Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
        Τζίρος  εκ. €
Weekend Edition

Κινήσεις στην κόψη του ξυραφιού σε Αθήνα και Βρυξέλλες

Το ενδεχόμενο "ατυχήματος" στις σχέσεις Ελλάδας - Ευρωζώνης παίζεται τα επόμενα 24ωρα, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες διπλωματικές πηγές.
Να οριστεί ο κ. Βαρουφάκης αποκλειστικά υπεύθυνος
Ο πρωθυπουργός είπε ότι θα εκπληρωθούν οι δανειακές υποχρεώσεις της Ελλάδας προς ΕΚΤ-ΔΝΤ. Οι υποχρεώσεις προς τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις γιατί δεν αναφέρθηκαν; Θα κουρευτούν; Γράφει ο Στέφανος Μάνος.
Προβληματικές διαρροές
Διαβάζω τα ρεπορτάζ που διοχετεύονται από την νέα κυβέρνηση και αντιλαμβάνομαι ότι η κατάσταση είναι πιο δύσκολη απ΄ ότι πιστεύουμε! Οι διαρροές που γίνονται από την ελληνική πλευρά αυτό μας δείχνουν. Ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά! Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Αποκλείει νέα διαγραφή του ελληνικού χρέους η A. Merkel
"Περιμένουμε να δούμε με ποια αντίληψη θα μας προσεγγίσει η νέα κυβέρνηση", "δεν βλέπω μια νέα διαγραφή του χρέους", δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα. Διακοπή της βοήθειας προς την Ελλάδα ζητούν στελέχη των CDU/CSU.
Όλες οι ειδήσεις
Επιχειρήσεις
Αγορές
Οικονομία
Επικαιρότητα
Χρημ. Ανακοιν.
DJ Ελληνικά
Video News
 
Κινήσεις αποκλιμάκωσης της έντασης
Τηλεφωνικές συνομιλίες του Α. Τσίπρα με Dijsselbloem, Schulz και Draghi. "Το κλίμα στην Ευρώπη είναι καλό", φέρεται να είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό ο επικεφαλής της ΕΚΤ.
"Aνοιξε" πριν τις προγραμματικές δηλώσεις το Ασφαλιστικό-Συνταξιοδοτικό
Πως σκέφτονται στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ να κλείσουν την κρυφή “τρύπα” 4 δισ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία.
H J&P Άβαξ "εγκαταλείπει" μία τετραετία ζημιών
Ο όμιλος εκτιμά ότι θα επιστρέψει στην κερδοφορία στη χρήση του 2014. Με νέα έργα σε Ελλάδα και εξωτερικό έχει ενισχύσει το ανεκτέλεστό της, ύψους 2,1 δισ. ευρώ.

Γ. Βαρουφάκης: Θέλουμε να συζητήσουμε με τους εταίρους μας

"Αμοιβαίο συμφέρον" η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας εντός Ευρωζώνης, δήλωσε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ. Μεταβαίνει εκτάκτως σήμερα στο Παρίσι.

Όχι σε Grexit, λέει ο P. Moscovici

"Η Ελλάδα ανήκει στην ευρωζώνη", είπε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών.

Σήμερα στο Παρίσι οι Γ. Βαρουφάκης - Ευ. Τσακαλώτος

Αύριο το ραντεβού με Σαπέν. Παραμένουν τα ραντεβού με Άγγλο και Γάλλο ΥΠΟΙΚ.

Επικίνδυνα σενάρια με το ρευστό των εταιρειών

Πιθανός στόχος τα ταμειακά διαθέσιμα κρατικών εισηγμένων, αν επιδεινωθούν τα προβλήματα ρευστότητας του δημοσίου.

Γ. Σταθάκης: Βασική προτεραιότητα τα "κόκκινα" δάνεια

"Αποσκοπούμε σε ριζική ανακούφιση των οφειλετών και συνολική διευθέτηση των ιδιωτικών χρεών".

Τι γίνεται με τις διοικήσεις των ενεργειακών ΔΕΚΟ

Τα προβλήματα της αγοράς και η ενημέρωση του νέου υπουργού.

Απειλές κατά της ζωής του καταγγέλλει ο Χ. Θεοχάρης

Όσο βρισκόταν στην θέση του Γενικού Γραμματέα Εσόδων.

Ο Γ. Ρουμπάτης νέος διοικητής της ΕΥΠ

Θεωρείται καλός γνωστής της εξωτερικής πολίτικης.
Το δολάριο κινεί τις τεκτονικές πλάκες της παγκόσμιας οικονομίας
Το αμερικανικό νόμισμα, αφού εξάντλησε τα περιθώρια της παγκοσμιοποίησης του χρηματιστικού κεφαλαίου τις δεκαετίες του 1990 και του 2000, τώρα, έξι χρόνια μετά το σοκ του 2008, κινητοποιεί τα σκιώδη κέρδη της φούσκας των παραγώγων για να... απολαύσει την υπεροχή του απέναντι στη διασπασμένη Ευρώπη.
Πτώση της τιμής του πετρελαίου: Τα 3 πιθανά σενάρια
Στο δεύτερο μέρος της σειράς άρθρων σχετικά με την πτώση των τιμών του πετρελαίου και τις επιπτώσεις που έχει αυτή στην αγορά, εξετάζουμε τα πιο πιθανά σενάρια για το μέλλον της ενέργειας. Γράφει ο Κυριάκος Μεζόπουλος.
Προστασία κεφαλαίων με... ρήτρα δολαρίου
Το "ισχυρό ευρώ" αποτελεί παρελθόν, η εποχή των δολαριακών τοποθετήσεων είναι ήδη εδώ. Η Ελλάδα, οι εκτιμήσεις για το μέλλον του Ευρωπαϊκού Νομίσματος και τα αμερικανικά assets.
Παρά τα επώδυνα μέτρα λιτότητας και τις φορολογικές αυξήσεις, καμία σοβαρή προσπάθεια δεν έχει γίνει για να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίοι οι Έλληνες αντιλαμβάνονται την σχέση τους με το κράτος. Προωθούν τα δικά τους συμφέροντα και αγνοούν οποιαδήποτε αρνητική επίδραση στην οικονομία.
Ένα ισχυρό εκλογικό αποτέλεσμα για το αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, αναμενόταν ευρέως στο Βερολίνο, αλλά η έκταση προκάλεσε έκπληξη στην γερμανική ελίτ. Αυτό που δεν συζητήθηκε ωστόσο στο Βερολίνο, είναι ότι η γερμανική στάση συνέβαλε σε αυτό το αποτέλεσμα.
Η σύνθεση του νέου ελληνικού υπουργικού συμβουλίου έχει αποκαλυφθεί. Ποια είναι τα βασικά μέλη; Και τί μπορούμε να περιμένουμε από τη νέα κυβέρνηση με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα; Μερικές πρώτες σκέψεις από τον πολιτικό αναλυτή του Open Europe, Vincenzo Scarpetta.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ
Μέσα σε δύο μέρες εξήγγειλαν παροχές και μέτρα, η υλοποίηση των οποίων ξεπερνάει σε κόστος τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με μετριοπαθείς εκτιμήσεις. Άλλες εκτιμήσεις τα ανεβάζουν στα 5! Επίσης, το δημόσιο εμφανίζεται να εισπράττει από φόρους 50 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα την ημέρα σε σχέση με πέρυσι. Αν συνυπολογίσουμε την αύξηση των καθυστερούμενων δανείων στις τράπεζες, το σκηνικό θυμίζει μπαρουταποθήκη! Μήπως είναι καιρός να αφήσουμε τα συνθήματα και να μιλήσουμε με αριθμούς;
ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΟΥΠΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΟΥΠΑΣ
Ελληνας φοιτητής που βρίσκεται στο εξωτερικό μου έστειλε να ρίξω μια ματιά στην πολύ καλή εργασία του. Μου μετέφερε επίσης το εξής σκηνικό. Καθώς παρακολουθούσαν τις ειδήσεις με τον Ισπανό συγκάτοικό του στη φοιτητική εστία, όταν έφτασε η ώρα των ειδήσεων από την Ελλάδα, μεταξύ άλλων άκουσαν και για το μέτρο της αύξησης του βασικού μισθού στα 750 ευρώ. Ο Ισπανός συγκάτοικος ρώτησε πως γίνεται η Ελλάδα με χειρότερη οικονομία από την Ισπανία, να έχει υψηλότερο χαμηλότερο μισθό από την Ισπανία;
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Καλώς ήλθε το ρούβλι. Τώρα που οι σύντροφοι από τη Ρωσία είναι έτοιμοι να συνδράμουν οικονομικά, μπορούμε να ετοιμαζόμαστε για την επερχόμενη ανάκαμψη. Όπως άλλωστε είπε και ο υπουργός οικονομικών της Ρωσίας Άντον Σιλουάνοφ αν η Ελλάδα ζητήσει οικονομική βοήθεια δεν αποκλείεται μία συμφωνία. Τα ρούβλια λοιπόν, αν τα θέλουμε, είναι ante portas. Αρκεί μόνο να μην τα πληρώσουμε πανάκριβα...
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΑΛΟΓΛΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΑΛΟΓΛΟΥ
Μέσα στα μπουμπουνητά των αγορών εξωτερικού πώς να ακούσεις τα βογγητά της εσωτερικής αγοράς με τα 27% κλειστά μαγαζιά της Αθήνας και Θεσσαλονίκης τα 30% του Πειραιά και τα 22-25% της υπόλοιπης Ελλάδας. Που να ακουστεί ο πάταγος της πτώσης του 18% της οικοδομής και του 60% των πωλήσεων. Πώς να αφουγκραστείς ήχους από τα λουκέτα 250.000 μικρομεσαίων. Όσο δεν ανακόπτεται η κατάρρευση ας μην μιλάμε για ανασυγκρότηση.
ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
Εκτιμάτε ότι υφίσταται θέμα Grexit;
Ναι
Όχι
 
Αποστολή δελτίων τύπου στο
press@capital.gr
Ακολουθήστε το Capital.gr
Δημοφιλέστερα σήμερα
Περισσότερα σχόλια
 
Spreads
 
Χώρα Απόδοση % Μεταβολή
Ελλάδα 11,53 +11,23
Πορτογαλία 2,46 +2,08
Ισπανία 1,48 +1,11
Ιταλία 1,61 +1,24

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Citroen C4 Cactus 1.6 BlueHDI 100 SST

Citroen C4 Cactus 1.6 BlueHDI 100 SST

Είναι ξεχωριστό μέσα αλλά κυρίως από έξω. Αν το αποκτήσετε να ξέρετε πως όλοι θα σας κοιτούν. Ωστόσο ποτέ με φθόνο μιας και το σήμα της Citroen δεν προκαλεί… μαζί του θα κινηθείτε σβέλτα σε κάθε είδους δρόμο και το κυριότερο με μεγάλη οικονομία καυσίμου.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

  στό    Αναζήτηση

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Μεγάλα μυαλά

Μεγάλα μυαλά

Η εκπληκτική ανθρώπινη ιστορία ενός από τα μεγαλύτερα μυαλά που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, του Στίβεν Χόκινγκ, ξεδιπλώνεται στην "Θεωρία των Πάντων".
Κεφάλαιο Ένθετο 5 χρόνια
Οι τελευταίες εξελίξεις στη σύγχρονη ιατρική
Όροι χρήσης - Αποποίηση Ευθύνης
Το Capital.gr παρέχει μόνο το μέσο για την προβολή ή σύνδεση άλλων δικτυακών τόπων ή διαφημίσεων και δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο ή την ορθότητα των διαδικτυακών αυτών τόπων ή διαφημίσεων.
Οι τιμές των μετοχών και των δεικτών στο site παρουσιάζονται με 15λεπτη καθυστέρηση εκτός αν υπάρχει σχετική αναφορά στο ότι είναι "REAL TIME". Τα δεδομένα του ελληνικού χρηματιστηρίου προέρχονται απο την εταιρεία Globalsoft. Οι τιμές spot των ισοτιμιών και των μετάλλων εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο. Τα δεδομένα των διεθνών αγορών προέρχονται απο την εταιρεία Inforex, εκτός αν αναφέρεται διαφορετική πηγή.