ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12:05

Πλήρη υποστήριξη παρείχε σήμερα ο Νίκος Παππάς στο πόθεν έσχες Καλογρίτσα που περιλαμβάνει και τα βοσκοτόπια της Ιθάκης.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Ιάσωνα Φωτήλα, ο υπουργός Επικρατείας επικαλέστηκε μάλιστα στη Βουλή δημοσιεύματα του 2014 όπου η συγκεκριμένη έκταση εμφανιζόταν ως μέρος επενδυτικού συνολικού σχεδίου στον τουρισμό ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

"Ο οριστικός υπερθεματιστής δεν είναι αδειούχος, δεν είναι δεν είναι κάτοχος άδειας με υπουργική απόφαση, είναι οριστικός υπερθεματιστής γιατί υπάρχουν και άλλες προϋποθέσεις" υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας.

"Δημόσιος διαγωνισμός με τέτοια και τόσα επίπεδα ελέγχου δεν έχει ξαναγίνει στο ελληνικό δημόσιο" υποστήριξε δε ο κ. Παππάς, απέφυγε ωστόσο να απαντήσει συγκεκριμένα στην ερώτηση για τους πλημμελείς ελέγχους του πόθεν έσχες των υποψηφίων,

Ο υπουργούς εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στους ήδη υφιστάμενους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών, κατηγορώντας τους ευθέως ότι τρομοκρατούν δημόσιους λειτουργούς, όπως ο νομικός σύμβουλος του κράτους Γιάννης Μαντζουράνης, κι ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις γιατί "δεν τους αρέσει που βάζουν πρώτη φορά το χέρι στην τσέπη". 

Παρότι είπε πως δε θέλει να παρέμβει στο έργο του ΣτΕ, έσπευσε να επισημάνει ότι οι σταθμοί έχουν εξαντλήσει όλα τα νομικά περιθώρια, έχουν εκδοθεί από το ΣτΕ δεκάδες αποφάσεις και το ίδιο το Συμβούλιο έκρινε ότι για λογούς δημοσίου συμφέροντος έπρεπε να επισπεύσει η διαδικασία του διαγωνισμού.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού, ο κ. Φωτήλας ανέφερε ότι "αυτή η ιστορία θα είναι η δαμόκλειος σπάθη σας και η ταφόπλακά σας γιατί ξεσκεπάζεται η αριστερή διαπλοκη". "Να φορέσετε τις περούκες της Νέας Υόρκης γιατί θα φύγετε νύχτα" δήλωσε δε ο βουλευτής του Ποταμιού, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του υπουργού που φώναζε "ντροπή" από τα υπουργικά έδρανα . 

Σημειώνεται ότι ο βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης, ο όποιος ήταν τότε αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης, διέψευσε τον υπουργό για επενύσεις στα βοσκοτόπια της Ιθάκης, λέγοντας ότι ουδέποτε εισήχθη για συζήτηση η συγκεκριμένη έκταση στη διυπουργική επιτροπή αξιολόγησης τουριστικών επενδύσεων.