Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Ιουλ-2012 12:22

  Βρετανία: Μεγαλύτερος ο δανεισμός τον Ιούνιο από ό,τι αναμενόταν

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Των Ainsley Thomson και Alex Brittain

  Λονδίνο (Dow Jones) – Η Βρετανία δανείστηκε περισσότερα από ό,τι αναμενόταν τον Ιούνιο καθώς η ύφεση υποχρέωσε την κυβέρνηση να αυξήσει τις δαπάνες για την ανεργία και άλλα επιδόματα, με αποτέλεσμα να παρεκκλίνει των προσπαθειών της για συγκράτηση των δημόσιων δαπανών.

  Η στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο καθαρός δανεισμός του δημοσίου αυξήθηκε στις 14,4 δισ. στερλίνες (22,6 δισ. δολάρια) τον Ιούνιο. Τον Ιούνιο του 2011 ο καθαρός δανεισμός είχε ανέλθει σε 13,9 δισ. στερλίνες. Τα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν παρεμβάσεις στον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

  Ο καθαρός δανεισμός ήταν υψηλότερος από ό,τι αναμενόταν, ενώ οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires προέβλεπαν δανεισμό 13,3 δισ. στερλίνων. Τα έσοδα από τους φόρους αυξήθηκαν 3,6% στις 40,9 δισ. στερλίνες.

  Οι κυβερνητικές δαπάνες για τα κοινωνικά επιδόματα αυξήθηκαν 3,2% στις 15,4 δισ. στερλίνες τον Ιούνιο σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2011. 

  Συνολικά ο κυβερνητικός δανεισμός για το πρώτο τρίμηνο της χρήσης (που ξεκίνησε τον Απρίλιο), διαμορφώθηκε στις 14,9 δισ. στερλίνες. Ωστόσο, τα στοιχεία του Απριλίου ενισχύθηκαν από την έκτακτη εισφορά των 20 δισ. στερλίνων, που προέκυψε από τη μεταφορά των συνταξιοδοτικών assets της κρατικής Royal Mail.

  © Dow Jones Newswires

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Ροή Ειδήσεων

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  11:07 02/10

  ΥΠΟΙΚ Βρετανίας: Κανένας δεν θέλει να δει την οικονομία της χώρας να διαταράσσεται από το Brexit

  Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε σήμερα ότι κανένας δεν επιθυμεί να δει την οικονομία της χώρας να διαταράσσεται εξαιτίας του Brexit και ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να...