Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Ιουν-2018 18:16

  Αιχμές Ν. Φίλη κατά κυβερνητικών χειρισμών

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Αιχμές Ν. Φίλη κατά κυβερνητικών χειρισμών

  Με αιχμές για κυβερνητικούς χειρισμούς σχετικά με το ποιους αφορούν τα αντίμετρα, καθώς και σχετικά με τις διατάξεις για την φορολογία των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών, τις εξαγγελίες για μείωση φορολογίας στις επιχειρήσεις και τις προσπάθειες για "αλλαγή της ΕΕ" τοποθετήθηκε ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης στη συζήτηση στις επιτροπές της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο.

  Η αιχμηρή του τοποθέτηση έκλεισε μάλιστα με το σιβυλλικό "θα τα πούμε στην Ολομέλεια", ενώ ο κ. Φίλης δεν έκρυψε την ενόχλησή του γιατί η οργάνωση της συζήτησης στις Επιτροπές της Βουλής είχε περιορισμό πέντε λεπτών για τους ομιλητές.

  Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκρυψε τη διαφωνία του και όταν στην αρχή της διαδικασίας ανακοινώθηκε πως η συζήτηση στις επιτροπές θα πρέπει να τελειώσει στις 17.30, προκειμένου στην Ολομέλεια να εισαχθεί το νομοσχέδιο Δραγασάκη για τις αλλαγές στο καθεστώς των Ανωνύμων Εταιριών. Ζήτησε τον λόγο και ανέφερε ότι τα 4 λεπτά που θα δοθούν στους φορείς είναι ελάχιστος χρόνος μπροστά στην σπουδαιότητα του πολυνομοσχεδίου.

  Σε ό,τι αφορά τις αιχμές επί της ουσίας, ο Νίκος Φίλης ζήτησε να μειωθούν οι έμμεσοι φόροι -όπως ο ΦΠΑ- και όχι να μειωθεί η άμεση φορολογική επιβάρυνση από το 29% στο 26% για τις επιχειρήσεις. "Λέμε να γίνει ο φόρος 26%, ενώ την ίδια στιγμή τσακίζουμε τον κόσμο με το αφορολόγητο", είπε χαρακτηριστικά. Σημείωσε εξάλλου ότι τα αντίμετρα δεν θα πάνε εκεί που γίνονται οι νέες περικοπές.

  Ζήτησε να πιέσει η κυβέρνηση για την κατεύθυνση των πολιτικών στην ΕΕ ακόμα και με μονομερείς ενέργειες. "Στο πλαίσιο ακόμα και των μονομερών ενεργειών πρέπει να θέσουμε το ζήτημα αλλαγής της Ευρώπης", είπε. "Πέρυσι ψηφίσαμε αλλαγές στα εργασιακά με ένα σκεπτικό. Αυτό δεν θα ισχύσει φέτος".

  Για το Υπερταμείο ζήτησε "να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας", λέγοντας πως "μετατρέπει στην χώρα σε αποικία χρέους. Αυτή η επιλογή μας επιβάλλεται. Πρέπει να διεκδικήσουμε την αλλαγή αυτής της αντίληψης. Πρέπει να έχουμε την δύναμη να ανατρέψουμε αυτόν τον πυρήνα".

  Αφού αναφέρθηκε στον ΕΔΟΕΑΠ και την θεσμοθέτηση του 2% επί του τζίρου των ΜΜΕ υπέρ του, εξαπέλυσε και την τελική επίθεση για το θέμα της φορολογίας των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών, λέγοντας: "Βλέπω πως υπάρχουν 70 εκατομμύρια που θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών για τις άδειες. Όμως βλέπω και μια μείωση της φορολογίας τους που είναι μεγαλύτερη από τα 70 εκατομμύρια. Να δεχτώ ότι είναι έναντι του 2%. Όμως είναι προκλητικό. Είμαι σαφής. Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση ενίσχυσης του έντυπου Τύπου".

  Μαρία Νταλιάνη

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων