Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 09-Μαϊ-2018 17:01

  Πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν ίδρυση Μουσείου Δημοκρατίας

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν ίδρυση Μουσείου Δημοκρατίας

  της Μαρίας Νταλιάνη

  Τροπολογία με την οποία προτείνουν την ίδρυση Μουσείου Δημοκρατίας κατέθεσαν οι πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παρασκευόπουλος, Αριστείδης Μπαλτάς και Σία Αναγνωστοπούλου.

  Όπως τονίζεται στην τροπολογία που κατέθεσαν στο σχέδιο νόμου για την ίδρυση φορέα ανάπλασης στην Αθήνα, η δημιουργία Μουσείου Δημοκρατίας θα συμβάλλει, μεταξύ άλλων, στην καλλιέργεια και στη διαμόρφωση γνώσεων για τις αρχές της δημοκρατίας και τις μεταλλαγές της ενόψει των νέων συνθηκών και αναγκών.

  Αναλυτικά η τροπολογία:

  ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ

  στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με τίτλο: "Σύσταση φορέα αναπλάσεων της πόλης των Αθηνών".

  ΘΕΜΑ:  Ένταξη του Μουσείου Δημοκρατίας στη στοχοθεσία του υπό σύσταση "Φορέα αναπλάσεων της πόλης των Αθηνών"

  Α. ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

  Αποτελεί διεθνώς κοινό τόπο ότι ο θεσμός της δημοκρατίας έχει ως λίκνο του την Αρχαία Αθήνα. Ωστόσο, λείπει ένα μουσείο που να συγκεντρώνει σημαντικά σωζόμενα ευρήματα, χωρίς να αγνοεί άλλους πολιτισμούς που συνέβαλαν στην εξέλιξή της Δημοκρατίας.

  Με πρωτοβουλία της η Βουλή των Ελλήνων φιλοδοξεί, σε συνεργασία με τον υπό σύσταση φορέα αναπλάσεων της πόλης των Αθηνών, να βάλει τα θεμέλια σε ένα σπουδαίο έργο, εστία εμπνεύσεων και δημιουργίας στο παρόν και στο μέλλον για τη χώρα μας, την Ευρώπη αλλά και την ανθρωπότητα. Η δημιουργία Μουσείου Δημοκρατίας θα συμβάλλει, μεταξύ άλλων, στην καλλιέργεια και στη διαμόρφωση γνώσεων για τις αρχές της δημοκρατίας και τις μεταλλαγές της ενόψει των νέων συνθηκών και αναγκών.

  Η ένταξη του Μουσείου Δημοκρατίας στη στοχοθεσία του υπό σύσταση "Φορέα αναπλάσεων της πόλης των Αθηνών", θα διευκολύνει την προώθηση μιας εθνικής, αλλά και παγκόσμιας σημασίας, δράσης πολιτισμού στην πόλη των Αθηνών.  

  Β. ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ - ΠΡΟΣΘΗΚΗ

  "Άρθρο …

  Στην παρ. 4 του άρθρου 2 προστίθεται εδάφιο:

  "ιγ) Σε συμπράξεις με τη Βουλή των Ελλήνων και με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία προκειμένου να προωθηθούν δράσεις πολιτισμού και δημοκρατίας, όπως η ίδρυση Μουσείου Δημοκρατίας".

  Αθήνα, 9 Μαΐου 2018

  Οι προτείνοντες Βουλευτές

  Παρασκευόπουλος Νικόλαος

  Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)

  Μπαλτάς Αριστείδης

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων