Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Ιουλ-2012 14:23

  Baker Hughes: Αύξηση 30% στα κέρδη του β’ τριμήνου

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Victoria Stilwell

  Άνοδο 30% εμφάνισαν τα κέρδη της Baker Hughes Inc. (BHI) στο δεύτερο τρίμηνο, καθώς οι δραστηριότητες στις ΗΠΑ βοήθησαν στην αντιστάθμιση της απόδοσης των δραστηριοτήτων στον Καναδά, συνεισφέροντας στα καλύτερα των εκτιμήσεων έσοδα.

  Ο διευθύνων σύμβουλος Martin Craighead ανέφερε πως η εταιρεία είναι «συγκρατημένα αισιόδοξη» σχετικά με το outlook της αγοράς για το υπόλοιπο του έτους. Παράλληλα, αναμένει διατήρηση της βελτίωσης στον Κόλπο του Μεξικού και διεθνώς καθώς αυτές οι αγορές διευρύνονται.

  Η εταιρεία αντιμετώπισε δυσκολίες στην προσαρμογή με τις χαμηλές τιμές φυσικού αερίου, καθώς οι τιμές υποχώρησαν κοντά σε χαμηλό 10 ετών.

  Για το δεύτερο τρίμηνο, η Baker Hughes εμφάνισε κέρδη 439 εκατ. δολαρίων ή 1 δολαρίου ανά μετοχή, υψηλότερα από τα κέρδη των 338 εκατ. δολαρίων ή 77 σεντς ανά μετοχή την ίδια περίοδο πέρυσι. Σημειώνεται πως η περυσινή περίοδος περιελάμβανε έξοδα 16 σεντς που σχετίζονταν με τις δραστηριότητες της εταιρείας στη Λιβύη.

  Παράλληλα, τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 12% και διαμορφώθηκαν στα 5,33 δισ. δολάρια.

  Αναλυτές, σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters, είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για κέρδη ύψους 77 σεντς ανά μετοχή και έσοδα 5,26 δισ. δολαρίων.

  Το λειτουργικό περιθώριο συρρικνώθηκε στο 12% από το 13% καθώς τα συνολικά κόστη και έξοδα αυξήθηκαν 14% στα 4,69 δισ. δολάρια.

  Στις δραστηριότητες πετρελαίου στη βόρεια Αμερική, τα έσοδα ενισχύθηκαν 13%, παρά το γεγονός ότι τα κέρδη προ φόρων του κλάδου μειώθηκαν 18%. Η εταιρεία είχε προειδοποιήσει πως τα περιθώρια στην περιοχή θα υποχωρούσαν στο δεύτερο τρίμηνο κυρίως λόγω της εποχικότητας στον Καναδά.

  Οι μετοχές της Baker Hughes έκλεισαν την Πέμπτη στα 41,75 δολάρια, ενώ η μετοχή έχει καταγράψει πτώση 47% τους τελευταίους 12 μήνες.  

  © Dow Jones Newswires

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  14:12 25/04

  Κατά 15,3% μειώθηκαν τα έσοδα τριμήνου της Baker Hughes

  Κατά 15,3% υποχώρησαν τα τριμηνιαία έσοδα της εταιρείας παροχής υπηρεσιών πετρελαίου Baker Hughes εξαιτίας των χαμηλότερων δαπανών από τους πελάτες της στον Κόλπου του Μεξικού και τις πιέσεις στις...

  13:54 26/01

  Baker Hughes: Συρρίκνωση ζημιών στο τρίμηνο

  Η εταιρεία παροχή πετρελαϊκών υπηρεσιών Baker Hughes, η οποία αποκτήθηκε από τη General Electric, ανακοίνωσε ότι οι ζημιές της στο δ΄ τρίμηνο ήταν μικρότερες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, όταν...

  21/10 2015

  Πτώση 39% στα έσοδα της Baker Hughes

  Η Baker Hughes ανακοίνωσε σήμερα μια πτώση 39% στα έσοδα για το γ΄ τρίμηνο, καθώς η εταιρεία πετρελαϊκών υπηρεσιών προβλέπει δύσκολες συνθήκες για το τρέχον τρίμηνο.

  18/10 2013

  Baker Hughes: Αύξηση 22% στα κέρδη γ΄ τριμήνου

  Αύξηση 22% σημείωσαν τα κέρδη γ΄ τριμήνου της Baker Hughes Inc. και ανήλθαν σε 341 εκατ. δολ. ή 77 cents ανά μετοχή από 279 εκατ. δολ. ή 63 cents ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

  19/04 2013

  Baker Hughes: Υποχώρησαν κέρδη και έσοδα το α΄ τρίμηνο

  Πτώση κερδών και εσόδων ανακοίνωσε η Baker Hughes Inc. για το πρώτο τρίμηνο του έτους, ωστόσο κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά...

  19/10 2012

  Baker Hughes: Πτώση κερδών 60% το γ΄ τρίμηνο

  Πτώση κερδών 60% ανακοίνωσε η Baker Hughes Inc. για το γ΄ τρίμηνο χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.