Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Ιουλ-2018 10:06

  Κατρούγκαλος: Συνεχίζεται κανονικά η διαδικασία περικοπής των συντάξεων

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Κατρούγκαλος: Συνεχίζεται κανονικά η διαδικασία περικοπής των συντάξεων

  "Η περικοπή των συντάξεων δεν είναι αναγκαία", τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον "Θέμα 104,6", ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η διαδικασία προκειμένου να εφαρμοστεί, συνεχίζεται κανονικά. 

  Ειδικότερα, αναφερόμενος στην χθεσινή εγκύκλιο του ΓΛΚ, η οποία δίνει ξεκάθαρη εντολή κατάρτισης προϋπολογισμού των ασφαλιστικών Ταμείων με την εφαρμογή της ψηφισμένης και προβλεπόμενης από το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα μείωσης των συντάξεων, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε: 

  "(Η εγκύκλιος) ήταν μια υποχρέωση των διοικητικών υπηρεσιών του Λογιστηρίου του Κράτους να ανταποκριθούν σε αυτό που ισχύει σήμερα και όχι σε αυτό - όπως έχουμε δεσμευθεί - θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να μην ισχύσει από την 1/1/2019". 

  "Ένας νόμος, αλλάζει με έναν άλλο νόμο", τόνισε.

  Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, "και από πλευράς κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά και από πλευράς οικονομικής σκοπιμότητας, δεν υπάρχει λόγος να περικοπούν" οι συντάξεις, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν "πρόκειται να έρθουμε σε σύγκρουση με κανέναν". 

  Αναλυτικά υποστήριξε ότι "μετά τη λήξη του προγράμματος, μετά την 21η Αυγούστου, που προφανώς δεν έχουμε αυτή την ασφυκτική μνημονιακή εποπτεία θέλω να πιστεύω, είμαι βέβαιος ότι δεν πρόκειται οι Ευρωπαίοι να έχουν αντίρρηση σε κάτι που είναι τόσο εύλογο. Δεν πρόκειται να έρθουμε σε σύγκρουση με κανέναν Ευρωπαίο, ούτως ή άλλως οι συζητήσεις με τους Ευρωπαίους είναι ήδη σε εξέλιξη. Ο μηχανισμός της εποπτείας που θα ακολουθήσει δεν είναι τέτοιος που προβλέπει άδεια". Θέλουμε να αναστρέψουμε έναν εκβιασμό που έγινε από το ΔΝΤ", ανέφερε. 

  Ο υπουργός τόνισε ότι "δεν πρόκειται να γίνει καμία πράξη που θα επιβαρύνει τους συνταξιούχους. Συζητάμε να μην εφαρμοστεί από 1/1/2019 ο νόμος". 

  Για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ανέφερε "εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που μπορούμε με κάθε τρόπο". 

  "Απαιτούμε να εφαρμοστεί αυτό που αναφέρει ο διεθνής κανονισμός. Δεν παραβίασαν, από λάθος πέρασαν. Δεν μπορούμε να ζητάμε απελευθέρωση, χωρίς δίκη. Θέλουμε μια δίκαιη δίκη, που αν είναι δίκαιη, θα αφεθούν ελεύθεροι", ανέφερε. 

  "Εμείς θεωρούμε την Ρωσία μια φιλική χώρα, αλλά, για να διατηρηθούν οι φιλικές σχέσεις χρειάζονται δυο", σχολίασε ο Γιώργος Κατροούγκαλος το θέμα με τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων