ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10: 53
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έθεσε χθες τα ξημερώματα την πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας ο κυβερνήτης της πολιτείας, ζητώντας τη συνδρομή του στρατού για την αντιμετώπιση των βίαιων διαδηλώσεων που προκλήθηκαν από τη δολοφονία του 43χρονου Αφροαμερικανού Κιθ Λαμόντ Σκοτ από αστυνομικό.

Εν τω μεταξύ στην πόλη επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα σήμερα μέχρι τις 06:00 το πρωί, μετά τις ταραχές που σημειώθηκαν κατά τις δύο προηγούμενες νύχτες

Οι αρχές της πόλης ανακοίνωσαν στο Twitter, ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα εφαρμόζεται μέχρι την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί ή την ανάκληση εφαρμογής του μέτρου. Η εφαρμογή της απαγόρευσης κυκλοφορίας θα αρχίσει σε περίπου μία ώρα (τοπική ώρα ΗΠΑ).

Εν τω μεταξύ χθες το βράδυ για τρίτη συνεχόμενη νύχτα, διαδηλωτές βρέθηκαν στους δρόμους της πόλης για να διαμαρτυρηθούν με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων.

Υποστηρίζει την υιοθέτηση επιθετικής τακτικής από την αστυνομία ο Trump
 
άντως ο Ντόναλντ Τραμπ, προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων υποστήριξε την υιοθέτηση επιθετικών τακτικών από την αστυνομία στις ΗΠΑ, ενώ καταδίκασε τις επιθέσεις κατά αστυνομικών. Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος υπερασπίζεται επίσης, τις εξαγγελίες του για την υιοθέτηση της αστυνομικής πρακτικής των ερωτήσεων και του αστυνομικού ελέγχου στο πεζοδρόμιο "stop-and-frisk.”

"Το έγκλημα και η βία είναι μία επίθεση στους φτωχούς και δε θα γίνουν αποδεκτά από μια διακυβέρνηση Τραμπ,” δήλωσε ο ίδιος, σε μια προσπάθεια αναδόμησης του προεκλογικού προφίλ του, ως τον προεδρικό υποψήφιο που εγγυάται την εφαρμογή "του νόμου και της τάξης.”