Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 13-Μαϊ-2018 10:12

  Το στοίχημα της διεύρυνσης κερδίζει η ΝΔ- δηλώνει έτοιμη για εκλογές

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Το στοίχημα της διεύρυνσης κερδίζει η ΝΔ- δηλώνει έτοιμη για εκλογές

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12:06

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Άνοιξαν το πρωί σε 339 σημεία σε Αττική και περιφέρεια οι εσωτερικές κάλπες στη Νέα Δημοκρατία για την εκλογή νέων τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων και συνέδρων για το Συνέδριο-ορόσημο του προσεχούς Δεκεμβρίου. Στην αξιωματική αντιπολίτευση εκφράζουν την απόλυτη ικανοποίησή τους για την "εντυπωσιακή", όπως τη χαρακτηρίζουν, συμμετοχή των πολιτών στην όλο διαδικασία, όπως αυτή εξελίσσεται στη διάρκεια των τελευταίων μηνών. Σύμφωνα, άλλωστε, με τα στοιχεία, 155.335 πολίτες κατέβαλαν την ετήσια συνδρομή των δώδεκα ευρώ, αποκτώντας το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στη σημερινή διαδικασία, ενώ 27.896 έγιναν μέλη της Νέας Δημοκρατίας για πρώτη φορά. Ο πρόεδρος της "γαλάζιας" παράταξης, Κυριάκος Μητσοτάκης, που ψήφισε πριν λίγη ώρα στο Περιστέρι, στο προ του ανοίγματος της κάλπης μήνυμά του είχε κάνει λόγο για μία πρωτοβουλία που δεν αφορά μόνο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  "Αποτελεί μια τολμηρή πολιτική επιλογή, καθώς σηματοδοτεί το άνοιγμα που οφείλουν να κάνουν όλα τα κόμματα σήμερα στην κοινωνία, προκειμένου να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη της. Πολλοί πριν από 30 μήνες όταν ανέλαβα την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας μου έλεγαν οι ιδέες αυτές θα μείνουν μόνον στη θεωρία. Αποδείξαμε στην πράξη ότι το αίτημα για ανανέωση σε πρόσωπα, ιδέες και οργανωτικές δομές είναι ισχυρότερο από οποιαδήποτε δύναμη αντίστασης", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

  Κ. Μητσοτάκης: Είμαστε πανέτοιμοι για εκλογές. Η ΝΔ κερδίζει το στοίχημα των ανοιγμάτων

  Το…γάντι στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, πέταξε (για μία ακόμα φορά) ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, όσον αφορά στις πρόωρες κάλπες.

  "Η Νέα Δημοκρατία είναι πανέτοιμη για εκλογές. Κι όσο πιο σύντομα αυτές γίνουν, τόσο καλύτερα θα είναι για τον τόπο. Σήμερα είναι μια μεγάλη γιορτή Δημοκρατίας για την Παράταξή μας. Τολμήσαμε να κάνουμε κάτι που δεν έχει ξανακάνει άλλο πολιτικό Κόμμα στην Πατρίδα μας, να ανοίξουμε σε τόσο μαζικό επίπεδο τις διαδικασίες για εκλογές Τοπικών και Νομαρχιακών Οργάνων στη βάση της Νέας Δημοκρατίας, στους ίδιους τους Νεοδημοκράτες, οι οποίοι προσέρχονται, σε πολύ μεγάλο αριθμό, για να στηρίξουν αυτή τη διαδικασία. Με τον τρόπο τους στηρίζουν και οικονομικά την Παράταξή μας, διότι δεν υπάρχουν πολλά Κόμματα στην Ευρώπη που να έχουν παραπάνω από 155.000 ενεργά μέλη που πληρώνουν την ετήσια συνδρομή τους για να συμμετέχουν στις εσωκομματικές διαδικασίες. Αυτό είναι μια μεγάλη δημοκρατική κατάκτηση. Έχω πει  επανειλημμένως ότι θέλουμε να αλλάξουμε το μοντέλο χρηματοδότησης των Κομμάτων μας και να παίρνουμε λίγα από πολλούς και οι Νεοδημοκράτες σήμερα, στηρίζοντας με αυτό τον έμπρακτο τρόπο την Παράταξή μας, κάνουν πράξη αυτή τη δέσμευσή μας. Είμαι  εξαιρετικά υπερήφανος για αυτό και θέλω να τους ευχαριστήσω, την κάθε μία και τον καθένα ξεχωριστά", τόνισε, σε δηλώσεις του, ο κ. Μητσοτάκης, που βρέθηκε στο Περιστέρι, για να ψηφίσει στις "γαλάζιες" εσωκομματικές εκλογές.

  "Θα έχω την ευκαιρία να συνταξιδέψω μαζί με τον Μανώλη Κεφαλογιάννη αύριο πηγαίνοντας προς την Αλεξανδρούπολη. Έχω δώσει όλες τις απαραίτητες κατευθύνσεις ώστε, και με αυτό τον έμπρακτο τρόπο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δια του Μανώλη Κεφαλογιάννη, να εκφράσει την έμπρακτη υποστήριξή του, στους δύο φυλακισμένους Έλληνες αξιωματικούς και να απαιτήσει εδώ και τώρα, την άμεση επιστροφή τους στην Ελλάδα ώστε να τελειώσει μια ώρα αρχύτερα αυτή η μεγάλη περιπέτεια την οποία περνάνε", σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε πως η οδός Πειραιώς, με τη σημερινή εσωτερική διαδικασία, κερδίζει το στοίχημα της εκλογής των τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων από τη βάση του κόμματος.

  "Είμαι πάρα πολύ περήφανος διότι παραπάνω από 155.000 συμπολίτες μας συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία, αποδεικνύοντας έτσι έμπρακτα ότι η Νέα Δημοκρατία ανοίγει τις πόρτες της σε όλους τους πολίτες κι ανοίγει επίσης τα παράθυρά της σε κάθε νέα αντίληψη. Η Νέα Δημοκρατία διαμορφώνει μια νέα, μεγάλη, κοινωνική πλειοψηφία και γίνεται η μεγάλη κοίτη στην οποία ενώνονται όλοι εκείνοι οι πολίτες, οι οποίοι όχι απλά θέλουν να φύγει η χειρότερη Κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος από τη Μεταπολίτευση και μετά, αλλά προσδοκούν στο να οικοδομήσουμε όλοι μαζί μία καλύτερη Ελλάδα με περισσότερη αισιοδοξία, με περισσότερο χαμόγελο. Αξίζουμε καλύτερα και η Νέα Δημοκρατία το αποδεικνύει αυτό έμπρακτα σήμερα", επεσήμανε.

  Λ. Αυγενάκης στο Capital.gr: Ενδυναμώνουμε τη συμμετοχή της κοινωνίας

  Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στο "Capital.gr", επεσήμανε ότι η "γαλάζια" παράταξη ενδυναμώνει τη συμμετοχή της κοινωνίας.

  "155.335 πολίτες, ενεργά μέλη του κόμματός μας, μέσω μίας πρωτοπόρας εσωκομματικής διαδικασίας, θα εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στα όργανα της ΝΔ. Διεξάγοντας εκλογές από τη βάση, ενισχύουμε την εσωκομματική δημοκρατία, στηρίζουμε την αρτιότερη αξιοποίηση των στελεχών μας, ενδυναμώνουμε τη συμμετοχή όλων των μελών μας. Προχωράμε ενωμένοι στην πολιτική και ποιοτική ανανέωση της ΝΔ, εκσυγχρονίζοντας την λειτουργία της παράταξής μας, η οποία ανοίγεται εκτός των στενών κομματικών τειχών και απευθύνεται με αυτοπεποίθηση σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Είμαστε εδώ, για να δημιουργήσουμε, με ηγέτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη, µία Ελλάδα που αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες και είναι έτοιμη να ανοιχτεί στην Ευρώπη και στον κόσμο που αλλάζει", σημείωσε ο κ. Αυγενάκης.

  Ο σύμβουλος Επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, ανέφερε, σε δήλωσή του, ότι η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί μια νέα εποχή στη σχέση πολιτών και κομμάτων. "Οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, με την απευθείας ανάδειξη των επικεφαλής των νομαρχιακών και δημοτικών οργανώσεων από τους πολίτες αποτελούν μια τομή ανανέωσης του στελεχικού δυναμικού της παράταξης. Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές και όλοι εμείς θα είμαστε εκεί για να υποδεχθούμε νέους ανθρώπους, με φρέσκες ιδέες και όρεξη για δουλειά. Είναι ο μόνος τρόπος για να ανακτήσουμε την χαμένη εμπιστοσύνη της κοινωνίας στο πολιτικό σύστημα. Περισσότεροι από 155.000 Ελληνίδες και Έλληνες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, έγιναν μέλη του κόμματος και έχουν το δικαίωμα να λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία. Σήμερα είναι μια ημέρα γιορτής για τη Δημοκρατία και μια πολύ σημαντική ημέρα για τη Νέα Δημοκρατία", είπε ο κ. Λαζαρίδης.

  Από την ανάλυση του "γαλάζιου" στρατοπέδου προκύπτει ότι:

  -Περισσότερα από τα μισά μέλη ανήκουν στην πλέον δυναμική ηλικιακή ομάδα των 25-54 ετών.

  -Το 35% αυτών είναι γυναίκες και το 65% άνδρες.

  -Το 46,3% εργάζονται ως μισθωτοί στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.

  -Το 13,3% είναι έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες.

  -Το 7,5% είναι εκπαιδευτικοί.

  -Το 6,8% εργάζεται στον πρωτογενή τομέα και

  -Το 4,4% στην υγεία.

  Σε κάθε κάλπη είναι εγγεγραμμένοι, κατά μέσο όρο, περισσότεροι από 2.500 πολίτες. Σε περισσότερες από το 60% των ΝΟΔΕ αναμετρώνται δύο ή και περισσότεροι υποψήφιοι  για τη θέση του προέδρου, ενώ το ποσοστό ανανέωσης των μελών των προεδρείων των οργανώσεών θα ξεπεράσει το 50%.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων