Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 09-Μαϊ-2018 20:47

  Προβλήματα στο σ/ν για τον Φορέα Ανάπλασης της Αθήνας από Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Προβλήματα στο σ/ν για τον Φορέα Ανάπλασης της Αθήνας από Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής

  Ασάφειες και επικαλύψεις αρμοδιοτήτων του υπό σύσταση Φορέα με τον Δήμο και την Περιφέρεια Αττικής επισημαίνει η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής στην έκθεσή της για το σχέδιο νόμου "Σύσταση φορέα αναπλάσεων της πόλης των Αθηνών" που εισήχθη σήμερα προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

  Όπως τονίζεται στην Έκθεση, δεν είναι σαφές ποιος θα έχει τον τελικό και αποφασιστικό λόγο σε ότ,ι αφορά τις αρμοδιότητες της υπό σύστασης εταιρίας για τον συντονισμό, τον προγραμματισμό, την ανάθεση έργων σε τρίτους, την εκπόνηση και παρακολούθηση μελετών. Προκύπτει δηλαδή ζήτημα εάν τις τελικές αποφάσεις για την ανάπλαση οικοπέδων-φιλέτο στην Αττική όπως πχ τα ΄προσφυγικά’ της Λ. Αλεξάνδρας, θα λαμβάνονται αποκλειστικά από το νέο Φορέα, από την στιγμή  που αντίστοιχες αρμοδιότητες έχουν ήδη τόσο ο Δήμος Αθηναίων όσο και η Περιφέρεια Αττικής.

  Κατά την διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου οι κ.κ. Σπίρτζης και Φλαμπουράρης υπεραμύνθηκαν των διατάξεων υποστηρίζοντας ότι είναι αναγκαίες για τον καλύτερο συντονισμό των αναπλάσεων.

  Ενώ την έντονη αντίθεσή τους εξέφρασαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και πολλοί βουλευτές της Α’ Αθήνας όπως η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Γ. Αμυράς με το σκεπτικό ότι αφαιρεί αρμοδιότητες και υποβαθμίζει το έργο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

  Μ. Νταλιάνη
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων