Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 15-Σεπ-2018 11:00

  Ώρα ΔΕΘ για τον Κ. Μητσοτάκη, με προτάσεις που αφορούν το σύνολο των πολιτών

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ώρα ΔΕΘ για τον Κ. Μητσοτάκη, με προτάσεις που αφορούν το σύνολο των πολιτών

  Αποστολή Θεσσαλονίκη: Δημήτρης Γκάτσιος

  "Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία, για τους εργαζόμενους, για τον κόσμο των επιχειρήσεων, για τον κόσμο της εργασίας έχει στο επίκεντρό του την ανάγκη για μία επενδυτική επανάσταση στη χώρα. Μία επενδυτική επανάσταση η οποία θα δημιουργήσει πολλές καλές νέες δουλειές. Θα βελτιώσει τα εισοδήματα των εργαζομένων και θα έχει ως τελικό στόχο να πετύχει η χώρα ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 4% αντί του 1,5 με 2% που φαίνεται να πετυχαίνει σήμερα. Αυτή η διαφορά μεταξύ του 1,5 και 2% με το 4% είναι στην κυριολεξία η διαφορά μεταξύ της επιτυχίας και της αποτυχίας για τη χώρα. Είναι η διαφορά μεταξύ του να παραμείνουμε εγκλωβισμένοι σε ένα κύκλο ύφεσης και μεταξύ του να μπορούμε να πετύχουμε ένα μεγάλο αναπτυξιακό άλμα σύγκλισης".

  Σε μία από τις πλέον κομβικές ομιλίες του, στη διάρκεια της σχεδόν τρίχρονης προεδρίας του στη Νέα Δημοκρατία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται να φέρει στο προσκήνιο σήμερα το απόγευμα το σχέδιο της "γαλάζιας" παράταξης για το μέλλον της χώρας. Από το βήμα του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να χαράξει και πάλι βαθιές διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στο "αύριο" που εκπροσωπεί η Νέα Δημοκρατία και το "χθες" που εκπροσωπεί, όπως τονίζουν τα στελέχη της οδού Πειραιώς, η συγκυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Η παρέμβασή του κ. Μητσοτάκη, αποτύπωμα θετικών μηνυμάτων προς την κοινωνία, θα έχει έντονα τα οραματικά στοιχεία για την Ελλάδα και θα συνοδεύεται από την ανάλυση του σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας, που έχει στο κέντρο του όλους τους πολίτες. Χωρίς αποκλεισμούς. Χωρίς διαχωρισμούς. "Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περιγράψει συγκεκριμένες προτάσεις του για την Ελλάδα σε ένα κόσμο που αλλάζει και μία Ευρωπαϊκή Ένωση που εξελίσσεται. Για το πώς η Ελλάδα θα γίνει πρωταγωνίστρια των εξελίξεων και δε θα μείνει στους ηττημένους της νέας εποχής. Θα αναπτύξει τις πολιτικές που θα εξασφαλίσουν μια καλύτερη ζωή σε όλους τους Έλληνες και ευκαιρίες για όλους. Θα μιλήσει για όλα όσα απασχολούν τους πολίτες στην καθημερινότητά τους. Τα εισοδήματα, την ανεργία, την ανασφάλεια, τους φόρους, τα χρέη. Και θα παρουσιάσει τις δικές του λύσεις για ένα σύγχρονο Κράτος, ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης για την αναβάθμιση της δημόσιας ζωής. Οι προτάσεις που θα περιγράψει είναι άμεσα εφαρμόσιμες, κοστολογημένες και αφορούν το σύνολο των Ελλήνων. Γιατί η πολιτική της ΝΔ δεν είναι ταξική, είναι εθνική. Και με το σχέδιό της κανένας δεν θα μένει πίσω", τονίζουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Ο κ. Μητσοτάκης θα κινηθεί, στην παρέμβασή του, σε έξι κεντρικούς άξονες. Αυτοί είναι η οικονομία, οι θεσμοί, η ασφάλεια, η Παιδεία, η διεθνής παρουσία της χώρας και η ενεργοποίηση της Κοινωνίας των Πολιτών. Το μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, φέρνοντας σε πρώτο πλάνο μία επανάσταση μεταρρυθμίσεων είναι σταθερό. Με αναφορές στο εργαλείο-κλειδί του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, με επισημάνσεις για ένα ασφαλιστικό τριών πυλώνων, το οποίο "δε θα τιμωρεί την εργασία", όπως ο νόμος Κατρούγκαλου, ο πρόεδρος της "γαλάζιας" παράταξης αναμένεται ότι θα δεσμευτεί για:

  -Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια.

  -Μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 29% στο 20% εντός μίας διετίας.

  -Μείωση της φορολογίας στα μερίσματα από το 15% στο 5%.

  -9% φορολογικό συντελεστή για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ.

  -Επιστροφή του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% και με τελικό στόχο ο ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο να κατέβει στο 11%.

  -Μείωση των κύριων εισφορών από το 20% στο 15% για όλους σε βάθος τετραετίας, με μία πιο επιθετική μείωση τα πρώτα χρόνια, για να πάρει μπροστά η οικονομία.

  Όσον αφορά στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, αυτό θα καθιερωθεί από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για 800.000 συμπολίτες μας με κόστος ένα δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως αντί των 760 εκατομμυρίων σήμερα.

  "Βασικό εργαλείο υλοποίησης της πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη, ειδικά στον τομέα της οικονομίας, αποτελεί η μείωση των φόρων και εισφορών, αλλά και οι μεγάλες αλλαγές στο κράτος και στην οικονομία που άμεσα θα φέρουν επενδύσεις στη χώρα και θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των πολιτών", σχολιάζουν στην οδό Πειραιώς.

  Ιδιαίτερη έμφαση στην παρέμβαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από το βήμα του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου, αναμένεται πως θα δοθεί και στην αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους. "Από τα 102 δισεκατομμύρια ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος δεν μπορεί να εισπραχθεί. Πρέπει, λοιπόν, να διαγραφούν οι ανείσπρακτες οφειλές, ακόμη και με διακομματική συναίνεση, εάν χρειαστεί. Για όσες οφειλές παραμείνουν, θα δώσουμε τη δυνατότητα να ρυθμιστούν μέχρι 120 δόσεις. Συγκεκριμένα, οι οφειλές μέχρι 3.000 ευρώ πρέπει να μπορούν να σπάσουν σε δύο κομμάτια. Το ένα κομμάτι θα πρέπει να παγώσει και να αποπληρωθεί όταν καταβληθεί και η τελευταία δόση του υπόλοιπου χρέους. Και τέλος, οι οφειλές μέχρι 20.000 ευρώ θα πρέπει να μπορούν να ρυθμιστούν εύκολα, με μια αίτηση", σημείωσε, σε συνέντευξή του, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

  Αιχμή του δόρατος θα είναι και το νέο ασφαλιστικό, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει δεσμευτεί για ένα σύστημα τριών πυλώνων που θα αντλεί από την εμπειρία και τις βέλτιστες πρακτικές άλλων αναπτυγμένων χωρών. Ο πρώτος πυλώνας θα είναι κρατικός, υποχρεωτικός, με βάση το αναδιανεμητικό σύστημα. Ο δεύτερος πυλώνας θα είναι υποχρεωτικός, αλλά με βάση το κεφαλαιοποιητικό σύστημα και ο ασφαλισμένος θα μπορεί να επιλέξει μεταξύ κρατικού φορέα ή ιδιωτικού φορέα. Ο τρίτος πυλώνας θα είναι αυστηρά ιδιωτικός, προαιρετικός, με βάση το κεφαλαιοποιητικό σύστημα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων