Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 04-Ιουν-2018 18:45

  ΝΔ: Αναχρονιστικό το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

   

  Τρία είναι τα κυρίαρχα συμπεράσματα της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με το νομοσχέδιο που κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας και "επιβάλει σειρά αναχρονιστικών αλλαγών στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση", όπως επισημαίνει η γαλάζια παράταξη.

   Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε σήμερα σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν οι βουλευτές του κόμματος που μετέχουν στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με την οδό Πειραιώς να τονίζει ότι:

  -Με το εν λόγω νομοσχέδιο επιχειρείται από το ΣΥΡΙΖΑ ο πλήρης έλεγχος της εκπαιδευτικής διοίκησης μέσω της κομματικοποίησής της.

  -Ενισχύεται εντελώς αναιτιολόγητα ο συγκεντρωτισμός του κράτους, καθώς σειρά αποφάσεων θα λαμβάνονται, στο εξής, από κεντρικές γραφειοκρατικές δομές και όχι από τις σχολικές μονάδες.

  -Ανατρέπεται πλήρως το υφιστάμενο σύστημα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, ενώ καταργούνται και οι σχολικοί σύμβουλοι οι οποίοι αντικαθίστανται από κομματικούς εγκάθετους.

  "Ενδεικτικό, τέλος, της κυβερνητικής μεθόδευσης είναι ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο κατατέθηκε με τη διαδικασία του επείγοντος, ενώ δεν υφίσταται κανένας προφανής λόγος για αυτή τη σπουδή, καθώς κανένα από τα άρθρα του δεν είναι άμεσης εφαρμογής για την τρέχουσα σχολική χρονιά", επισημαίνει η Νέα Δημοκρατία, υπενθυμίζοντας πως τάχθηκε ήδη από την Παρασκευή, δια της αρμόδιας τομεάρχου, Νίκης Κεραμέως, υπέρ της άμεσης απόσυρσης του νομοσχεδίου.

  "Σε αυτή τη θέση επιμένουμε, καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει το εν λόγω ν/σ που έχει ως μόνο στόχο την ικανοποίηση στενών συντεχνιακών και κομματικών συμφερόντων του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της εκπαίδευσης. Η Νέα Δημοκρατία επιμένει στις πάγιες θέσεις της που έχουν ως στόχο την αναβάθμιση της Παιδείας, οι οποίες και θα αποτελέσουν την αιχμή του δικού της προγράμματος που θα εφαρμοσθεί, καταργώντας όλες τις αλλοπρόσαλλες επιλογές των τριών υπουργών Παιδείας στα τρία χρόνια ΣΥΡΙΖΑ που πειραματίζονται σε βάρος των μαθητών και των γονέων τους αλληλλοαναιρούμενοι και μεταξύ τους", σημειώνει η οδός Πειραιώς, θέτοντας επί τάπητος προτάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν:

  -Την επιλογή ανώτατων και ανώτερων στελεχών στην εκπαίδευση με τη θεσμοθέτηση μίας αντικειμενικής διαδικασίας στην οποία θα εμπλέκεται το ΑΣΕΠ και άλλα ανεξάρτητα όργανα.

  -Την αξιολόγηση όλων των δομών της εκπαίδευσης όπως επίσης και των εκπαιδευτικών.

  -Την ενίσχυση των υφιστάμενων δομών καθώς και της σχολικής αυτονομίας με τη λήψη των περισσότερων αποφάσεων από τα ίδια τα σχολεία.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων