Σειρά επαφών με επενδυτές και ξένα funds, όπως η Black Rock, η Bank of America και η Merrill Lynch, πραγματοποίησε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επιχειρώντας στα τετ α τετ, πολλά εκ των οποίων ήταν και ιδιωτικές συζητήσεις, να μεταφέρει κλίμα αισιοδοξίας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Τσίπρας, στη διάρκεια των τετ α τετ, υποστήριξε πως η δεύτερη αξιολόγηση θα τελειώσει εύκολα και εντός του χρονοδιαγράμματος, ενώ, παράλληλα, σημείωσε απευθυνόμενος προς τους επενδυτές, πως η Ελλάδα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τους πιστωτές για τα εργασιακά. Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει πραγματοποιήσει περισσότερες αποκρατικοποιήσεις, σε σύγκριση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ενώ ως στόχους όρισε την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, καθώς και την ελάφρυνση του χρέους εντός του 2016, αν και αναφέρθηκε στην αντίδραση της Γερμανίας.

Οι επενδυτές, από την πλευρά τους, ζήτησαν από τον Έλληνα πρωθυπουργό να υπάρξει μείωση φόρων και να τελειώσει όσο το δυνατόν συντομότερα ο κύκλος αξιολόγησης της Αθήνας. Παράλληλα, έθεσαν επί τάπητος τις κινήσεις προς την κατεύθυνση ενός φιλικότερου επενδυτικού περιβάλλοντος και ζήτησαν να μην παρεμβαίνει η κυβέρνηση στις διοικήσεις των τραπεζών.