Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 04-Μαϊ-2018 14:05

  Ερώτηση Όλγας Κεφαλογιάννη για προσέλκυση ξένων επενδύσεων από τον χώρο του θεάματος

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ερώτηση Όλγας Κεφαλογιάννη για προσέλκυση ξένων επενδύσεων από τον χώρο του θεάματος

  Κριτική στο υπουργείο Πολιτισμού ασκεί η αρμόδια τομεάρχης της Ν.Δ. Όλγα Κεφαλογιάννη, επισημαίνοντας ότι έως τώρα το ΥΠΠΟΑ δεν έχει προχωρήσει σε καμία συγκεκριμένη ενέργεια, ώστε να συμβάλει στη συνδιαμόρφωση ανάπτυξης μίας εξωστρεφούς πολιτικής παροχής κινήτρων στην κατεύθυνση προσέλκυσης ξένων επενδύσεων από τον χώρο του θεάματος.

  Πιο αναλυτικά, η κ. Κεφαλογιάννη, σε ερώτησή της προς στην υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, με θέμα "Προσέλκυση επενδύσεων από τον χώρο του οπτικοακουστικού θεάματος, στη χώρα μας", αναφέρει τα ακόλουθα:

  "Είναι πρόσφατα τα παραδείγματα σύμφωνα με τα οποία μεγάλες ξένες παραγωγές δεν επέλεξαν τελικά τη χώρα μας για να στήσουν τα πλατό τους.

  Δυστυχώς, έως τώρα το ΥΠΠΟΑ δεν έχει προχωρήσει σε καμία συγκεκριμένη ενέργεια, ώστε να συμβάλει στη συνδιαμόρφωση ανάπτυξης μίας εξωστρεφούς πολιτικής παροχής κινήτρων στην κατεύθυνση προσέλκυσης ξένων επενδύσεων από τον χώρο του θεάματος.

  Οι γραφειοκρατικές δυσκολίες και οι επικαλύψεις δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την υφιστάμενη κατάσταση. Η σχετικά νεοσύστατη ΕΚΟΜΕ ΑΕ δημιουργεί περαιτέρω ερωτηματικά ως προς το ενδεχόμενο υποκατάστασης του έργου του ΕΚΚ και του Hellenic Film Commission.

  Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα Λυδία Κονιόρδου, θα πρέπει να μας απαντήσει τι προτίθεται να κάνει στο εξής προκειμένου να διευκολύνει μεγάλες επενδυτικές προτάσεις από τον χώρο του θεάματος και πώς τοποθετείται αναφορικά με τον ρόλο της ΕΚΟΜΕ ΑΕ σε σχέση με το ΕΚΚ".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων