπουργός εξήγγειλε τα χρήματα που θα πάρει από τις άδειες κι ότι θα τα μοιράσει στους κοινωνικά αδύναμους ο κ. Παππάς προήλθε σήμερα και μας είπε ότι δεν υπάρχει καμία άδεια" τόνισε η βουλευτής της ΝΔ. 

"Από την ώρα που πιάστηκε ψευδόμενη η Επιτροπή που ήλεγξε, και παρά τις σάλτσες που έβαλε ο κ. Παππάς για τη μάχη κατά της διαπλοκής σήμερα και τα άλλα γραφικά, επιβεβαιώνεται η άποψη ΝΔ ότι ο διαγωνισμός αυτός κατέπεσε κι έγινε μόνο για το θεαθήναι" ξεκαθάρισε. 

Aπάντηση Λ. Κρέτσου

"Η κυρία Μπακογιάννη, έχει χάσει προφανώς επεισόδια και δεν έχει διαβάσει την προκήρυξη για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες", αναφέρει σε δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σχολιάζοντας δηλώσεις της βουλευτού της ΝΔ, Ντόρας Μπακογιάννη και επισημαίνει:

" Την ενημερώνουμε ότι ο κ.Αλαφούζος, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, κατέθεσε ήδη σήμερα την πρώτη δόση του τιμήματος ύψους 14.533.333,34 ευρώ".

Τι λέει το Μαξίμου

"Είναι τόσο μεγάλο το άγχος τους στη Νέα Δημοκρατία να μην πληρώσουν δεκάρα οι ιδιοκτήτες καναλιών για τη χρήση δημόσιων αγαθών, ώστε δεν τηρούν πλέον ούτε τα προσχήματα", ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, σχολιάζοντας την τοποθέτηση της κας. Μπακογιάννη στη Βουλή.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι, την ώρα που γίνονταν οι δηλώσεις αυτές, "οι δύο πρώτοι υπερθεματιστές κατέθεταν στα δημόσια ταμεία 40 εκατομμύρια ευρώ. Τα πρώτα χρήματα μετά από δύο δεκαετίες "τζάμπα" χρήσης δημόσιων συχνοτήτων από καναλάρχες".

"Θα ήταν γραφικές οι αντιδράσεις τους, αν δεν στρέφονταν τόσο καταφανώς και τόσο ξεδιάντροπα απέναντι στο δημόσιο συμφέρον", υποστήριξαν οι κυβερνητικές πηγές, και τόνισαν πως, "καθένας πορεύεται με εκείνους που εκπροσωπεί. Η Νέα Δημοκρατία με τους καναλάρχες, εμείς με την κοινωνία".