Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Ιουλ-2012 10:13

  Ισπανία: Άνοδος 2,2% του εναρμονισμένου πληθωρισμού

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του David Roman

  Μαδρίτη (Dow Jones) – Ο ισπανικός εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε άνοδο 2,2% τον Ιούλιο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ανέφεραν τα προκαταρκτικά στοιχεία από την εθνική στατιστική υπηρεσία ΙΝΕ.

  Τον Ιούνιο ο δείκτης ενισχύθηκε 1,8% Ο εναρμονισμένος δείκτης είναι η μέτρηση του πληθωρισμού για την ευρωζώνη και έχει μεγαλύτερη βαρύτητα για τις πωλήσεις από ό,τι ο εθνικός δείκτης της Ισπανίας.

  Χρησιμοποιώντας τη δική της μεθοδολογία (η Ισπανία), οι τιμές καταναλωτή σημείωσαν άνοδο 2,2% τον Ιούλιο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σε σχέση με την αύξηση κατά 1,9% τον Ιούνιο.

  Η μεγαλύτερη άνοδος των τιμών αποδίδεται κυρίως στις υψηλότερες τιμές των φαρμάκων, ανακοίνωσε η ΙΝΕ, μετά από τα μέτρα της κυβέρνησης να μειώσει τις επιχορηγήσεις στα φάρμακα.

  © Dow Jones Newswires

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  12:49 03/10

  Ερντογάν: Τα υψηλά επιτόκια τροφοδοτούν τον πληθωρισμό και αποτρέπουν τις επενδύσεις

  Ο πρόεδρος της Τουρκίας επανέλαβε την ανορθόδοξη άποψή του για τη σχέση επιτοκίων - πληθωρισμού, λίγο μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός παρέμεινε και τον Σεπτέμβριο σε ...

  12:02 09/06

  ΕΛΣΤΑΤ: Στο 1,2% ο πληθωρισμός το Μάιο

  Από τη σύγκριση του Γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή ΔΣΚ του μηνός Μαΐου 2017 με τον αντίστοιχο Δείκτη του Μαΐου 2016, προέκυψε αύξηση 1,2% έναντι μείωσης 0,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη...