Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 20-Οκτ-2018 17:54

  Κ. Μητσοτάκης: Η εικόνα στα Σκόπια δεν συνάδει σε μία χώρα που προσδοκά να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Κ. Μητσοτάκης: Η εικόνα στα Σκόπια δεν συνάδει σε μία χώρα που προσδοκά να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Αιχμές για την εικόνα που παρουσίασε η πΓΔΜ κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή της γείτονος άφησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος  Μητσοτάκης. "Η εικόνα η οποία δόθηκε τις τελευταίες ημέρες στη γειτονική χώρα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας γι’ αυτήν την πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή, κατά την άποψή μου, δεν είναι μια εικόνα η οποία συνάδει με μια χώρα η οποία μπορεί να προσδοκά να γίνει μέλος  της μεγάλης Ευρωπαϊκής οικογένειας", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στις δηλώσεις που πραγματοποίησε στην Κεφαλονιά. 

  Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι η οδός Πειραιώς έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών όποτε και αν έρθει στην Ελληνική Βουλή, είτε τώρα είτε μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές. "Δε θα το κάνουμε διότι θεωρούμε ότι η συμφωνία αυτή είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα, καθώς για πρώτη φορά εκχωρεί στους γείτονες "Μακεδονική” γλώσσα και "Μακεδονική” εθνότητα. Δυστυχώς, καθώς προχωράει αυτή η διαδικασία παράγονται ολοένα και περισσότερα τετελεσμένα. Ο μόνος τρόπος να εξασφαλιστεί ότι η συμφωνία αυτή δεν θα κυρωθεί από την Ελληνική Βουλή είναι να διεξαχθούν εθνικές εκλογές πριν η συμφωνία αυτή έρθει προς κύρωση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, έτσι ώστε ο Ελληνικός λαός να αποφανθεί -όχι μόνο για την τύχη της χώρας- αλλά και για τη συμφωνία αυτή την οποία όπως σας είπα, θεωρούμε ότι είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα", σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

  Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε παράλληλα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα στηρίξει την κ. Κράτσα ως υποψήφια για την περιφέρεια των Ιονίων Νήσων. "Η κ. Κράτσα είναι ένα στέλεχος με πολύ μεγάλη εμπειρία, με διεθνή εμβέλεια, καταγόμενη από τα Επτάνησα. Πιστεύω ότι θα μπορέσει να δώσει στα όμορφα νησιά των Επτανήσων μια καινούργια εξωστρεφή αναπτυξιακή δυναμική", είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

  Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  στάθηκε  στις πολύ υψηλές προσδοκίες  που έχει για το πολιτικό αποτέλεσμα στην Κεφαλονιά, ενώ έστειλε μήνυμα συστράτευσης. "Τελευταία φορά που κερδήθηκε η μονοεδρική της Κεφαλονιάς από τη Νέα Δημοκρατία ήταν το 2007. Ήρθε η ώρα να την κερδίσουμε και πάλι. Και σε αυτήν την προσπάθεια θα πρέπει να συστρατευθούμε όλοι, παλιά έμπειρα στελέχη, νέα στελέχη, να δώσουμε τον αγώνα με ομόνοια, με ευπρέπεια, με πολιτικό πολιτισμό, βάζοντας ως κυρίαρχο στόχο το συμφέρον του κόμματος. Και το συμφέρον του κόμματος σε αυτήν τη συγκυρία είναι ταυτισμένο με το συμφέρον της χώρας. Όσο πιο γρήγορα μπορέσουμε να πετύχουμε τη μεγάλη πολιτική αλλαγή τόσο καλύτερα θα είναι για τον τόπο, τόσο καλύτερα θα είναι για τα Ιόνια, τόσο καλύτερα θα είναι για την Κεφαλονιά", επεσήμανε. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων