Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Ιουλ-2012 16:02

  Ισπανία: Αναμένει ύφεση 0,5% για το 2013

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του David Roman

  Μαδρίτη (Dow Jones) – Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αναμένει η οικονομία, η τέταρτη μεγαλύτερη της ευρωζώνης, να παραμείνει σε ύφεση τον επόμενο χρόνο καθώς επισπεύδονται τα μέτρα λιτότητας.

  Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Προϋπολογισμού Cristobal Montoro ανακοίνωσε ότι το ΑΕΠ αναμένεται να συρρικνωθεί περί το 0,5% το 2013 σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη για ανάπτυξη 0,2%.

  Ακόμη, η Ισπανία υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη του 2014, σε 1,2% από το 1,4% προηγουμένως, ενώ αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για το τρέχον έτος, σε συρρίκνωση 1,5% από προηγούμενες εκτιμήσεις για συρρίκνωση 1,7%.

  Για το 2015 η κυβέρνηση αναβάθμισε επίσης ελαφρώς τις εκτιμήσεις της, αναμένοντας τώρα ανάπτυξη 1,9% σε σχέση με την προηγούμενη για 1,8%.

  © Dow Jones Newswires

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  12:10 16/10

  Άλμα 2,5% των εξαγωγών στην ευρωζώνη τον Αύγουστο

  Οι εξαγωγές αγαθών από την ευρωζώνη αυξήθηκαν τον Αύγουστο, σε μια εξέλιξη που υποδηλώνει ότι η άνοδος του ευρώ έναντι των άλλων μεγάλων νομισμάτων δεν έχει ακόμη επηρεάσει την οικονομική ανάπτυξη.

  12:55 12/10

  Ευρωζώνη: Ισχυρή αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής τον Αύγουστο

  Η βιομηχανική και εξορυκτική παραγωγή, καθώς και η παραγωγή ενέργειας στην ευρωζώνη, κατέγραψαν ισχυρή αύξηση τον Αύγουστο, σηματοδοτώντας ότι η οικονομία της ζώνης του ενιαίου νομίσματος εξακολουθεί ...

  12:23 09/10

  Sentix: Ενισχύθηκε το επενδυτικό κλίμα στην ευρωζώνη

  ΅Το επενδυτικό κλίμα στην ευρωζώνη αυξήθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Οκτώβριο, και διαμορφώθηκε σε υψηλό 10ετίας, στην πρώτη μέτρηση μετά από τις γερμανικές εκλογές, σύμφωνα με έρευνα που...

  11:39 09/10

  ΕΚΤ: Οι τράπεζες της ευρωζώνης είναι καλά προετοιμασμένες για αλλαγές στα επιτόκια

  Οι τράπεζες της ευρωζώνης είναι καλά προετοιμασμένες για απότομες αλλαγές στα επιτόκια, τόνισε η ΕΚΤ μετά από την προσομοίωση σεναρίων από την ξαφνική νομισματική σύσφιξη στο πάγωμα του δανεισμού που ...