Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
        Τζίρος  εκ. €
Weekend Edition

Μάχη με το χρόνο για την επιστροφή της τρόικας

Τροχάδην εσωτερικού συντονισμού κυβέρνησης και δανειστών και μάχη με το χρόνο για να οριστεί νέα τηλεδιάσκεψη. Πιθανή επιστροφή τρόικας στο τέλος του μήνα, στο... καλό σενάριο.
Προκαταβολικό... "χαστούκι" από ΕΚΤ και ΔΝΤ στην Αθήνα
Τα ελληνικά ομόλογα θα βρεθούν εκτός του συστήματος ρευστότητας, απειλεί ο Μ. Ντράγκι. Αναπόφευκτο νέο μνημόνιο, λένε ευρωπαίοι αξιωματούχοι.
Γ. Κουτρουμάνης: Η τρόικα ζητά μείωση έως €1 δισ. στις κύριες συντάξεις
Όσων "βγουν" στη σύνταξη μετά το 2015. Στο στόχαστρο ο συντελεστής υπολογισμού της σύνταξης, τα ελάχιστα ένσημα και η τελευταία δεκαετία.
Τα "ντεσού" της δικαστικής διαμάχης για την Οξυά
Το "στόρι" της επένδυσης 300 εκατ. ευρώ. O τέως Εμίρης του Κατάρ και ο ρόλος του γραφείου Αγιοστρατίτη. Tο Capital.gr παρουσιάζει λεπτομέρειες που δεν έχουν γίνει, μέχρι σήμερα, γνωστές.
Όλες οι ειδήσεις
Επιχειρήσεις
Αγορές
Οικονομία
Επικαιρότητα
Χρημ. Ανακοιν.
DJ Ελληνικά
Video News
 
ΞšΞ΅Ο†Ξ¬Ξ»Ξ±ΞΉΞΏ
Διαβάστε στο Κεφάλαιο
"Στοπ" Βρυξελλών στην ανάπλαση Πανεπιστημίου και Φαλήρου
Με τελεσίγραφό της προς την ελληνική κυβέρνηση η Κομισιόν απαίτησε την απένταξη των έργων από το Νέο ΕΣΠΑ, τα οποία χαρακτηρίζει... "διακοσμητικά".
Το story πίσω από την εκπαιδευτική φάρμα που παράγει επιτυχία
Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα brand name που θα ζήλευαν και οι μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων...
Τελευταία ζαριά
Η πρωτιά στο Πρωτάθλημα Οδηγών της F1 ανάμεσα σε Hamilton και Rosberg θα κριθεί στον "τελικό" του Abu Dhabi. Tο φετινό φινάλε της σεζόν είναι διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο στην ιστορία του σπορ.

Σ. Βούλτεψη: "Αυτή είναι η τελευταία διαπραγμάτευση"

"Θέλουμε συμφωνία και την επιδιώκουμε μέσα στα χρονικά όρια που έχουν τεθεί".

Ζούμε ιστορικές στιγμές...

Ο Γεώργιος Α. Παπανδρέου ετοιμάζεται να πάρει την ρεβάνς του απέναντι στην ιστορία...

"Μπλόκο" από την Περιφέρεια Αττικής για το Ελληνικό

Δεν θα επιτρέψουμε να υπογραφεί η σύμβαση δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης, Χρ. Καπάνταης.

Ντ. Μπακογιάννη: Το 2014 αρχίζει να θυμίζει επικίνδυνα το 2012

Κάνει λόγο για ανάγκη συνεννόησης, λέγοντας πως "ήρθε η ώρα ο πρωθυπουργός να σηκώσει το τηλέφωνο".

"Καμπανάκι" από τους Πρυτάνεις για τα Πανεπιστήμια

Αδύνατη η λειτουργία των ΑΕΙ το 2015 λόγω έλλειψης κονδυλίων.

Ένταση ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς στις Σκουριές

Χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης από την αστυνομία.

Deal Σκλαβενίτη-Makro με "άρωμα" real estate

Εντείνεται ο ανταγωνισμός στο λιανεμπόριο. Τη Δευτέρα, εκτός απροόπτου, οι επίσημες ανακοινώσεις.

Οι τουρίστες που έρχονται και ξοδεύουν στην Ελλάδα

“Χρυσή” τριάδα Γερμανοί, ’γγλοι, Αμερικανοί. Στοίχημα η αύξηση της μέσης δαπάνης.
Γιατί το Χ.Α. παραπαίει, έναν χρόνο μετά την υποβάθμιση
Η άνοδος που στηρίχθηκε στην είσοδο ξένων κεφαλαίων, πνίγεται στα απόνερα των συστηματικών ρευστοποιήσεων από εγχώρια, κυρίως, χαρτοφυλάκια τραπεζών και θεσμικών επενδυτών και της εξόδου hedge funds.
Tα Top Picks και η στρατηγική 5 κορυφαίων fund managers
Επιλογές σε ενέργεια, τεχνολογία, ομόλογα, ακίνητα και Ασία με στόχο υπεραξίες χωρίς ρίσκο. Οι αγορές κατάφεραν να ανακάμψουν από το sell-off του Οκτωβρίου, αγγίζοντας, σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμα και νέα υψηλά.
Οι κύριες αγορές ενέργειας - ρίσκα και ευκαιρίες
Ποιες είναι οι καταστάσεις στις οποίες μπορεί να βρεθεί η αγορά ενέργειας και πως μεταφράζονται αυτές για τους μικροεπενδυτές και τους τρέϊντερς. Η γεωγραφική κάλυψη των συμβολαίων ενέργειας, η έννοια του basis risk, και τα πιθανά ρίσκα. Γράφει ο Κυρ. Μεζόπουλος.
Το μάθημα από την εμπειρία της Ιαπωνίας στη δεκαετία του ’90, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη: τολμηρές και έγκαιρες πολιτικές για την τραπεζική μεταρρύθμιση και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της παραγωγικότητας θα πρέπει να είναι μέρος του πακέτου πολιτικής.
Μια προσεκτική ματιά αποδεικνύει ότι αν και η κατάπαυση πυρός έχει παραβιαστεί (ξανά), αυτό που βλέπουμε είναι περισσότερο μια τακτική επιχείρηση με στόχο να ενισχυθούν οι θέσεις των ανταρτών, όχι μια προετοιμασία για έναν ολοκληρωμένο πόλεμο.
Η καταστροφή που πλήττει τη Μέση Ανατολή συνοδεύεται από μια τρομακτική σκέψη στον δυτικό κόσμο, ότι οι παλιοί μαθητές του IS επιστρέφουν στις χώρες προέλευσής τους και διεξάγουν τρομοκρατικές επιθέσεις, και ίσως ακόμη, αποκεφαλίζουν αθώους πολίτες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ
Η βασική διαφωνία μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας είναι στο ασφαλιστικό. Η τρόικα έχει ζητήσει μειώσεις σε όλες τις κύριες συντάξεις της τάξης του 20% -30%. Αισθητά μεγαλύτερες μειώσεις από εκείνες που προβλέπονται στον νόμο Λοβέρδου, ο οποίος εφαρμόζεται σε... έναν μήνα. Είναι σαφές ότι δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία. Κι είναι εξίσου φανερό ότι το παιγνίδι δεν αφορά τις συντάξεις, αλλά τις όποιες μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις. Η Ευρώπη είναι αποφασισμένη να τραβήξει το σχοινί στα άκρα. Το ζητούμενο δεν είναι ο Σαμαράς, αλλά η επόμενη κυβέρνηση...
ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΟΥΠΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΟΥΠΑΣ
Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα που για το τι μέλλει γενέσθαι αποφασίζουν οι πολλοί και δεν επιτρέπει στους λίγους να... φασίζουν έναντι των πολλών. Η επιστροφή της δημοκρατίας σήμανε λοιπόν πως για το μέλλον της χώρας αποφασίζει ο ελληνικός λαός μέσω ελεύθερων εκλογών για τις οποίες στη μεταπολίτευση δεν υπάρχει καμιά σοβαρή υποψία για νοθεία και παραποίηση των αποτελεσμάτων. Από το Νοέμβρη του ’73 που οι φοιτητές αγωνίζονταν και θυσίαζαν τη ζωή τους για τη δημοκρατία έχει τρέξει πολύ νερό στο αυλάκι και η ενοχή του συστήματος για τη συμπόρευση με τη δικτατορία, οδήγησε στο άλλο άκρο.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΟΣ
Το ζήτημα με το γεγονός ότι η ΕΚΤ αγνόησε επίτηδες το καταστατικό της, προκειμένου να παράσχει έκτακτη εξυπηρέτηση στην Κύπρο και στην Ιρλανδία, είχε σαν αποτέλεσμα να πληρώσει τη νύφη ο φορολογούμενος. Να μου πείτε, αν δεν την πλήρωνε ο φορολογούμενος στην Ιρλανδία θα την πλήρωναν οι καταθέτες. Εδώ όμως είναι το ζήτημα. Θα έπρεπε να πληρώσουν οι μεγάλοι καταθέτες.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΑΛΟΓΛΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΑΛΟΓΛΟΥ
Ούτε κόκκινες, ούτε άλλες γραμμές μας χωρίζουν με την Τρόικα και τα "παζάρια" για το δημοσιονομικό κενό. Όσο τραβάμε σκόπιμα το σκοινί αποφεύγοντας μεταρρυθμίσεις που έχουν ως βάση μείωση του κράτους θα "σκοντάφτουμε" σε δημοσιονομικά κενά και σε απειλές για μέτρα. Και η διελκυστίνδα αυτή θα συνεχιστεί μέχρι να υποχωρήσουμε. Ο άλλος δρόμος είναι μειώσεις κρατικών μισθών, συντάξεων και παροχών.
ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
Θα κατορθώσει αυτή η Βουλή να εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας;
Ναι
Όχι
 
Αποστολή δελτίων τύπου στο
press@capital.gr
Ακολουθήστε το Capital.gr
Spreads
CDS
 
ΧώραSpreadΜεταβολή
Ελλάδα 716 -33,00
Πορτογαλία 223 -13,00
Ισπανία 124 -9,00
Ιταλία 144 -9,00

BMW X4 xDrive28i

BMW X4 xDrive28i

Η BMW για ακόμα μια φορά αποδεικνύει πως υπάρχει χώρος για νέα μοντέλα, με τον καλύτερο τρόπο. Με την Χ4 δεν μας έπεισε απλά, μας έφερε σε θέση να την προτιμούμε από όλη την γκάμα των SUV που έχει. Σπορτίφ, κομψή, γρήγορη, όμορφη και ποιοτική είναι ένα υπέροχο αυτοκίνητο.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

  στό    Αναζήτηση

PUBLIC - Πολιτισμός - Τεχνολογία

Μουσική και ήχοι

Μουσική και ήχοι

Μια θρυλική διαδρομή στη μουσική, αλλά και μια ανατροπή οπτικής σε ανθρώπους και καταστάσεις.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

"Ιαση"

"Ιαση"

Μια ενδιαφέρουσα έκθεση που μας δείχνει πως παντα η υγεια ήταν το πιο πολύτιμο αγαθό...
Capital + Vision 2014
Αφιέρωμα στο Κεφάλαιο - ΕΚΕ
Βασίλισσα Σοφία και Αριάννα Χάφινγκτον: Και οι δυο προσγειώθηκαν Τετάρτη στην Ελλάδα
Νυχτερινή έξοδος για τα ζεύγη Πρετεντέρη και Τρέμη - Νικητέα
Η Κατερίνα Παναγοπούλου και η "Καλλιπάτειρα"
Tasty Guide 2014
Όροι χρήσης - Αποποίηση Ευθύνης
Το Capital.gr παρέχει μόνο το μέσο για την προβολή ή σύνδεση άλλων δικτυακών τόπων ή διαφημίσεων και δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο ή την ορθότητα των διαδικτυακών αυτών τόπων ή διαφημίσεων.
Οι τιμές των μετοχών και των δεικτών στο site παρουσιάζονται με 15λεπτη καθυστέρηση εκτός αν υπάρχει σχετική αναφορά στο ότι είναι "REAL TIME". Τα δεδομένα του ελληνικού χρηματιστηρίου προέρχονται απο την εταιρεία Globalsoft. Οι τιμές spot των ισοτιμιών και των μετάλλων εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο. Τα δεδομένα των διεθνών αγορών προέρχονται απο την εταιρεία Inforex, εκτός αν αναφέρεται διαφορετική πηγή.