Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 15-Σεπ-2018 20:20

  Μητσοτάκης: Μεγάλη μείωση της φορολογίας για όλες τις παραγωγικές τάξεις

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Μητσοτάκης: Μεγάλη μείωση της φορολογίας για όλες τις παραγωγικές τάξεις

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21:12

  Αποστολή Θεσσαλονίκη, Δημήτρης Γκάτσιος

  Σε μία ομιλία-σταθμό στην τρίχρονη παρουσία του στην προεδρεία της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, έφερε στο προσκήνιο το σχέδιό του, το πρόγραμμα της "γαλάζιας" παράταξης, για το "αύριο" της χώρας. Ένα σχέδιο, που βασίζεται στη μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, στην προσέλκυση ενός σαρωτικού κύματος επενδύσεων, στη στήριξη των ασθενέστερων ομάδων του πληθυσμού και στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, το οποίο αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες. Χωρίς κανέναν αποκλεισμό.

  Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο και σε μία παρέμβαση με άκρως οραματικά στοιχεία, έθεσε επί τάπητος μία στρατηγική εθνική, η οποία ανοίγει το δρόμο της χώρας για τη μετάβασή της στην κανονικότητα και στην ανάπτυξη. Έφερε στην προμετωπίδα το πρόγραμμα της οδού Πειραιώς, που στοχεύει να γίνει η Ελλάδα και πάλι πρωταγωνίστρια των εξελίξεων. Μίλησε για όλα όσα απασχολούν την κοινωνία στην καθημερινότητά της. Τα εισοδήματα, την ανεργία, τους φόρους, τα χρέη. Ανέπτυξε την οπτική του για τη μετατροπή της χώρας σε ένα κράτος σύγχρονο, που μέσα από το αναπτυξιακό "σοκ" θα δώσει άνθηση σε κρίσιμους τομείς, όπως η Υγεία και η Παιδεία.

  Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με το βλέμμα στραμμένο στην οικονομία δεσμεύτηκε σε 14 μέτρα, που θα φέρουν επενδύσεις στην Ελλάδα και θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των πολιτών.

  Οι δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετίζονται με:

  - Τη δραστική μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή φυσικών προσώπων στο 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, από 22% που ισχύει σήμερα. 

  - Τη μείωση του εταιρικού φόρου στο 20% από 29% και στα μερίσματα στο 5% από 15%. Αυτό θα έχει ως συνέπεια, ο πραγματικός φορολογικός συντελεστής για τη φορολόγηση των επιχειρήσεων να περιοριστεί δραστικά στο 24% από 40%, γεγονός που ευνοεί τη φοροαποφυγή και αποθαρρύνει τις προσλήψεις.

  - Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος μέχρι το 2021.

  - Μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλους τους Έλληνες κατά 30% τα πρώτα δύο χρόνια. Με τις μεγαλύτερες ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη. "Μεταφέρουμε την αρμοδιότητα για τον ΕΝΦΙΑ από το κεντρικό κράτος στους δήμους. Είναι μια μεγάλη θεσμική τομή που αλλάζει την αρχιτεκτονική του κράτους στην Ελλάδα προς όφελος των τοπικών κοινωνιών", τόνισε.

  - Μείωση εισφορών για κύρια σύνταξη από 20%, που είναι σήμερα, στο 15%. Το μέτρο αφορά όλους τους εργαζομένους και θα εφαρμοστεί σταδιακά εντός τετραετίας, με πιο επιθετικό τρόπο τα πρώτα χρόνια, για να πάρει μπροστά η μηχανή της οικονομίας.

  - Άμεση μείωση του ΦΠΑ σε όλο το κλάδο της εστίασης στο 13% από 24% που είναι σήμερα και στη συνέχεια στο 11% για όλο το τουριστικό πακέτο της εστίασης και των ξενοδοχείων.

  - Ρύθμιση των "κόκκινων δανείων". Μία ρύθμιση, η οποία είναι βασισμένη στη "γαλάζια" πρόταση για τη Δεύτερη Ευκαιρία. Συγκεκριμένα, όσοι χρωστούν μέχρι 3.000 ευρώ σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία θα μπορούν να ρυθμίσουν την οφειλή τους σε 120 δόσεις. Η ελάχιστη καταβολή θα είναι 20 ευρώ το μήνα, ενώ οι στρατηγικοί κακοπληρωτές θα εντοπιστούν και δε θα μπουν σε καμία ευνοϊκή ρύθμιση.

  - Κατάργηση των capital controls.

  - Κατάργηση του υποκατώτατου μισθού. "Ο κατώτατος μισθός θα μπορεί να καθορίζεται με ελεύθερες διαπραγματεύσεις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων. Και προφανώς πρέπει να αυξηθεί, ακολουθώντας τη βελτίωση της οικονομίας", ανέφερε.

  - Επέκταση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, στο οποίο ενσωματώνονται όλα τα βασικά επιδόματα.  

  - Μηνιαία κουπόνια ύψους 180 ευρώ σε όλα τα νέα ζευγάρια που δε βρίσκουν θέση σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, ώστε να έχουν πρόσβαση σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.

  - Κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών.

  - Αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομική δραστηριότητα για τρία χρόνια και έκπτωση φόρου ίση με το 40% της δαπάνης που καταβλήθηκε για λειτουργική, αισθητική και ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών.

  - Φορολόγηση των αγροτικών συλλογικών σχημάτων με συντελεστή μόλις 10%.

  Ασφαλιστικό

  Εστιάζοντας, στο ασφαλιστικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο νόμος Κατρούγκαλου  θα καταργηθεί.

  "Διατηρείται η εθνική σύνταξη και ο πρώτος πυλώνας, αλλά το σύστημα γίνεται πιο ανταποδοτικό. Οι εισφορές για κύρια σύνταξη από 20%, που είναι σήμερα, θα μειωθούν σταδιακά εντός τετραετίας στο 15%. Έτσι θα βελτιωθεί το διαθέσιμο εισόδημα για τους μισθωτούς και θα διευκολύνουμε τις προσλήψεις για τους ανέργους. Όλοι οι νέοι εργαζόμενοι αποκτούν προσωπικούς ατομικούς λογαριασμούς που αντικαθιστούν τις σημερινές επικουρικές συντάξεις. Η εισφορά του 7% διατηρείται. Τα χρήματα όμως θα μπαίνουν στον ατομικό λογαριασμό του κάθε ασφαλισμένου. Ο ίδιος θα επιλέγει αν τα χρήματά του θα πηγαίνουν στο δημόσιο ή σε ιδιωτικά ασφαλιστικά ταμεία. Όπως ήδη γίνεται σήμερα με τα αντίστοιχα επαγγελματικά, τα οποία και θα ενισχύσουμε. Όλα αυτά πάντα υπό την αυστηρή εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδας. Και προπαντός θα ξέρει ότι τα χρήματα αυτά ανήκουν στον ίδιο και κανείς δεν θα έχει δικαίωμα να του στερήσει τις ασφαλιστικές αποταμιεύσεις του", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως, όποιος επιθυμεί, θα μπορεί προαιρετικά να επιλέγει συμπληρωματική ιδιωτική ασφάλιση με γενναία φορολογικά κίνητρα. Όρισε, δε, ως μείζονα κλειδιά την προσέλκυση επενδύσεων και την πάταξη της γραφειοκρατίας.

  "Σε δώδεκα μήνες θα έρθω πάλι στη ΔΕΘ. Πιστεύω ότι, με τη στήριξη των πολιτών, θα έρθω μια εβδομάδα νωρίτερα για να την εγκαινιάσω. Θα έρθω σε μια στιγμή που η χώρα θα έχει πάρει πραγματικά μπροστά. Θα αγωνίζεται βέβαια ακόμη για να κλείσει πληγές. Αλλά θα βάζει ήδη στέρεα θεμέλια για το μέλλον. Πιστεύω στο μέλλον της Ελλάδας γιατί πιστεύω στους Έλληνες. Πιστεύω στους Έλληνες που μπορούν να βγάλουν τον καλύτερο εαυτό τους, ακόμη και όταν το κακό μας περικυκλώνει. Στο Μάτι, στα αποκαΐδια της καταστροφής, ξεπήδησε, από τα σπλάχνα της ίδιας της κοινωνίας μια ακτίδα ελπίδας. Την προσέφεραν ανώνυμα χιλιάδες Έλληνες με τη μαζική τους κινητοποίηση και την αλληλεγγύη τους. Την προσέφεραν οι απλοί πυροσβέστες, οι αστυνομικοί, οι άνθρωποι του συστήματος υγείας που με αυταπάρνηση βοήθησαν, όπως και όσο μπορούσαν. Την ίδια ακτίδα ελπίδας προσφέρουν για την οικονομία και την κοινωνία οι ξεχασμένοι ήρωες της καθημερινότητας. Εκείνοι που δεν το βάζουν κάτω. Που δεν χάνουν το κουράγιο τους. Είναι οι Έλληνες που ξυπνάνε νωρίς και δουλεύουν σκληρά. Τους έχω συναντήσει ξανά και ξανά, γυρνώντας την Ελλάδα.  Είναι αυτοί που κρατούν όρθια την κοινωνία μας. Σε μια Ελλάδα που συχνά απαιτεί υπεράνθρωπη προσπάθεια απλώς και μόνο για να ζήσει κάποιος μια ανθρώπινη ζωή. Οι Έλληνες ξέρουν πόσο σκληρή είναι η πραγματικότητα. Δεν θέλουν άλλα ψέματα. Και αυτά που ζητούν είναι τα αυτονόητα", διεμήνυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

  ΝΔ σημαίνει επενδύσεις. Σημαίνει νέες δουλειές.

  Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα πως η κυβέρνησή του θα τρέξει ένα σαρωτικό κύμα επενδύσεων, που θα ανοίξει το δρόμο στην ανάπτυξη και στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης. "Επενδύσεις παντού. Με μια αποφασισμένη κυβέρνηση που θα σαρώσει όλα τα εμπόδια που καθηλώνουν σήμερα την εγχώρια επιχειρηματικότητα και αποθαρρύνουν τους ξένους επενδυτές", τόνισε και όρισε ως μείζον κλειδί την πάταξη της γραφειοκρατίας.

  Επισημαίνοντας ότι η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου κατέστρεψε ό,τι θετικό υπήρχε από το χθες και ανέδειξαν τις χειρότερες όψεις του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε ότι αυτό που ζει τώρα η χώρα είναι ο θλιβερός επίλογος μιας εποχής που τελειώνει "με πόνο και βουβή παραίτηση", τονίζοντας ότι ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες "θα φύγουν, όπως τους αξίζει. Όχι απλώς ηττημένοι αλλά κυρίως απαξιωμένοι".

  Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έφερε στο προσκήνιο τους μεγάλους στόχους του:

  - Μία κοινωνία που δίνει ευκαιρίες προόδου και ευημερίας σε όλους. Που κάνει πράξη το χρέος αλληλεγγύης προς τους πιο αδύναμους. "Η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι αυτό δεν θα συμβεί με αναδιανομή της μιζέριας, αλλά με την παραγωγή νέου πλούτου, και αυτό με πάει στο δεύτερο στόχο. Μία οικονομία παραγωγική, ψηφιακή, καινοτόμο που θα προσελκύει επενδύσεις σε υγιείς βάσεις αυτήν τη φορά. Με εθνικό Σχέδιο για τον Τουρισμό, την Πρωτογενή παραγωγή, τη Βιομηχανία, την Ενέργεια, τη Ναυτιλία, τις Υπηρεσίες. Με οδικό χάρτη για τις Επενδύσεις, τις συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα και τους Μικρομεσαίους. Με στροφή της επιχειρηματικότητας στην υγιή δράση, μακριά από το σάπιο κρατικοδίαιτο καπιταλισμό", είπε και ανακοίνωσε ότι θα υπάρχει μια αδειοδοτική αρχή σε επίπεδο υφυπουργού, η οποία θα έχει ως μόνη αρμοδιότητα να ξεμπλοκάρει όλες τις σημαντικές επενδύσεις. 

  - Ένα πολιτικό σύστημα λειτουργικό και ένα κράτος αποτελεσματικό. Με εμβάθυνση της Δημοκρατίας. Με επέκταση του δικαιώματος ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού. Με τολμηρή Συνταγματική αναθεώρηση. Με ενίσχυση της λογοδοσίας του πολιτικού προσωπικού και της διαφάνειας του κράτους, μία Διοίκηση ευέλικτη για τον πολίτη και όχι για τη γραφειοκρατία. Με χρήση της τεχνολογίας και με στελέχη που θα αξιολογούνται και θα επιμορφώνονται συνεχώς.

  - Μία Παιδεία, που προετοιμάζει το μέλλον, παρακολουθώντας την οικονομία.

  - Μία χώρα που αντιμετωπίζει το κράτος δικαίου και την ασφάλεια ως προϋποθέσεις της Δημοκρατίας.

  - Μία χώρα που δεν θα ανήκει, απλώς, στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ. Αλλά θα μετέχει στη διαμόρφωσή τους, συνδυάζοντας εθνικές προτεραιότητες, κοινοτικές ευθύνες και συμμαχικές αναγκαιότητες.

  "Η χώρα μπορεί να αναπτυχθεί στα επόμενα δέκα χρόνια με μέσο ρυθμό 4%. Το χρέος της να μειωθεί δραστικά. Τα επόμενα πέντε χρόνια να δημιουργηθούν 700.000 νέες θέσεις εργασίας και να δοθεί το μήνυμα στους Έλληνες του εξωτερικού να γυρίσουν στην πατρίδα τους. Είναι αυτό εφικτό; Είναι. Δεν είναι εύκολο, απαιτεί δουλειά σκληρή, σοβαρότητα, ρεαλισμό, προσήλωση στο στόχο, αλλά οικονομικά είναι εφικτό. Όλοι οι αυτόματοι σταθεροποιητές της οικονομίας, επενδύσεις, απασχόληση, αξίες γης, αξίες ακινήτων, Χρηματιστήριο, είναι τόσο συμπιεσμένοι, ώστε κρύβουν 7-8 μονάδες πρόσθετης ανάπτυξης αν τους απελευθερώσεις. Μόνο οι επενδύσεις, που σήμερα είναι οι χαμηλότερες στην Ευρώπη, μπορούν και μόνες τους ακόμα να μας δώσουν αυτό το πρόσθετο ποσοστό. Γιατί λοιπόν οι πιστωτές μας εγκλωβίζουν σε εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα; Η απάντηση δεν είναι οικονομική, είναι πολιτική. Γιατί δεν πιστεύουν ότι υπάρχει η θέληση να φτιαχτεί το κράτος, να ελευθερωθεί η οικονομία από τα δεσμά του πελατειακού κρατισμού και να αφεθεί ο ιδιωτικός τομέας να δημιουργήσει πλούτο και θέσεις εργασίας. Δεν πιστεύουν ότι υπάρχει βούληση για μεταρρυθμίσεις και ότι θα τηρηθούν οι συμφωνίες.  Ότι τα λάθη του παρελθόντος έγιναν μάθημα και ότι έχει ληφθεί η απόφαση για αλλαγή πορείας. Αντιμετωπίζουν συχνά με επιφύλαξη ακόμη και εμάς. Τη δική μας παράταξη. Κάνουν λάθος και είμαστε αποφασισμένοι να τους αποδείξουμε ότι έχουμε αλλάξει", ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

  Κριτική σε Θεσμούς

  Ο πρόεδρος της ΝΔ άφησε σαφείς αιχμές κατά ορισμένων εταίρων της χώρας, επισημαίνοντας ότι προτιμούν να ξεχνάνε το πόσο λάθος, το πόσο καταστροφικό είναι το πρόγραμμα που σήμερα και με τη δική τους συμφωνία και υπογραφή εφαρμόζεται στην Ελλάδα. "Ένα πρόγραμμα που στη χώρα με τη μεγαλύτερη ανεργία και τις μικρότερες επενδύσεις στην Ευρώπη σκότωσε τα κίνητρα για δημιουργία και εργασία με παρανοϊκούς φόρους και εισφορές. Φόρεσαν μια θηλιά που στραγγαλίζει τον ιδιωτικό τομέα, τις παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις του Έλληνα και στη συνέχεια αναρωτιούνται γιατί αυτός διαμαρτύρεται ότι πνίγεται. Τους ρωτώ ευθέως: Θα συμφωνούσαν σε μία τέτοια πολιτική αν αφορούσε τη δική τους χώρα; Εμείς αυτήν τη θηλιά θα την κόψουμε. Η Ελλάδα θα πάρει ανάσα", είπε.

  Η ΝΔ θα καταψηφίσει τη "συμφωνία-ντροπή" για το Σκοπιανό

  Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από την καρδιά της Μακεδονίας, έστειλε και πάλι σαφέστατο μήνυμα, με το βλέμμα στο Σκοπιανό.  "Η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει αυτήν τη συμφωνία. Είτε τώρα είτε στην επόμενη Βουλή. Κι αν τελικά η συμφωνία που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφιστεί από την ελληνική Βουλή τότε θα πρέπει η άλλη πλευρά να γνωρίζει ότι η διαπραγμάτευση ξεκινά από την αρχή", ανέφερε. Παράλληλα, είπε για:

  Το Δημόσιο:

  - Δεσμευόμαστε για κράτος λιτό και αποτελεσματικό που θα ξοδεύει λιγότερα και θα προσφέρει πολύ περισσότερα. Στο δημόσιο θα εφαρμοστεί παντού η ψηφιακή υπογραφή που σημαίνει άμεση διεκπεραίωση όλων των εγγράφων ηλεκτρονικά. 

  - Δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο. Θα υπάρχει το κλειδί ενός απλού, σύγχρονου συστήματος αξιολόγησης.

  * Την ασφάλεια:

  -Θα καταργήσουμε αμέσως τον νόμο Παρασκευόπουλου που έχει καταντήσει την πόρτα της φυλακής περιστρεφόμενη πόρτα ξενοδοχείου. Και θα αναθεωρήσουμε την ποινική δικονομία που δυστυχώς είναι ένα δίχτυ με μεγάλες τρύπες για να ξεγλιστράνε πολλοί από τη δικαιοσύνη και τις φυλακές. Από τους τρομοκράτες και τους ισχυρούς του χρήματος μέχρι τους κάθε λογής μπαχαλάκηδες.

  -Μια ισχυρή οικονομική αστυνομία θα συγκεντρώσει όλες τις ελεγκτικές αρμοδιότητες για την καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος όπου και όσο ψηλά κι αν βρίσκεται.

  *Την Παιδεία:

  - Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αφού καταργήσουμε την αντιμεταρρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ, θα καθιερώσουμε την αξιολόγηση όλων των Πανεπιστημίων από Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας, από την οποία θα εξαρτάται και μέρος της χρηματοδότησής τους. Και θα ορίσουμε ελάχιστο όριο για την είσοδο στην ανώτατη εκπαίδευση ώστε όσοι εισέρχονται σε αυτά να έχουν τα αναγκαία ελάχιστα προσόντα για να φοιτήσουν και να αποφοιτήσουν.

  Κάλεσμα πανστρατιάς. Ανοίγματα σε όλους τους πολίτες

  Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απευθύνθηκε, μέσω της ομιλίας του, σε όλους τους πολίτες. Ανεξάρτητα του τι ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές. "Ξέρω όμως ότι στο μυαλό πολλών συμπολιτών υπάρχει ριζωμένη η έμφυτη καχυποψία. Η βαθιά πεποίθηση ότι τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει, ότι το έχει η  μοίρα μας να είμαστε καταδικασμένοι σε μια πορεία που δεν μας αξίζει.  Πιστεύω στη δύναμη των ανθρώπων να παίρνουν τις τύχες τους στα χέρια τους. Πιστεύω στη δύναμη των λαών να διαμορφώνουν οι ίδιοι το μέλλον τους.  Για μένα δεν υπάρχει γαλάζια, πράσινη, κόκκινη Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι το κοινό μας σπίτι. Εκεί που ενώνεται το μπλε του ουρανού και της θάλασσας ατενίζουμε όλοι μαζί τον κοινό μας ορίζοντα", τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχοντας πάντα την πρώτη γραμμή του μήνυμά του, που απευθύνεται σε ολόκληρη την κοινωνία. "Μπορούμε".

  "Απευθύνομαι σήμερα όχι μόνο προς τους πολίτες που ψήφισαν την παράταξή μας αλλά σε όλους. Και ανάμεσα τους στον απογοητευμένο κόσμο της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς. Θέλω να τους στείλω ένα απλό και καθαρό μήνυμα. Υπάρχουν ιστορικές συγκυρίες κατά τις οποίες οι διαφορετικές ιδεολογικές προσεγγίσεις αίρονται ενώπιον ενός μεγαλύτερου και σημαντικότερου διακυβεύματος. Διαφορές υπήρχαν και το 1974, αλλά υποχώρησαν προκειμένου να εδραιωθεί η Δημοκρατία. Ένα αντίστοιχο αίτημα εθνικής αναγέννησης υπάρχει και σήμερα, ύστερα από 10 χρόνια κρίσης, μία πτώχευση, τέσσερα μνημόνια και τέσσερα χρόνια λαϊκισμού και ψέματος. Η κατάσταση, λοιπόν, που έχει διαμορφωθεί τώρα, δεν ζητά "αριστερές" ή "δεξιές" λύσεις. Αλλά λύσεις που θα φέρουν αποτέλεσμα", ανέφερε.

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τη Νέα Δημοκρατία ένα ανοιχτό κόμμα. "Ανοιχτό στο μέλλον. Ανοιχτό σε όλες τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις.  Ανοιχτό σε ιδέες. Ανοιχτό σε όλους αυτούς που θέλουν και πρέπει να βάλουν πλάτη για να τελειώνουμε οριστικά με την κρίση", είπε, καλώντας τους πάντες να δώσουν το "παρών" στην κάλπη.

  "Ελάτε να γεφυρώσουμε το χάσμα ανάμεσα στην κοινωνία και την πολιτική…Οι παλαιές ιδεολογικές διαφορές έχουν ξεθωριάσει. Οι πραγματικές διαχωριστικές γραμμές είναι σήμερα ανάμεσα στη δημαγωγία και στο αποτέλεσμα. Ανάμεσα στο σύνθημα και στην πράξη. Ανάμεσα στις αποσπασματικές παροχές και το συγκροτημένο σχέδιο. Ανάμεσα στο ψέμα και στην αλήθεια. Ανάμεσα στο χθες και στο αύριο. Για αυτό και εμείς ζητάμε να ενώσουμε δυνάμεις από όλο το πολιτικό φάσμα σε ένα κοινό όραμα", σημείωσε, κάνοντας λόγο για την ανάγκη της εθνικής συστράτευσης. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων