Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 08-Σεπ-2018 12:05

  Κ. Χατζηδάκης: Τον κ. Τσίπρα δεν τον ακούει κανένας και δεν τον πιστεύει κανένας

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Κ. Χατζηδάκης: Τον κ. Τσίπρα δεν τον ακούει κανένας και δεν τον πιστεύει κανένας

  "Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας έχουν δύο επιλογές για να χάσουν τις εκλογές: είτε να χάσουν αξιοπρεπώς είτε να χάσουν αναξιοπρεπώς. Φαίνεται ότι έχουν επιλέξει να χάσουν αναξιοπρεπώς. Γι' αυτό εκτοξεύουν λάσπη στον ανεμιστήρα, επιδίδονται σε ασύστολα ψεύδη και τάζουν στους πάντες τα πάντα", τονίζει στη συνέντευξή του στο "Κεφάλαιο" ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης.

  Παράλληλα, με το βλέμμα στραμμένο στη ΔΕΘ, ο κ. Χατζηδάκης επισημαίνει ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ακολουθήσει τον δρόμο που χάραξε τα δύο προηγούμενα χρόνια. "Αυτά που θα πει θα είναι αυτά που έχουν πραγματική αξία, διότι μεταφράζονται σε ανάπτυξη, δουλειές και πρόσθετο εισόδημα για όλους", σημειώνει.

  Συνέντευξη στον Δημήτρη Γκάτσιο

  Κύριε Χατζηδάκη, θα ξεκινούσα τις ερωτήσεις μου από το μέτωπο της οικονομίας και της ΔΕΘ, αλλά οι εξελίξεις στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό μάς πρόλαβαν. Θα ήθελα, λοιπόν, ένα σχόλιό σας για τη μήνυση που κατέθεσε ο Κώστας Βαξεβάνης εναντίον της αναπληρώτριας εκπροσώπου της Ν.Δ., Σοφίας Ζαχαράκη, ζητώντας μάλιστα τη σύλληψή της...

  Είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά το 1974! Να ζητάει, δηλαδή, ένας εκδότης-δημοσιογράφος τη σύλληψη εκπροσώπου κόμματος για μια δήλωση. Διότι είναι άλλο πράγμα να προσφεύγεις στη Δικαιοσύνη –είναι δικαίωμα του κ. Βαξεβάνη, αν θεωρεί ότι θίγεται να ζητάει το δίκιο του– και άλλο να ζητάς τη σύλληψη κάποιου με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Εδώ ο κ. Βαξεβάνης στην πραγματικότητα κάνει κατάχρηση μιας δυνατότητας που του δίνει ο νόμος προκειμένου να τρομοκρατήσει και να φιμώσει τη Σοφία Ζαχαράκη.

  Εγώ, όμως, δεν στέκομαι στον κ. Βαξεβάνη. Προσωπικά με εξέπληξε η στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι έκαναν τον Πόντιο Πιλάτο. Δεν βρήκαν να πουν μία λέξη για να καταδικάσουν αυτή την αντιδημοκρατική πρακτική. Αναρωτιέμαι, όμως: αν γινόταν η σύλληψη του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από αίτημα ενός δημοσιογράφου που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, στον ΣΥΡΙΖΑ τι θα έλεγαν; Ότι είναι δύο ιδιώτες που τσακώνονται;

  Βολές εκατέρωθεν. Αλληλοκατηγορίες. Με τελευταία αφορμή το ζήτημα Φλώρου. Σε μια χρονιά με τέσσερις κάλπες στον ορίζοντα, μέσα σε αυτό το κλίμα πόλωσης θα οδηγηθούμε;

  Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας έχουν δύο επιλογές για να χάσουν τις εκλογές: είτε να χάσουν αξιοπρεπώς είτε να χάσουν αναξιοπρεπώς. Φαίνεται ότι έχουν επιλέξει να χάσουν αναξιοπρεπώς. Γι' αυτό εκτοξεύουν λάσπη στον ανεμιστήρα, επιδίδονται σε ασύστολα ψεύδη και τάζουν στους πάντες τα πάντα.

  Είναι προφανές ότι βρίσκονται σε πανικό και είναι αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουν κάθε μέθοδο και κάθε κόλπο για να πλήξουν τη Νέα Δημοκρατία. Δυστυχώς για αυτούς, όμως, ο λαός τούς έχει καταλάβει και όλα αυτά δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα. Ο κ. Τσίπρας εδώ και έναν χρόνο προσπαθεί με διάφορα μέσα –διεθνείς συναντήσεις, κοινωνικό επίδομα, paradise papers. Novartis, Σκοπιανό– να αντιστρέψει το πολιτικό κλίμα, αλλά όσο περνάει ο καιρός η ψαλίδα στις δημοσκοπήσεις υπέρ της Νέας Δημοκρατίας διευρύνεται. Εν πάση περιπτώσει, η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να χορέψει τον χορό του διχασμού που σέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ασφαλώς θα απαντάμε στις επιθέσεις, αλλά κυρίως θα κοιτάξουμε το σήμερα και το αύριο.

  Εσείς, κύριε Χατζηδάκη, πότε βλέπετε εκλογές;

  Η κυβέρνηση μετά την τραγωδία στο Μάτι προσπαθεί με κάθε μέσο να κερδίσει χρόνο. Όμως μικρή σημασία έχει πλέον. Σε λίγους ή περισσότερους μήνες οι εκλογές θα γίνουν και τότε η τιμωρία του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πολύ ηχηρή.

  Ο Κ. Μητσοτάκης θα πει λίγα, για να τα κάνει όλα!

  Στο μέτωπο της ΔΕΘ, οι πληροφορίες φέρνουν τον πρωθυπουργό έτοιμο να παρουσιάσει ένα μεγάλο πακέτο παροχών. 

  Από το αλήστου μνήμης "Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης" μέχρι τις μέρες μας ο κ. Τσίπρας έχει μοιράσει χιλιάδες υποσχέσεις. Και αν δεν δίστασε να υποσχεθεί στους πάντες τα πάντα πριν γίνει πρωθυπουργός, ο καθένας μπορεί να φανταστεί τι θα υποσχεθεί τώρα που φεύγει. Τώρα θα υποσχεθεί ότι θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ όταν δεν θα είναι πρωθυπουργός. Και ας ήρθαν πάλι, αυτές τις μέρες, τα γνωστά ενημερωτικά σημειώματα του ΕΝΦΙΑ, που σε εκατοντάδες χιλιάδες περιπτώσεις είναι αυξημένος, και μάλιστα σε λαϊκές περιοχές (Καλλιθέα, Δυτική Αττική κ.λπ.). Τώρα θα υποσχεθεί ότι θα μειώσει και τους υπόλοιπους φόρους. Και ας είναι η κυβέρνησή του που εφήρμοσε μια πολιτική ξέφρενης υπερφορολόγησης, που έφερε την Ελλάδα πρώτη στη φορολογία μεταξύ όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης τώρα ο κ. Τσίπρας θα υποσχεθεί μείωση εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία. Αφού ο νόμος Κατρούγκαλου το τερμάτισε, οδηγώντας στην εξουθένωση και την απελπισία χιλιάδες, εξοντώνοντας τους ελεύθερους επαγγελματίες. Και αφού μείωσαν τις συντάξεις 22 φορές (ΕΚΑΣ, επικουρικές κ.λπ.). Βεβαίως, κάποιες από αυτές τις εξαγγελίες τις είχε κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις προηγούμενες ΔΕΘ. Τότε έβγαζαν ανακοινώσεις εναντίον του και αμφισβητούσαν ότι μπορούμε να τα κάνουμε. Τώρα τις υιοθετούν και πλειοδοτούν σ’ αυτές, διότι είναι ικανοί να υποστηρίξουν τα πάντα και τα αντίθετά τους για μια χούφτα ψήφους. Όμως πλέον τον κ. Τσίπρα δεν τον ακούει κανένας και δεν τον πιστεύει κανένας. Γι' αυτό αυτή η ΔΕΘ θα είναι η τελευταία στην οποία πηγαίνει ως πρωθυπουργός.

  Ο κ. Μητσοτάκης, από την πλευρά του, έχει διαμηνύσει ότι δεν θα ακολουθήσει τον κ. Τσίπρα στον δρόμο των ανεύθυνων υποσχέσεων...

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ θα ακολουθήσει τον δρόμο που χάραξε τα δύο προηγούμενα χρόνια. Θα είναι υπεύθυνος, μετρημένος και απόλυτα τεκμηριωμένος, Θα πει λίγα, για να τα κάνει όλα! Η ομιλία του ασφαλώς θα εξειδικεύει περαιτέρω το τρίπτυχο "λιγότεροι φόροι και εισφορές, λιγότερες δαπάνες και επενδύσεις", που συνιστά το μείγμα της δικής μας πολιτικής. Όλα αυτά αποτελούν το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, εγκεκριμένο στον πυρήνα του από το 11ο Συνέδριο της Ν.Δ., και είναι συγκεκριμένα και κοστολογημένα. Αυτά, λοιπόν, που θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι αυτά που έχουν πραγματική αξία, διότι μεταφράζονται σε ανάπτυξη, δουλειές και πρόσθετο εισόδημα για όλους, όχι μια λίστα με παροχές και διορισμούς. Ο κόσμος χόρτασε με τα κόλπα του κ. Τσίπρα, τώρα θέλει να ακούσει την αλήθεια.

  Η μείωση των υψηλών πλεονασμάτων παραμένει κομβικό αφήγημα. Οι εταίροι μας θα πειστούν για να ανάψουν το πράσινο φως;

  Η μείωση των υψηλών πλεονασμάτων είναι στρατηγικός στόχος της πολιτικής μας. Για να δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος που θα δώσει μεγαλύτερη ανάσα στην οικονομία. Για να πείσουμε τους δανειστές για τον στόχο αυτό, σχεδιάζουμε ένα δικό μας πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση, τη δικαιοσύνη, την παιδεία, την υγεία κ.λπ., το οποίο θα το εφαρμόσουμε αμέσως, τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής μας. Ουσιαστικά, πρόκειται για καλές ευρωπαϊκές πρακτικές, για πολιτικές που εφήρμοσαν με επιτυχία η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Κύπρος και βγήκαν από τα Μνημόνια μόλις σε τρία χρόνια. Πρώτα, λοιπόν, θα κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις και μετά θα διεκδικήσουμε, με μεγαλύτερη αξιοπιστία, τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.

  *Αναδημοσίευση από το "Κεφάλαιο" που κυκλοφορεί

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων