Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 05-Ιουν-2018 13:50

  Κ. Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας είναι επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Κ. Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας είναι επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14:13

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα "επικίνδυνο" για τα εθνικά ζητήματα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε, από το βήμα της συνεδρίασης των "γαλάζιων" τομεαρχών, τις απαραίτητες εκείνες συνθήκες, οι οποίες πρέπει να συνυπάρξουν σε μία συμφωνία ανάμεσα στην Αθήνα και στα Σκόπια για το ονοματολογικό.

  Χρησιμοποιώντας τόνους οξείς τόσο κατά του κ. Τσίπρα όσο και κατά του κ. Κοτζιά ("μοιάζει περισσότερο να υπερασπίζεται τα επιχειρήματα της γείτονος, παρά τις αυτονόητες αξιώσεις της χώρας. Το κάνει με μία απροκάλυπτη αλαζονεία", σημείωσε), ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι το κυβερνητικό οικοσύστημα των ΣΥΡΙΖΑ - Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν διαθέτει καμία πολιτική νομιμοποίηση, προκειμένου να προχωρήσει σε μία διεθνή συμφωνία. 
   
  Σε χρόνο δε παράλληλο, στάθηκε και πάλι εμφατικά στο αίτημα της οδού Πειραιώς για πρόωρη προσφυγή στην κάλπη, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα αίτημα που δικαιώνεται κάθε εβδομάδα που περνάει. "Είναι το αίτημα απέναντι σε μία κυβέρνηση που συνεχίζει να παίζει με τα συμφέροντα της χώρας, επιδιώκοντας μικροκομματικά οφέλη ακόμα και σε εθνικά θέματα…", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του.
   
  Το πρώτο μέρος της παρέμβασης Μητσοτάκη προς τους τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας επικεντρώθηκε στις εξελίξεις γύρω από τις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό της γειτονικής χώρας.

  "Χρειάστηκε η σθεναρή παρέμβαση της ΝΔ, για να αποδεχθεί η κυβέρνηση το αυτονόητο τρίπτυχο. Συνταγματική αλλαγή, αποκήρυξη αλυτρωτισμού και όνομα erga omnes. Μετά μας έφεραν ως όνομα το απολύτως απαράδεκτο "Μακεδονία του Ίλιντεν". Το απορρίψαμε αμέσως. Η κυβέρνηση είναι ανιστόρητη, για αυτό είναι και επικίνδυνη. Και αναγκάστηκε η κυβέρνηση σε νέα αναπροσαρμογή της γραμμής της. Ο κ. Τσίπρας παραμένει επικίνδυνος για τα εθνικά θέματα… Βλέπουμε μία αγωνία να βρεθεί πάση θυσία λύση, για να εξυπηρετηθούν διεθνείς σκοπιμότητες. Κι όλα αυτά ενώ η κυβέρνηση δεν διαθέτει καμία πολιτική νομιμοποίηση για να προχωρήσει σε μία διεθνή συμφωνία. Ως τι διαπραγματεύεται ο κ. Τσίπρας. Ως πρωθυπουργός που έχει τη στήριξη του υπουργικού συμβουλίου και σύσσωμης της συμπολίτευσης; Ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ; Τέτοια φαινόμενα δεν έχουμε ξαναδεί" επεσήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως η λύση πρέπει να είναι ενιαία, συνολική και να περιλαμβάνει αλλαγή Συντάγματος, αφαίρεση κάθε αλυτρωτικού στοιχείου και μία ονομασία κοινής χρήσης εντός και εκτός συνόρων. "Μία θέση έντιμη, ρεαλιστική πατριωτική. Διαφυλάσσει την ενότητα των Ελλήνων. Δεν θα επιστρέψουμε στον ΣΥΡΙΖΑ να διχάσει τον ελληνικό λαό.  Μία συμφωνία που δεν θα ικανοποιεί τα εθνικά συμφέροντα δεν θα γίνει αποδεκτή από τη Νέα Δημοκρατία" ανέφερε και έστρεψε το βλέμμα του στις "απαράδεκτες", όπως τις χαρακτήρισε, δηλώσεις της Τουρκίας για τους οκτώ. "Η Ελλάδα είναι κράτος-μέλος της Ε.Ε. Η κυβέρνηση οφείλει να πάψει να σιωπά απέναντι στους τουρκικούς ισχυρισμούς για υποσχέσεις που δήθεν έδωσε ο κ. Τσίπρας για την έκδοση των οκτώ. Ήρθε η ώρα να απαντήσει ο Πρωθυπουργός για αυτό" τόνισε.

  "Θα δώσω προσωπικό αγώνα στην Ευρώπη, για να πετύχει η Ελλάδα την καλύτερη δυνατή λύση για το χρέος της"

  Ερχόμενος στα ζητήματα της οικονομίας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας διεμήνυσε ότι τα μέτρα μείωσης των συντάξεων και του αφορολόγητου, που έχουν την υπογραφή των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου, συνιστούν ένα τέταρτο μνημόνιο.

  "Από την 1η Ιανουαρίου του 2020, για πρώτη φορά θα πληρώσουν φόρο εισοδήματος εργαζόμενοι των 450-500 ευρώ το μήνα. Οι μισθωτοί των 600 ευρώ θα πληρώσουν φόρο ένα μηνιάτικο. Ορισμένοι συνταξιούχοι θα χάσουν δύο μηνιάτικα. Ένα από τη μείωση συντάξεων κι ένα από τη μείωση του αφορολόγητου. Κι όλα αυτά οι πολίτες τα γνωρίζουν. Και ξέρουν ότι κανένα έκτακτο επίδομα δεν μπορεί να καλύψει το κόστος των μόνιμων περικοπών. Κι όλα αυτά ενώ η χώρα θα βρίσκεται σε αυστηρή εποπτεία", είπε ο κ. Μητσοτάκης και επεσήμανε ότι η Ελλάδα θα πληρώνει ακριβά τα "ψέματα του κ. Τσίπρα".

  Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εστίασε στην έξοδο στις αγορές, κρούοντας…καμπανάκι κινδύνου για την κυβερνητική αβελτηρία.

  "Αυτά τα τρία χρόνια, αντί να συγκλίνουμε με την Ευρώπη, αποκλίναμε. Πέρασαν τρία χαμένα χρόνια για όλους. Φτάνουμε στο τέλος του προγράμματος και το ζήτημα του ελληνικού χρέους δεν έχει ακόμα λυθεί. Και αυτό αθροίζει ανασφάλεια στη δυνατότητα της χώρας μας να δανείζεται από τις αγορές" σημείωσε και τόνισε ότι ο ίδιος θα δίνει τον δικό του προσωπικό αγώνα στην Ευρώπη για να πετύχει η Ελλάδα την καλύτερη δυνατή λύση για το χρέος της. "Ήρθε η ώρα να κάνουν πράξη τη δέσμευσή τους οι Ευρωπαίοι" ανέφερε.

  "Ο κ. Τσίπρας έχει την αποκλειστική ευθύνη να διασφαλίσει ότι η χώρα θα έχει πρόσβαση στις αγορές, με ικανοποιητικό επιτόκιο. Θυμίζω ότι στο τρίτο πρόγραμμα υπάρχουν αδιάθετα ποσά ύψους 27,4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η κυβέρνηση οφείλει να αξιοποιήσει αυτό το ποσό, ώστε η έξοδος στις αγορές να γίνει με χαμηλότερο δυνατό κόστος. Αλλά, προς το παρόν δεν έχουμε ακούσει τίποτα. Η κυβέρνηση είναι θεατής στη διαπραγμάτευση μεταξύ των δανειστών, που δεν έχει λόγο", σχολίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Φουλ επίθεση για τη δημόσια ασφάλεια

  Ο πρόεδρος της ΝΔ σκιαγράφησε με τα πλέον μελανά χρώματα τις επιδόσεις της συγκυβέρνησης στο μείζον ζήτημα της ασφάλειας. "Εμείς σε κάθε ευκαιρία καταδικάζουμε τη βία, χωρίς αστερίσκους. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεχωρίζει τους τραμπούκους σε φασίστες και σε πλήθη διαμαρτυρίας. Με ύπουλο τρόπο αθωώνει την τρομοκρατία. Για αυτό και επιμένει να θεωρεί συλλογικότητες τους Ρουβίκωνες. Όλα αυτά θα τελειώσουν. Η νομιμότητα θα αποκατασταθεί. Οι πολίτες θα αισθάνονται ασφαλείς. Αυτή η ατζέντα δεν έχει ιδεολογικό χρώμα", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Με το βλέμμα στραμμένο στα σαφή ανοίγματα προς την κοινωνία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε πως η "γαλάζια" παράταξη διαθέτει το σχέδιο που θα ωθήσει τη χώρα στην ανάπτυξη και στην κανονικότητα, μέσα από την απελευθέρωση όλων των υγιών δυνάμεων.

  "Όσο σημαντική είναι η μείωση των φόρων, άλλο τόσο σημαντική είναι και η μείωση των εισφορών. Έχουμε μιλήσει για ένα ασφαλιστικό σύστημα τριών πυλώνων. Για να μειώσουμε τις εισφορές, να αυξήσουμε την ανταποδοτικότητα, να δώσουμε κίνητρα σε κάθε εργαζόμενο να έχει, εάν το επιθυμεί, συμπληρωματική ιδιωτική ασφάλιση. Είναι μία έντιμη μεταρρύθμιση που την οφείλουμε στους ασφαλιζόμενους και, κυρίως, στη νέα γενιά", σημείωσε. "Δε θα πάμε σε εκλογές με λάσπη και ψέματα. Θα μιλήσουμε για το σχέδιο μας. Είναι ένα σχέδιο για ανάπτυξη. Όχι για φόρους, φτώχεια και φόβο. Αυτή είναι η συνταγή της σημερινής κυβέρνησης", συμπλήρωσε και ανέφερε ότι η ΝΔ πρέπει να μιλήσει όχι μόνο στους ανέργους, αλλά και στους εργαζόμενους. "Η ανάκαμψη της οικονομίας, όταν θα έρθει, θα πρέπει να αφορά όλους. Ολόκληρη την κοινωνία. Όχι μόνο τους επιχειρηματίες, αλλά και τους εργαζόμενους", διεμήνυσε και επεσήμανε πως η ΝΔ θα συζητήσει με τους κοινωνικούς εταίρους και μία λελογισμένη αύξηση του κατώτατου μισθού, υπό την προϋπόθεση ότι δε θα γυρίσουμε στις παλαιές κακές συνήθειες μίας παντελώς ανελαστικής αγοράς εργασίας.

  "Οι κατ’ εξοχήν χαμηλόμισθοι του ιδιωτικού τομέα θα είναι οι πρώτοι κερδισμένοι του προγράμματος μας", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τοποθετώντας στην αιχμή της στρατηγικής του και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

  Όρισε το διακύβευμα της επόμενης κάλπης. Μηνύματα προς το εσωτερικό της ΝΔ

  Ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε, όπως πράττει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, μηνύματα προς το εσωτερικό του κόμματος του. "Πρέπει να εμπνεύσουμε την κοινωνία. Είμαστε ένα μεγάλο ανοιχτό κόμμα. Είμαστε το μόνο μεγάλο μαζικό λαϊκό κόμμα σήμερα. Όλα όσα ζήσαμε τα τελευταία χρόνια έχουν θέσει νέα πολιτικά διλλήματα. Είναι μακριά από τα ξεθωριασμένα σύνορα αριστεράς-δεξιάς. Τα μετέφεραν στο όριο που χωρίζει την πρόοδο από την καθυστέρηση. Τη Δημοκρατία από τον αυταρχισμό. Την ειλικρίνεια από το ψέμα. Επαναλαμβάνω ένα μεγάλο προσκλητήριο εθνικής συμπόρευσης. Και ό,τι και να λένε τα φερέφωνα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάλπες έρχονται. Το κόμμα δεν εφησυχάζει με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. Κι αν κάποιοι έχουν από τώρα προεξοφλήσει την εκλογική μας επιτυχία και το μόνο που σκέφτονται είναι το ρόλο τους την επόμενη ημέρα ας είναι προσεχτικοί. Γιατί η αλαζονεία και η αμετροέπεια είναι κακοί σύμβουλοι στην πολιτική", τόνισε.  

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων