Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 29-Μαϊ-2018 09:42

  Η "συμφωνία αλήθειας" με την επιχειρηματική κοινότητα αιχμή του Κ. Μητσοτάκη

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Η "συμφωνία αλήθειας" με την επιχειρηματική κοινότητα αιχμή του Κ. Μητσοτάκη

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Έχοντας οριοθετήσει τις βασικές στοχεύσεις της στρατηγικής του για την ανάπτυξη και την επιστροφή στην κανονικότητα, με αιχμή τη μείωση της φορολογίας και τη δημιουργία νέων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων απασχόλησης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, φέρνει σήμερα και πάλι στο προσκήνιο τη "συμφωνία αλήθειας", που προτείνει στην επιχειρηματική κοινότητα της χώρας.

  Από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα θέσει επί τάπητος εκείνο το μείγμα της δημοσιονομικής πολιτικής, το οποίο θα δώσει ώθηση στην προσέλκυση επενδύσεων. Επενδύσεις που σχετίζονται άμεσα με την επανεκκίνηση της μηχανής της οικονομίας.

  Επενδύσεις που ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ταυτίσει με το… πολιτικό dna της "γαλάζιας" παράταξης, επισημαίνοντας ότι η οδός Πειραιώς είναι η μόνη πολιτική δύναμη, η οποία διαθέτει ξεκάθαρο μεταρρυθμιστικό σχέδιο, το οποίο μπορεί να ωθήσει την Ελλάδα στη μεταμνημονιακή εποχή της.

  "100 δισεκατομμύρια επενδύσεις υπολογίζουμε σε επτά χρόνια, εάν εφαρμόσουμε ένα συνεκτικό σχέδιο προσέλκυσης επενδύσεων… Επενδύσεις σημαίνει περισσότερες θέσεις εργασίας. Σημαίνει κατά κανόνα και καλύτερες θέσεις εργασίας, με υψηλότερους μισθούς, καλύτερες απολαβές και καλύτερο πλαίσιο εργασιακής κάλυψης. Για αυτό θέλουμε, λοιπόν, τις επενδύσεις: Για να αποκλιμακώσουμε την ανεργία, για να δημιουργήσουμε περισσότερες και καλύτερες θέσεις απασχόλησης, για να δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες στα νέα παιδιά", είναι η χαρακτηριστική αποστροφή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, η οποία συνοδεύεται από τη σκιαγράφηση των κινήσεων-κλειδιά στο μέτωπο της φορολογίας, των ασφαλιστικών εισφορών και της τόνωσης της οικονομίας.

  "Εμείς πιστεύουμε στη δύναμη της ελεύθερης αγοράς. Πιστεύουμε στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας. Πιστεύουμε στην ανάγκη προσέλκυσης κεφαλαίων. Πιστεύουμε στις ιδιωτικοποιήσεις. Πιστεύουμε στη μείωση της γραφειοκρατίας, στη μείωση της φορολογίας, στη στήριξη διαφορετικών κλάδων, όπως ο κλάδος των ακινήτων με στοχευμένες δράσεις. Δε θέλουμε ένα μεγάλο κράτος-πατερούλη, που θα επιβάλλει εξοντωτικές εισφορές και φόρους για να μοιράζει επιδόματα εν είδει κοινωνικής πολιτικής. Και για εμάς η καλύτερη κοινωνική πολιτική, πάντα, είναι η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης", είναι το μήνυμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Στο πλαίσιο αυτό, στο πρόγραμμα της "γαλάζιας" παράταξης, όπως αυτό αποτυπώνεται στις δημόσιες παρεμβάσεις Μητσοτάκη και στελεχών του κόμματος, θέση πρωταγωνιστική κατέχει σειρά γενικών φορολογικών ελαφρύνσεων, αλλά και κινήτρων για επενδύσεις, με τις σημαντικότερες προτάσεις να προβλέπουν:

  -Μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις στο 20%, από 29% σήμερα.

  -Μείωση του φόρου μερισμάτων στο 5%, από 15% σήμερα.

  -Αύξηση του ορίου υπαγωγής ΦΠΑ στις 25.000 ευρώ, από 10.000 ευρώ σήμερα.

  -Καθιέρωση εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα 9%, από 22% σήμερα.

  -Μείωση του ΦΠΑ με καθιέρωση δύο συντελεστών 11% και 22%, από 13% και 24% σήμερα.

  -Θέσπιση υπεραποσβέσεων στις νέες επενδύσεις παγίων σε ποσοστό μέχρι 200%.

  -Διπλασιασμό της περιόδου συμψηφισμού ζημιών με κέρδη.

  -Μείωση του φορολογικού συντελεστή επιπλέον 2%, όταν επιχειρήσεις που απασχολούν τουλάχιστον 50 εργαζόμενους ή αυξάνουν τις θέσεις εργασίας κατά 10% και πάνω.

  -Στήριξη νεοφυών και καινοτόμων επιχειρήσεων, με τη δημιουργία κατάλληλου θεσμικού πλαισίου και τη χορήγηση γενναίων φορολογικών κινήτρων στους ιδιώτες επενδυτές που χρηματοδοτούν τους νέους επιχειρηματίες.

  -Αποσαφήνιση της φορολογικής κατοικίας, ώστε σε συνδυασμό με ένα απλούστερο και περισσότερο ευέλικτο σύστημα χορήγησης της golden visa να προσελκυστούν επενδυτές προκειμένου να ξαναπάρει μπρος η αγορά κατοικίας και να εισρεύσουν κεφάλαια στη στεγνή από ρευστότητα ελληνική οικονομία.

  Στη σημερινή παρέμβασή του στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται πως θα κρατήσει ψηλά το momentum της "συμφωνίας αλήθειας", με το βλέμμα του να στρέφεται εμφατικά και στο μέτωπο του σεβασμού των εργαζομένων.

  "Θα μειώσουμε τη φορολογία, θα σας δώσουμε φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις, θα απλοποιήσουμε τη διοικητική γραφειοκρατία. Περιμένουμε από εσάς να επενδύσετε, να πληρώνετε τους φόρους σας, να σέβεστε τους εργαζόμενους και να φροντίζετε το περιβάλλον. Θεωρώ ότι είναι μια δίκαιη συμφωνία αυτή που προτείνουμε…", ανέφερε στο τελευταίο συνέδριο του ΣΕΒ, ο κ. Μητσοτάκης και σε αυτή την οδό θα κινηθεί και σήμερα, αναδεικνύοντας, παράλληλα, τη σημασία της πολιτικής σταθερότητας, αλλά και το ιονισμένο μείγμα της οικονομικής οπτικής των ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων