Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
        Τζίρος  εκ. €
Weekend Edition

Έτσι θα πάμε σε εκλογές;

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στον δημόσιο διάλογο και τα πολιτικά δρώμενα της χώρας αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο για το ότι η χώρα βαδίζει ολοταχώς προς τον γκρεμό. Το νοσηρό κλίμα που ζούμε τις τελευταίες ημέρες ήταν η φυσική συνέχεια της εντροπίας του πολιτικού συστήματος από τη μεταπολίτευση και μετά. Γράφει ο Στ. Ζαχαρός.
"Ο Π. Χαϊκάλης μου ζήτησε λεφτά", καταθέτει ο Γ. Αποστολόπουλος
Αφήνει να εννοηθεί πως έχει κι αυτός βίντεο με τη συνομιλία. Σε συπληρωματική κατάθεση καλούνται αύριο οι Π. Καμμένος και Π. Χαϊκάλης.
Καταγγελίες, dvd, μηνύσεις, και... "σκουλήκια"
Ο Α. Σαμαράς μηνύει τον Π. Χαϊκάλη, ο Αδ. Γεωργιάδης λέει ότι “ίσως όλο αυτό το έστησε ο Π.Καμμένος”, ενώ ανεξάρτητοι βουλευτές αλληλοκατηγορούνται με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς.
Α. Τσίπρας: Ο Π. Χαϊκάλης στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων
Ο Παύλος Χαϊκάλης "έπραξε το καθήκον του", λέει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και καλεί τη δικαιοσύνη "να κινηθεί ταχύτατα για βγούμε από το βούρκο".
Όλες οι ειδήσεις
Επιχειρήσεις
Αγορές
Οικονομία
Επικαιρότητα
Χρημ. Ανακοιν.
DJ Ελληνικά
Video News
 
ΞšΞ΅Ο†Ξ¬Ξ»Ξ±ΞΉΞΏ
Διαβάστε το Σάββατο στο Κεφάλαιο
Δημοσίευση δημοσκοπήσεων έως το "παρά 5" των εκλογών
Θα επιτρέπεται μέχρι και την τελευταία Παρασκευή πριν από τις εκλογές, βάσει τροπολογίας που κατέθεσαν οι υπουργοί Εσωτερικών και Επικρατείας.
Συναγερμός brain drain στην αγορά εργασίας
Μια πικρή αλήθεια πίσω από τους πανηγυρισμούς για την μείωση της ανεργίας: σχεδόν 1 στους 2 που "φεύγουν" από την δεξαμενή των ανέργων, δε βρίσκει δουλειά, απλά φεύγει από την χώρα...
Κανείς δε μπορεί να "αγοράσει" ανάπτυξη με δαπανηρά προγράμματα
Τι λέει στο Capital.gr το στέλεχος του Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Volker Treier, για τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Στη Βουλή η τροπολογία για 2μηνη παράταση της δανειακής σύμβασης

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα κυρωθεί την Δευτέρα ως τροπολογία σε ν/σ του υπ. Υγείας, για κάθε… ενδεχόμενο.

Περιορίζεται το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ

Σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις της Rass και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ανασκευάζει η Χρ. Γιαταγάνα τα περί "στημένων" καταγγελιών

"Δεν γνωρίζω, και δεν υπαινίχθηκα" ότι ο Γ. Αποστολόπουλος είναι ακόμα συνεργάτης του Π. Καμμένου.

Γ. Σταθάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει την ατζέντα της διαπραγμάτευσης

"Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες" λέει και κάνει λόγο για τεχνικές έμμεσου κουρέματος.

Αποχώρησαν από την ψηφοφορία στη Βουλή ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

Εξαιτίας και του τεράστιου όγκου τροπολογιών. Για αποχώρηση από τη συζήτηση της Δευτέρας προειδοποίησε η ΔΗΜΑΡ.

"Πράσινο φως" και από τη Βουλή στο deal Cosco-ΟΛΠ

Υπερψηφίστηκε η σχετική τροπολογία.

Υποχώρησε το ΥΠΕΚΑ μετά τις αντιδράσεις

Αποσύρθηκαν διατάξεις του άρθρου 12 που αφορούσαν αλλαγές στη δασική νομοθεσία.

Ανακαλούν τη δήλωσή τους οι Οδ. Βουδούρης και Θ. Παραστατίδης

Κάνοντας λόγο για διαστρέβλωση των θέσεών τους από "ορισμένα ΜΜΕ".
Ποιες μετοχές
Χρηματιστηριακά, ο κλάδος έχει υποφέρει από τη μεγάλη πτώση της τιμής του αργού, καθώς επικρατεί η πεποίθηση ότι, με τιμές κάτω από τα 70 δολάρια, πολλές εταιρείες δεν θα έχουν λειτουργική κερδοφορία.
Ναυπήγηση πλοίων μεταφοράς LNG: Επιβραβεύοντας την αυτοσυγκράτηση
Παρά την παρούσα θετική συγκυρία, η απόφαση για τη ναυπήγηση ενός μεταγωγικού πλοίου LNG δεν μπορεί εκ φύσεως να είναι αβίαστη ή σχετικά επιπόλαιη. Γράφουν οι Δρ. ’γγελος Γκανούτας-Λεβέντης και Αλέξανδρος Λαγάκος.
Η τουρκική λίρα μιμείται το ρούβλι
Σύμφωνα με το “Ευρωβαρόμετρο” Νοεμβρίου το ποσοστό των Τούρκων που εκτιμούν ότι η κατάσταση στη χώρα τους θα χειροτερέψει το επόμενο έτος αυξήθηκε κατά 18 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα, στο 63%.
Το 2014 ήταν αναμφισβήτητα μια από τις χειρότερες χρονιές για τις διεθνείς σχέσεις στην πρόσφατη ιστορία. Δεν ήταν εύκολο να παρακολουθεί κανείς όλες τις μεγάλες και μικρές κρίσεις, καθώς και τις απότομες ανατροπές των γεγονότων όπως αυτές συνέβησαν.
Η Ρωσική στρατιωτική δραστηριότητα στην περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας έχει αυξηθεί από το 2008 και ιδιαίτερα μετά την προσάρτηση της Κριμαίας. Το ΝΑΤΟ αλλά και χώρες όπως η Σουηδία και η Φινλανδία, επιβεβαιώνουν ότι εμφανίζονται νέα μοτίβα προκλητικής συμπεριφοράς.
Για πρώτη φορά από την έναρξη των τραγικών γεγονότων στην προαναφερθείσα χώρα, ακούσαμε μια έκκληση (από τη Γερμανία) για να σταματήσει να δαιμονοποιείται η ρωσική ηγεσία και για την εξέταση των εθνικών συμφερόντων της Ρωσίας στη Γερμανική εξωτερική πολιτική.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ
Το παραμύθι πλησιάζει σιγά - σιγά στο τέλος του! Η Ελλάδα φαίνεται να μην αντέχει στη μεγάλη κατηγορία του ευρώ και κινδυνεύει να αποχαιρετήσει τα σαλόνια και να επιστρέψει στα αλώνια. Η χώρα είναι κατεστραμμένη και η αίτηση για την εγκατάλειψη της ζώνης του ευρώ -εφόσον τελικά γίνει- θα είναι μόνο το πιστοποιητικό του θανάτου. Η ελπίδα της διάσωσης δεν κρύβεται στην προεδρική εκλογή ή στις εθνικές εκλογές. Αλλά στην αλλαγή νοοτροπίας ενός ολόκληρου λαού.
ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΟΥΠΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΟΥΠΑΣ
Το μοναδικό σενάριο εξόδου της Ελλάδας από την κρίση φαίνεται πως περνά μέσα από την οικονομική της κατάρρευση. Μόνο αν δεν καταβληθούν μισθοί και συντάξεις από το δημόσιο, ο μέσος ψηφοφόρος θα δεχτεί να συζητήσει επί του θεμελιώδους προβλήματος της χώρας. Μόνο τότε η θλιβερή πολιτική ηγεσία που αναλώνεται σε "κοκορομαχίες" για success story και "ζουρνάδες" με "νταούλια" θα καθίσει να προτείνει πρακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΟΣ
Η BIS πριν λίγο καιρό ανακοίνωσε ορισμένα πολύ ενδιαφέρον στοιχεία, που νομίζω ότι μας εξηγούν λίγο τι γίνεται στον κόσμο. Επιπλέον, είναι ενδιαφέρον ότι προκειμένου να μπορούν να λυθούν ορισμένα από αυτά τα προβλήματα, απαιτείται να συνεχίσει η αμερικανική Fed να τυπώνει δολάρια για πάντα. Σύμφωνα με την BIS τα δάνεια σε δολάρια σε εταιρείες της Κίνας έχουν σκαρφαλώσει στο 1,1 τρισ. δολάρια από μηδέν μέσα σε πέντε χρόνια.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΑΛΟΓΛΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΑΛΟΓΛΟΥ
Καθόλου δεν υπερβάλλουν όσοι από τον ΣΥΡΙΖΑ "κωλώνουν" στις εκλογές που προκαλεί η ορμή του κ. Τσίπρα να κόψει, ιστορικά, εκείνος το νήμα για μια αριστερή ευρωπαϊκή κυβέρνηση. Δεν υπερβάλλουν όμως και εκείνοι της συγκυβέρνησης που συνιστούν εκλογές αντί για παράταση του κυβερνητικού μαρτυρίου. Γιατί και οι δύο ομάδες τρέμουν το βηματισμό, σε τεντωμένο σχοινί, μετά τη λήξη του μνημονίου στις 28 Φεβρουαρίου.
ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
Ποιο σενάριο θεωρείτε πιο πιθανό;
Πρόωρες εκλογές
Κυβέρνηση εθνικού σκοπού
Nα συνεχίσει η σημερινή κυβέρνηση και το 2015
 
Αποστολή δελτίων τύπου στο
press@capital.gr
Ακολουθήστε το Capital.gr
Spreads
CDS
 
ΧώραSpreadΜεταβολή
Ελλάδα 784 -17,00
Πορτογαλία 214 -4,00
Ισπανία 111 -4,00
Ιταλία 136 -1,00

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι...

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι...

Φέτος, καταγράψτε ότι σας "κέντρισε" το ενδιαφέρον από καινούργιες συνταγές. Τολμήστε. Ευχαριστηθείτε την προετοιμασία τους. ’λλωστε, αυτό δίνει χαρά. Να έχετε ένα ζεστό γεμάτο ευχαριστημένα χαμόγελα, εορταστικό γεύμα. Γράφει ο Λευτέρης Λαζάρου.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

  στό    Αναζήτηση

CapitalAuto

Toyota Corolla 1,4 lt. D4-D

Toyota Corolla 1,4 lt. D4-D

Πρόκειται ίσως για την πιο ενδιαφέρουσα γενιά Corolla. Μοντέρνα σχεδίαση, που όμως δεν προκαλεί. Πολύ καλοί χώροι και συναρμογή αλλά και ένας κινητήρας διαμάντι που παρά τον μικρό κυβισμό καταφέρνει να κινεί με άνεση το αμάξωμα των 4,62m.

PUBLIC - Πολιτισμός - Τεχνολογία

Σχέσεις και μπλεξίματα

Σχέσεις και μπλεξίματα

Οι σκοτεινές πλευρές των ανθρώπων και οι κινήσεις "καρδιάς" στα βιβλία αυτής της εβδομάδας.
Κεφάλαιο Ένθετο 5 χρόνια
Αφιέρωμα στο Κεφάλαιο - ΕΚΕ
Έλληνες εφοπλιστές στο σφυρί
Το δείπνο της Τιτίνας Βασιλείου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Με τη Μίνα Βαλυράκη στο Μιλάνο
Tasty Guide 2014
Όροι χρήσης - Αποποίηση Ευθύνης
Το Capital.gr παρέχει μόνο το μέσο για την προβολή ή σύνδεση άλλων δικτυακών τόπων ή διαφημίσεων και δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο ή την ορθότητα των διαδικτυακών αυτών τόπων ή διαφημίσεων.
Οι τιμές των μετοχών και των δεικτών στο site παρουσιάζονται με 15λεπτη καθυστέρηση εκτός αν υπάρχει σχετική αναφορά στο ότι είναι "REAL TIME". Τα δεδομένα του ελληνικού χρηματιστηρίου προέρχονται απο την εταιρεία Globalsoft. Οι τιμές spot των ισοτιμιών και των μετάλλων εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο. Τα δεδομένα των διεθνών αγορών προέρχονται απο την εταιρεία Inforex, εκτός αν αναφέρεται διαφορετική πηγή.