Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 05-Ιουλ-2018 12:41

  ΝΔ: Τα Περιφερειακά Συμβούλια Επιλογής στην εκπαίδευση είναι κομματικοποιημένα και ελεγχόμενα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  ΝΔ: Τα Περιφερειακά Συμβούλια Επιλογής στην εκπαίδευση είναι κομματικοποιημένα και ελεγχόμενα

  Επιβεβαιώνεται η Νέα Δημοκρατία "με τον πλέον εμφατικό τρόπο", ότι τα περιφερειακά συμβούλια επιλογής είναι, όπως αναμενόταν, κομματικοποιημένα και ελεγχόμενα, αναφέρει σε δήλωσή της η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Νίκη Κεραμέως.

  Η πλήρης δήλωση:
   
  "Από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε το νέο πλαίσιο για την επιλογή ανώτερων στελεχών της εκπαίδευσης επισημάναμε ότι ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης πίσω από αυτό είναι η άλωση της εκπαιδευτικής διοίκησης από κομματικά στελέχη. 
   
  Με τις αποφάσεις συγκρότησης των Περιφερειακών Συμβουλίων Επιλογής, όπως αναρτήθηκαν χθες στη Διαύγεια, η Νέα Δημοκρατία επιβεβαιώνεται με τον πλέον εμφατικό τρόπο: τα Περιφερειακά Συμβούλια είναι, όπως αναμενόταν, κομματικοποιημένα και ελεγχόμενα. 
   
  Η κυβέρνηση επέλεξε η πλήρωση των θέσεων ευθύνης να γίνεται με περγαμηνές κομματικής αφοσίωσης και πειθαρχίας και όχι αξιοσύνης. Επέλεξε το δημόσιο σχολείο του 21ου αιώνα να είναι περίκλειστο και φοβικό.  
   
  Εμείς, από την άλλη, επιλέγουμε το σχολείο του 21ου αιώνα να διοικείται από άξια στελέχη, τα οποία θα επιλέγονται με εγγυήσεις διαφάνειας και αξιοκρατίας. Εμείς επιλέγουμε ένα σχολείο με δυναμικό που θα επιζητά διαρκώς την βελτίωση.
   
  Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται πως θα καταργήσει, κατά προτεραιότητα, τον νόμο για την επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης.”

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων