Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 10-Μαϊ-2018 18:30

  Όλα έτοιμα στη ΝΔ για τις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Όλα έτοιμα στη ΝΔ για τις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Για "εντυπωσιακή" συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία εγγραφής και κατάθεσης υποψηφιοτήτων όσον αφορά στην εκλογή νέων τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων και συνέδρων για το Συνέδριο-ορόσημο του προσεχούς Δεκεμβρίου κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, δηλώνοντας, παράλληλα, έτοιμη ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της προσεχούς Κυριακής. Σύμφωνα με τα στοιχεία, 155.335 πολίτες κατέβαλαν την ετήσια συνδρομή των δώδεκα ευρώ, αποκτώντας το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στην επικείμενη διαδικασία.

  "Ο αριθμός είναι πρωτοφανής τόσο για τα δεδομένα της χώρας μας, όσο και στην Ευρώπη. Δεν είναι υπερβολή να λεχθεί ότι η Νέα Δημοκρατία σήμερα αποτελεί το κόμμα με την -αναλογικά- ισχυρότερη βάση ενεργών μελών όχι μόνο μεταξύ των ελληνικών, αλλά και όλων των ευρωπαϊκών κεντροδεξιών κομμάτων. Επισημαίνεται δε, ότι 27.896 πολίτες έγιναν μέλη της Νέας Δημοκρατίας για πρώτη φορά. Αξιοσημείωτα είναι και τα επιμέρους δεδομένα των 155.335 ενεργών μελών μας που μπορούν να ψηφίσουν στις 339 κάλπες που θα στηθούν", τονίζουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Με βάση την ανάλυση:

  -Περισσότερα από τα μισά μέλη ανήκουν στην πλέον δυναμική ηλικιακή ομάδα των 25-54 ετών.

  -Το 35% αυτών είναι γυναίκες και το 65% άνδρες.

  -Το 46,3% εργάζονται ως μισθωτοί στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.

  -Το 13,3% είναι έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες.

  -Το 7,5% είναι εκπαιδευτικοί.

  -Το 6,8% εργάζεται στον πρωτογενή τομέα και

  -Το 4,4% στην υγεία.

  Στην οδό Πειραιώς στέκονται και στη γεωγραφική κατανομή των εκλογέων στην επικράτεια. Σε κάθε κάλπη κατά μέσο όρο είναι εγγεγραμμένοι περισσότεροι από 2.500 πολίτες, οι εκλογές θα γίνουν σε όλους τους νομούς και σε εκατοντάδες πόλεις της χώρας, ενώ:

  -Σε περισσότερες από 60% των ΝΟΔΕ αναμετρούνται δύο ή και περισσότεροι υποψήφιοι  για τη θέση του προέδρου.

  -Το ποσοστό ανανέωσης των μελών των προεδρείων των οργανώσεών μας θα ξεπεράσει το 50%.

  Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που θα παρακολουθήσει από κοντά την όλη διαδικασία των εσωτερικών εκλογών της "γαλάζιας" παράταξης, θα ψηφίσει σε εκλογικό κέντρο στο Περιστέρι. "Η πρωτοβουλία αυτή είναι προφανές ότι δεν αφορά μόνον τη Νέα Δημοκρατία. Αποτελεί μια τολμηρή πολιτική επιλογή, καθώς σηματοδοτεί το άνοιγμα που οφείλουν να κάνουν όλα τα κόμματα σήμερα στην κοινωνία, προκειμένου να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη της. Πολλοί πριν από 30 μήνες όταν ανέλαβα την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας μου έλεγαν οι ιδέες αυτές θα μείνουν μόνον στη θεωρία. Αποδείξαμε στην πράξη ότι το αίτημα για ανανέωση σε πρόσωπα, ιδέες και οργανωτικές δομές είναι ισχυρότερο από οποιαδήποτε δύναμη αντίστασης", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων