Ιδιαίτερα θετικά σχόλια διατύπωσαν, κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα, που κατασκευάστηκε ως σύμπραξη Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα, οι αξιωματούχοι της Κομισιόν. Ειδικότερα, ο σχεδιασμός, η υλοποίηση, η ποιότητα των υλικών και κυρίως το γεγονός ότι το κόστος συντήρησης της υποδομής θα ανήκει στον ιδιώτη και όχι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ορισμένα από τα στοιχεία που εντυπωσίασαν όσους επισκέφθηκαν το σχολείο.

Το σχολικό συγκρότημα του 6ου Νηπιαγωγείου και του 7ου Δημοτικού Σχολείο Γέρακα καλύπτει μία έκταση 3.100 τ.μ. κλειστών χώρων και 850 τ.μ. υπόγειων χώρων, διαθέτει φυτεύσεις σε περίπου 2.000 τ.μ., ένα ανοιχτό γήπεδο, φωτοβολταϊκά πάνελ στην οροφή του κτιρίου που επιφέρουν σημαντικές εκπτώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, συστήματα εκμετάλλευσης βρόχινου νερού(για την άρδευση και τα καζανάκια στα μπάνια), τριπλής ενέργειας μπόϊλερ.

Επίσης το σχολείο καλύπτει υψηλού επιπέδου ηχοακουστικές απαιτήσεις, τζάμια ενεργειακά με σύστημα απορρόφησης, γεννήτρια, σύζευξη φυσικού και τεχνητού φωτισμού, εξωτερικά σκίαστρα βιοκλιματικού τύπου, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων κ.λ.π.

Στην πρόσφατη επίσκεψη στις σχολικές εγκαταστάσεις, το "παρών” έδωσαν ο Αντιπροέδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ.Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Αναπληρωτής Γεν.Δ/ντης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην Ελλάδα κ.NickolasJennet, ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ του υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κ.Νίκος Μαντζούφας και τα μέλη του ευρωκοινοβουλίου και βέβαια ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Αθανάσιος Ζούτσος.

Να σημειωθεί ότι την προσοχή όλων κέντρισε όσα ανέφερε μαθήτρια της πέμπτης τάξης : "Μακάρι να πηγαίναμε πάλι στην πρώτη τάξη του Δημοτικού και να χαιρόμασταν όλες τις τάξεις σ’ αυτό το σχολείο. Μακάρι όλα τα παιδιά να είχαν ένα σχολείο σαν το δικό μας”.