Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 25-Μαϊ-2018 11:47

  Ποτάμι: Το φιάσκο με τον διορισμό γενικών γραμματέων

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ποτάμι: Το φιάσκο με τον διορισμό γενικών γραμματέων

  "Η πολυδιαφημισμένη "αντικειμενική" και "ακομμάτιστη" επιλογή εκατοντάδων γραμματέων στα υπουργεία σταματάει με πρωτοβουλία των θεσμών!", αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση οι βουλευτές του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς και Γρηγόρης Ψαριανός, κάνοντας λόγο για "φιάσκο με το διορισμό γενικών γραμματέων".

  "Τελικά, δεν τους "πάει" τίποτα τελευταία! Το ένα "επίτευγμά" τους ακυρώνεται μετά το άλλο. To φιλόδοξο πρόγραμμα της απο-πολιτικοποίησης (κατ’ ευφημισμόν βέβαια καθότι το σωστό θα ήταν από-κομματικοποίηση), κατέρρευσε ως χάρτινος πύργος", αναφέρουν οι βουλευτές του Ποταμιού και προσθέτουν:

  "Μετά την βουή που ξεσηκώθηκε και τις συγκεκριμένες και συνεχείς καταγγελίες και από το Ποτάμι, σχετικά με τις φωτογραφικές προκηρύξεις των επίδοξων διοικητικών και τομεακών γραμματέων, που ήταν κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των "ημετέρων" και αφού η κυβέρνηση δεν κατάφερε να δώσει πειστικές απαντήσεις επί του θέματος, περιλήφθηκε ρητή αναφορά στο Staff Level Agreement ότι "τα κριτήρια και η διαδικασία επιλογής των γραμματέων θα επανεξεταστούν σε μελέτη η οποία θα εκπονηθεί με την υποστήριξη της τεχνικής βοήθειας του προγράμματος".

  Με λίγα λόγια, οι κρίσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σταματούν και οι επόμενες παραπέμπονται στο απώτερο μέλλον. Ελπίζουμε την επόμενη φορά η κυβέρνηση να δεχτεί τις προτάσεις μας για την κατοχύρωση της αντικειμενικότητας της διαδικασίας και των αποτελεσμάτων, ορίζοντας ενιαία κριτήρια για τις γνώσεις και την εμπειρία των υποψηφίων και όχι να τα προσαρμόζει στους εκλεκτούς της. Περαιτέρω, ελπίζουμε στην πλήρη απόσυρση της κυβέρνησης από τη σχετική διαδικασία και στην αναγνώριση του ΑΣΕΠ ως μοναδικής αρχής που έχει την ευθύνη των προκηρύξεων (ώστε να μην είναι φωτογραφικές), της διαδικασίας όσο και των αποτελεσμάτων της".

  Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Φεβρουαρίου οι δύο βουλευτές του Ποταμιού είχαν καταθέσει ερώτηση για την επιλογή των ΓΓ των Υπουργείων.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων