Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 05-Ιουν-2018 15:32

  Δημοκρατική Ευθύνη: Αναπτυξιακή ευφορία με επιλεκτική ανάγνωση των στατιστικών

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για επιλεκτική ανάγνωση των στατιστικών στοιχείων που δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα κατηγορεί την κυβέρνηση η Δημοκρατική Ευθύνη, τονίζοντας ότι η αναφορά στην ετήσια προηγούμενη αύξηση του ΑΕΠ, ελάχιστα αποτυπώνει τις πραγματικά αρνητικές εξελίξεις του πρώτου τριμήνου με κυρίαρχο στοιχείο τη δραματική κατάρρευση των επενδύσεων.

  Αναλυτικά η Δημοκρατική Ευθύνη σημειώνει: 

  "Τα στοιχεία που αποτυπώνουν τις εξελίξεις στο ΑΕΠ και τους παράγοντες που το προσδιορίζουν στο πρώτο τρίμηνο του 2018 σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2017, όπως αυτά παρουσιάζονται στην Ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ είναι τα παρακάτω:

  α. Το ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του 2018 αυξήθηκε  με 0,8% και όχι 2,3%, όπως προβάλλει η κυβερνητική προπαγάνδα. β. Η συνολική Καταναλωτική δαπάνη αυξήθηκε με 0,1%. γ. Οι ακαθάριστες Επενδύσεις μειώθηκαν με 28,1%. δ. Οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών αυξήθηκαν με 1,4% λόγω αύξησης των εξαγωγών αγαθών 5,1% και μείωσης των υπηρεσιών με 1,9%. Συγχρόνως έχουμε μείωση των εισαγωγών αγαθών με 4,6% και αύξηση των εισαγωγών υπηρεσιών με 7,3%.  

  Η αναφορά στην ετήσια προηγούμενη αύξηση του ΑΕΠ με 2,3% η οποία περιλαμβάνει και το πρώτο τρίμηνο του 2018, που σκόπιμα και επιλεγμένα προβάλλεται απ’ τα μέσα ενημέρωσης, ελάχιστα αποτυπώνει τις πραγματικά αρνητικές εξελίξεις του πρώτου τριμήνου με κυρίαρχο στοιχείο τη δραματική κατάρρευση των επενδύσεων. Με στάσιμη τη συρρικνούμενη εγχώρια καταναλωτική δαπάνη, η μικρή αύξηση των εξαγωγών είναι ανεπαρκής για να απασχολήσει το αργούν παραγωγικό δυναμικό αποτρέποντας νέες επενδύσεις.

  Μαζί με τα τόσα χονδροειδή αντιμνημονιακά ψεύδη που έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατάληψη και παραμονή στην εξουσία, η συχνά επιλεκτική ανάγνωση των στατιστικών αποτελεί ένα ακόμη εργαλείο της αντιμνημονιακής απάτης".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων