Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Ιουλ-2012 09:59

  Moody’s: "Η ΕΚΤ δεν μπορεί να επιλύσει την κρίση χρέους της ευρωζώνης"

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Natasha Brereton

  Σιγκαπούρη (Dow Jones) – Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να αγοράσει χρόνο για τις αρχές της ευρωζώνης, αλλά δεν μπορεί να επιλύσει την κρίση χρέους της περιοχής, επισήμανε η Moody’s Investors Service σήμερα.

  Όπως επισημαίνεται στο Moody’s Credit Outlook, ο Alastair Wilson, επικεφαλής credit officer για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, επισήμανε ότι τα πρόσφατα σχόλια από τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Mario Draghi, έχουν δημιουργήσει προσδοκίες ότι η κεντρική τράπεζα θα λάβει περαιτέρω δράση για να υποστηρίξει τα κράτη της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

  Ωστόσο, ενώ αυτό ενισχύει την άποψη ότι η ΕΚΤ εν τέλει θα κάνει τα πάντα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, για να βοηθήσει τους αξιωματούχους της ευρωζώνης, και μια τέτοια στήριξη θα είναι απαραίτητη για να υποστηρίξει το ευρώ, δεν θα είναι αρκετή για να λύσει τα προβλήματα της ευρωζώνης, τόνισε.

  «Η ΕΚΤ μπορεί να κάνει περισσότερα από το να αγοράσει χρόνο. Μόνο οι ενέργειές της δεν μπορούν να επιλύσουν την κρίση χρέους», ανέφερε ο Wilson.

  «Η επίλυση τελικά θα βασίζεται στην επίτευξη θεμελιωδών αναγκών στις θέσεις προϋπολογισμού και στο χρέος των κρατών-μελών, στις διαρθρωτικές οικονομικές αλλαγές που απαιτούνται για να τονωθεί η ανάπτυξη και στις θεσμικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομική και δημοσιονομική διακυβέρνηση της ευρωζώνης», δήλωσε, επισημαίνοντας ότι κάθε αλλαγή θα πάρει χρόνια για να επιτευχθεί.

  © Dow Jones Newswires

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  12:10 16/10

  Άλμα 2,5% των εξαγωγών στην ευρωζώνη τον Αύγουστο

  Οι εξαγωγές αγαθών από την ευρωζώνη αυξήθηκαν τον Αύγουστο, σε μια εξέλιξη που υποδηλώνει ότι η άνοδος του ευρώ έναντι των άλλων μεγάλων νομισμάτων δεν έχει ακόμη επηρεάσει την οικονομική ανάπτυξη.

  12:55 12/10

  Ευρωζώνη: Ισχυρή αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής τον Αύγουστο

  Η βιομηχανική και εξορυκτική παραγωγή, καθώς και η παραγωγή ενέργειας στην ευρωζώνη, κατέγραψαν ισχυρή αύξηση τον Αύγουστο, σηματοδοτώντας ότι η οικονομία της ζώνης του ενιαίου νομίσματος εξακολουθεί ...

  12:23 09/10

  Sentix: Ενισχύθηκε το επενδυτικό κλίμα στην ευρωζώνη

  ΅Το επενδυτικό κλίμα στην ευρωζώνη αυξήθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Οκτώβριο, και διαμορφώθηκε σε υψηλό 10ετίας, στην πρώτη μέτρηση μετά από τις γερμανικές εκλογές, σύμφωνα με έρευνα που...

  11:39 09/10

  ΕΚΤ: Οι τράπεζες της ευρωζώνης είναι καλά προετοιμασμένες για αλλαγές στα επιτόκια

  Οι τράπεζες της ευρωζώνης είναι καλά προετοιμασμένες για απότομες αλλαγές στα επιτόκια, τόνισε η ΕΚΤ μετά από την προσομοίωση σεναρίων από την ξαφνική νομισματική σύσφιξη στο πάγωμα του δανεισμού που ...