Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 28-Ιουλ-2018 11:21

  Το "όχι" Μητσοτάκη στην αντιπολίτευση της "καταγγελίας" και η απόδοση ευθυνών

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Το "όχι" Μητσοτάκη στην αντιπολίτευση της "καταγγελίας" και η απόδοση ευθυνών

  Της Νίκης Ζορμπά


  Νέα σελίδα στην αντιπολιτευτική τακτική των κομμάτων εξουσίας έχει καταφανώς εγκαινιάσει η Νέα Δημοκρατία επί των ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή την τραγωδία στην Ανατολική Αττική.

  Ο πρόεδρος της Ν.Δ , από την πρώτη στιγμή που άρχισε να ξετυλίσσεται το κουβάρι της τραγωδίας στην ανατολική Αττική, έκανε συνειδητή επιλογή να ακολουθήσει το τετράπτυχο: χαμηλοί πολιτικοί τόνοι μέχρι να ξεδιπλωθεί πλήρως το μέγεθος της καταστροφής, αυτοψία στις κατεστραμμένες περιοχές και τους πληγέντες, πρωτοβουλίες για την διαχείριση της κρίσης και πλήρς πλέγμα προτάσεων για το πώς θα αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογες εθνικές συμφορές. 

  Τελευταία αλλά όχι ήσσονος σημασίας προφανώς για τον ίδιο, η διερεύνηση και απόδοση πολιτικών και επιχειρησιακών ευθυνών, ακόμη και ποινικών. 

  Ο αντιπολιτευτικός καμβάς τον οποίο πλέκει ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης, απέχει πόρρω από τις πρακτικές που ακολούθησε καθόλη τη διάρκεια της μεταπολιτευτικής ιστορίας της χώρας, η εκάστοτε αξιωματική αντιπολίτευση.  
  Κοινώς, "διαζύγιο" από την ανέξοδη καταγγελία,  συνεννόησης επί συγκεκριμένων προτάσεων με τον πρωθυπουργό και επιδίωξη απόδοσης ευθυνών για λόγους δικαίου και -κυρίως- εμπέδωσης του κλονισμένου αισθήματος ασφαλείας του Πολίτη. 
  Τούτο σημαίνει αυτόχρημα και διατήρηση των χαμηλών τόνων σε κριτική σε ό,τι αφορά τις ευθύνες και τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης; Προδήλως , όχι. 
  Η Ν.Δ έχει ξεκινήσει να διατυπώνει μπαράζ επίμονων ερωτημάτων που ζητούν απαντήσεις καθώς καμία ακόμη δεν έχει δοθεί από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

  Ερωτήματα

  1)    Υπήρχε σχέδιο εκκένωσης της περιοχής ή όχι; Αν όχι να το πουν γιατί ο νόμος προβλέπει ότι θα όφειλαν να έχουν εκπονήσει ένα τέτοιο σχέδιο 
  2)    Γιατί δεν λειτούργησε ο αριθμός 112 που δίνει τη δυνατότητα να λάβουν αμέσως μήνυμα όλοι οι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων που βρίσκονται σε μια συγκεκριμένη περιοχή που κινδυνεύει από φωτιά; Την υπηρεσία την εγκατέστησε η κυβέρνηση της ΝΔ στο κέντρο Πολιτικής Προστασίας. Γιατί δεν την έθεσαν σε εφαρμογή.
  3)    Ποιες ακριβώς δράσεις αναλήφθηκαν από τη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας από τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά ως την εξάπλωσή της; Γιατί δεν ενημερώθηκαν ποτέ οι πολίτες που βρέθηκαν σε κίνδυνο; 
  4)    Μεταφέρθηκαν ή όχι δυνάμεις από τα ανατολικά στην Κινέτα αφήνοντας ακάλυπτη τη περιοχή την ώρα που βρισκόταν σε δείκτη επικινδυνότητας 4 για πυρκαγιές; Ποιος έδωσε αυτήν την εντολή και πότε; 

  *Διαβάστε περισσότερα στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ που κυκλοφορεί
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων