Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 31-Μαϊ-2018 20:53

  Σταδιακή μείωση φόρων υποσχέθηκε (και) στον ΣΕΤΕ ο Τσίπρας

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Σταδιακή μείωση φόρων υποσχέθηκε (και) στον ΣΕΤΕ ο Τσίπρας

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21:37

  Της Νίκης Ζορμπά

  Σταδιακή μείωση των φόρων,  υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, κατά την ομιλία του. 

  Ο κ. Τσίπρας αφού αναφέρθηκε σε νέα χρονιά - ρεκόρ στην προσέλευση τουριστών στη χώρα, διαβεβαίωσε τον ΣΕΤΕ ότι μέρος από τον "δημοσιονομικό χώρο" που διαμορφώνεται εφόσον η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να έχει υπεραπόδοση, θα κατευθυνθεί σε μείωση φόρων για επιχειρήσεις και πολίτες, την οποία θα επικαρπωθεί και ο τουρισμός, τονίζοντας πως για το 2019 θα υπάρξει δημοσιονομικός χώρος άνω των 700 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2020, ο δημοσιονομικός χώρος θα φθάσει τα 1,3 δισ. ευρώ

  Στο ίδιο πλαίσιο, αναφέρθηκε και στην εξέταση του  "βέλτιστου επιπέδου του κατώτατου μισθού".

  Σε ό,τι αφορά την ελληνική οικονομία, ο πρωθυπουργός, ανακοίνωσε ότι έως τα μέσα Ιουνίου θα έχει ψηφιστεί και το τελευταίο νομοσχέδιο με προαπαιτούμενα για την δ΄και τελευταία αξιολόγηση του προγράμματος ενώ συνέδεσε την κρίση στην Ιταλία με προσδοκίες για την επίτευξη μιας καλής λύσης για την ρύθμιση του ελληνικού χρέους. 

  Φειδωλός εμφανίστηκε πάντως, στα της εν εξελίξει διαπραγμάτευσης με την πΓΔΜ. Περιορίστηκε στο να αναφερθεί σε επιδίωξη συναινετικής λύσης με τους "Βόρειους γείτονές" μας.

  Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας, είπε μεταξύ άλλων, για:

  Μνημόνιο- χρέος

  Σε λιγότερο από ένα μήνα θα έχουμε τελειώσει και τις τελευταίες εκκρεμότητες της 4ης αξιολόγησης κι άρα με την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων που απορρέουν από το 3ο και τελευταίο πρόγραμμα. 

  Εργαζόμαστε επισταμένα όλοι για αυτό το σκοπό ώστε στα μέσα του Ιουνίου να είναι έτοιμο το τελευταίο νομοσχέδιο για την ψήφιση και των τελευταίων προαπαιτούμενων. 

  Παράλληλα ως τα τέλη του Ιούνη θα έχουν ολοκληρωθεί και οι διεργασίες για τις τελικές και οριστικές αποφάσεις που αφορούν την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. 
  Αναμένουμε λοιπόν μια συμφωνία καλά επεξεργασμένη ως προς τα χαρακτηριστικά της, με φιλόδοξη προοπτική και κατάλληλα προσαρμοσμένη στις μακροπρόθεσμες ανάγκες της ελληνικής οικονομίας. 

  Μια συμφωνία ικανή να πείσει τις αγορές και τη διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα επιστρέφει δυναμικά και με αξιώσεις στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.

  Ιταλία 

  Αυτή είναι άλλωστε η λύση που επιβάλλεται και από τη κρισιμότητα των στιγμών για το ευρώ και για όλο το ευρωπαϊκό εγχείρημα, δεδομένων και των πρόσφατων αναταράξεων από τη πολιτική κρίση στην Ιταλία,
   που υποδεικνύουν ότι όλοι οφείλουν να μην παρασυρθούν από τα θετικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, αλλά να δώσουν μια λύση που θα κατοχυρώνει την εμπιστοσύνη των αγορών απέναντι στην ελληνική οικονομία.

  Και θα οριστικοποιεί το τέλος της ελληνικής κρίσης, ώστε όλοι απερίσπαστοι να εργαστούμε ώστε αυτό να αποτελέσει και το τέλος της ευρωπαϊκής κρίσης, δηλαδή να εργαστούμε ώστε η πολιτική κρίση της Ιταλίας να μη μετεξελιχθεί και σε νέα οικονομική κρίση στην ευρωζώνη.
  Η περιφρόνηση της δημοκρατίας γεννά επικίνδυνες αλλά και δικαιολογημένες αντιδράσεις από τους λαούς.

  Οικονομία

  Οι διεθνείς οίκοι μας αναβαθμίζουν, 
  οι αγορές υποδέχονται με ευνοϊκούς όρους τα ελληνικά χρεόγραφα,
  και προετοιμάζουν την οριστική μας επιστροφή στην αυτοδύναμη αναχρηματοδότηση των υποχρεώσεών μας, 
  Αυτή η ισχυροποίηση της ελληνικής οικονομίας συνοδεύτηκε παράλληλα από την αντίστοιχη ενδυνάμωση της γεωπολιτικής μας θέσης. 

  πΓΔΜ

  Η επιδίωξη συναινετικής λύσης στο ζήτημα της εξεύρεσης κοινά αποδεκτής ονομασίας με τους βόρειους γείτονές μας αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα σε αυτή την κατεύθυνση. 

  Φορολογία

  Η διαρκής ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, γρήγορα, από το 19 και μετά θα αρχίσει να μας αφήνει δημοσιονομικό χώρο.
  Αυτό σημαίνει και ότι ανοίγονται δυνατότητες σταδιακής αλλά ουσιαστικής φορολογικής ελάφρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων. 
  Να είστε βέβαιοι, ότι μέρος αυτών θα αφορούν και τις δικές σας επιχειρήσεις. 

  Κατώτατο μισθό

  Σήμερα είναι η κατάλληλη στιγμή θέσουμε σε πιο σωστές βάσεις το εργασιακό πλαίσιο και να εξετάσουμε το βέλτιστο επίπεδο του κατώτατου μισθού.
  Για κάποιους αυτό είναι έγκλημα καθοσιώσεως, αλλά για εμάς είναι επιβεβλημένο, τόσο ηθικά αλλά και οικονομικά.

  Δράσεις για 2018-2019
  • η βελτίωση του ανταγωνιστικού πλαισίου για την προσέλκυση επενδύσεων στον τουριστικό τομέα με βελτίωση της χωροθέτησης, της αδειοδότησης, και την παροχή φορολογικών κινήτρων
  • Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη ενός σύγχρονου συστήματος δημόσιας τουριστικής παιδείας και η σύνδεση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων με την αγορά εργασίας, 
  • Η δημιουργία ενός ψηφιακού οικοσυστήματος για τον ελληνικό τουρισμό σε 4 στρατηγικούς πυλώνες: 
  1) τη ψηφιακή μετατροπή των υπηρεσιών προς πολίτες – εταιρείες, 
  2)τη ψηφιακή αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης, 
  3) το ολοκληρωμένο σύστημα διαδικτυακής συλλογής και επεξεργασίας πληροφοριών και 
  4) την χρήση νέων τεχνολογιών στην προώθηση του τουρισμού.* Εκσυγχρονισμός των δημόσιων υποδομών στον τουρισμό, όπως αεροδρόμια, λιμάνια, μαρίνες και τουριστικά καταφύγια
   • τη ρύθμιση επιτέλους  του Air Bn΄B. 
  • Ανάπτυξη ενός πολύ φιλόδοξου πλαισίου πολιτικής για την προώθηση της κινηματογραφικής βιομηχανίας στην Ελλάδα, που αναμένεται να έχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στη διαφήμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.
   

      
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων