"Ο πρώην Γενικός Γραμματέας πρώτης υποδοχής, Οδυσσέας Βουδούρης, προέβη χθες σε εξαιρετικά σημαντικές καταγγελίες, ρίχνοντας φως στους λόγους που οδήγησαν στην παραίτησή του", αναφέρει σε δήλωση του ο συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.

"Απευθείας αναθέσεις αντί διαγωνισμών, τεράστια εργολαβικά κέρδη από κατασκευή συγκεκριμένης δομής φιλοξενίας και παράλληλο σύστημα διοίκησης, ήταν κάποιες από αυτές, ενώ απηύθυνε δριμύ κατηγορώ προς τον Υπουργό Αναπληρωτή Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα ως προς την αλλοίωση του συνολικού αριθμού των μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας, προς τα κάτω φυσικά!", υπογραμμίζει ο βουλευτής της ΝΔ και προσθέτει:

"Ο κ. Βουδούρης επιβεβαίωσε και τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το οποίο δεν έχει προχωρήσει ακόμα, μετά από ενάμισι χρόνο διακυβέρνησης, σε εκτίμηση του κόστους ανά πρόσφυγα! Και αυτό συμβαίνει γιατί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όχι μόνο δεν συντονίζει την κατάσταση, αλλά δεν διευκολύνει και την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, απορροφώντας μόνο το 28% αυτών!

Ανυπαρξία κατάλληλων δομών στο αρμόδιο Υπουργείο, ανικανότητα συντονισμού και κυρίως συνεννόησης μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών, ελλιπής απορρόφηση κονδυλίων και "σκιές" διαφθοράς.

Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό.

Η Δικαιοσύνη οφείλει να ελέγξει τις καταγγελίες του κ. Βουδούρη".