Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Ιουλ-2012 10:20

  Η φιλανδική Βουλή ενέκρινε τη διάσωση των τραπεζών της Ισπανίας

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:13

  Της Denise Wall

  Ελσίνκι (Dow Jones) – Το κοινοβούλιο της Φινλανδίας ψήφισε σήμερα υπέρ της στήριξης της ευρωπαϊκής διάσωσης των ισπανικών τραπεζών, μετά από μια έντονη συζήτηση την Τρίτη. Η έγκριση της στήριξης της διάσωσης των ισπανικών τραπεζών, αποτέλεσε ακόμη ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση συνασπισμού του Jyrki Katainen. Η κίνηση αυτή για τη στήριξη του πακέτου διάσωσης και την έγκριση της συμφωνίας για τα collateral μεταξύ της Φινλανδίας και της Ισπανίας, πέρασε με 109 ψήφους υπέρ και 73 κατά, ενώ 17 βουλευτές απουσίαζαν.

  Η αντιπολίτευση υπήρξε ιδιαίτερα αιχμηρή για το πακέτο διάσωσης, δηλώνοντας ότι μπορεί να αποτελέσει προηγούμενο και οι Φιλανδοί φορολογούμενοι να υποστηρίξουν περαιτέρω τραπεζικές διασώσεις. Ακόμη, άσκησαν κριτική και στη συμφωνία για τα collateral, ρωτώντας για ποιο λόγο η χώρα δεν έλαβε 100% collateral για το ποσοστό συμμετοχής στη διάσωση.

  Ωστόσο, ο πρωθυπουργός Jyrki Katainen δήλωσε χθες το απόγευμα ότι ενδεχόμενη αποτυχία στήριξης των ισπανικών τραπεζών, μπορεί να προκαλέσει κατάρρευση της κυβέρνησης και να δημιουργήσει τέτοιο ρίσκο που τελικά θα πλήξει τη φιλανδική οικονομία και τα νοικοκυριά.

  Την Τρίτη η Φινλανδία ανακοίνωσε ότι είχε ολοκληρώσει τη συμφωνία για τα collateral με την Ισπανία ως αντάλλαγμα για τη στήριξη της διάσωσης των 100 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.  Ως αντάλλαγμα, η Φινλανδία θα λάβει το 40% της συνεισφοράς της των 2 δισ. ευρώ σε ρευστό, περίπου 770 εκατ. ευρώ. Η υπουργός Οικονομικών Jutta Urpilainen είχε νωρίτερα δηλώσει ότι το ποσοστό 40% είναι αρκετό για να προστατέψει τους Φιλανδούς φορολογούμενους.

  © Dow Jones Newswires

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ