Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 02-Μαϊ-2018 09:32

  Ο νέος κύκλος των ανοιγμάτων του Κ. Μητσοτάκη στην κοινωνία

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ο νέος κύκλος των ανοιγμάτων του Κ. Μητσοτάκη στην κοινωνία

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  "Κακώς πολλοί πιστεύουν ότι η ενασχόληση με τους αδύναμους, η ατζέντα της στήριξης των πιο αδύναμων, η ατζέντα της κοινωνικής αλληλεγγύης είναι μία ατζέντα της αριστεράς. Κάνουν λάθος. Η Νέα Δημοκρατία είναι μεγάλο λαϊκό κόμμα, είναι ένα κόμμα το οποίο στον πυρήνα του, στη βάση της ιδεολογικής του συγκρότησης έχει τη στήριξη των πιο αδύναμων".

  Κόμμα, ο μηχανισμός του οποίου έχει τεθεί σε εκλογική ετοιμότητα, καθώς εκτίμηση των "γαλάζιων" είναι ότι οι κάλπες μπορεί να προκύψουν οποιαδήποτε στιγμή μετά το ορόσημο της 20ης Αυγούστου. Στρατηγική, η οποία έρχεται και…κουμπώνει ημέρα με την ημέρα στα μείζονα ζητήματα της καθημερινότητας και εστιάζει σε ειδικά κοινά.

  Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, θέτει επί τάπητος τη λογική των ανοιγμάτων της παράταξης, η οποία θα δώσει περαιτέρω ώθηση στον αέρα της κυβερνησιμότητας για την οδό Πειραιώς. Πέρα, δε, από την ανάδειξη της…μαύρης τρύπας των κυβερνητικών επιλογών στο μέτωπο της οικονομίας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναδεικνύει στις δημόσιες παρεμβάσεις του τη λογική που θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία για τη μετάβαση της χώρας στην κανονικότητα και την ανάπτυξη. Με προσέλκυση επενδύσεων. Με δημιουργία νέων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

  Με τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων. Μία πρώτη γεύση του "γαλάζιου" στίγματος είχε δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του 3ου προσυνεδρίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε την 1η Νοεμβρίου του 2017 στα Ιωάννινα, με ατζέντα τη στήριξη των πλέον αδύναμων συμπολιτών μας. Σήμερα, στην ομιλία που θα πραγματοποιήσει σε εκδήλωση του Ινστιτούτου "Κωνσταντίνος Καραμανλής" με θέμα τη "Μάχη κατά της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού", θα παρουσιάσει και θα εξειδικεύσει τις δεσμεύσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την καταπολέμηση των ανισοτήτων.

  Θέση πρωταγωνιστική στην οπτική της Νέας Δημοκρατίας καταλαμβάνει η επέκταση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. "Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είναι η πιο αποτελεσματική κοινωνική υποστήριξη για τους ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση ακραίας φτώχειας. Εμείς το εισάγαμε πιλοτικά σε μία σειρά από δήμους το 2013 και το 2014. Ο ΣΥΡΙΖΑ το πολέμησε…Προτιμά να δίνει συσσίτια και επιδόματα θέρμανσης στους πιο αδύναμους. Με καθυστέρηση, όπως και σε πολλά άλλα αναγνώρισαν το λάθος τους και τώρα εφαρμόζουν αυτή την πολιτική του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Την εφαρμόζουν και καλά κάνουν. Και εμείς αυτή την πολιτική θα τη στηρίξουμε και την ενισχύσουμε με ακόμα περισσότερους πόρους", έχει τονίσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Πρόθεση της οδού Πειραιώς είναι η χώρα να φτάσει να διαθέτει περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ, προκειμένου να μπορεί υποστηρίζει τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας με ένα ελάχιστο οικονομικό βοήθημα, το οποίο θα τους επιτρέψει να αντιμετωπίσουν την ακραία φτώχεια.

  Από κοντά, η οδός Πειραιώς κρατάει στην πρώτη γραμμή της τη στήριξη της οικογένειας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λοιπόν, αναμένεται ότι θα παρουσιάσει και σήμερα μέτρα για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους, καθώς στην ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας υπάρχουν προτάσεις, όπως τα 1.000 ευρώ αφορολόγητο για το πρώτο παιδί και τα 2.000 ευρώ αφορολόγητο για το δεύτερο παιδί, με καθολική πρόσβαση στους παιδικούς σταθμούς της χώρας.

  "Η ακραία φτώχεια και η φτώχεια γενικά δεν αντιμετωπίζεται μόνο με μέσα από επιδοματικές λογικές. Προφανώς, χρειαζόμαστε εισοδηματική στήριξη. Αλλά πάνω από όλα η βασική διαφορά, η κυρίαρχη διαφορά μεταξύ της δικής μας φιλοσοφίας και της φιλοσοφίας του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι εμείς δεν θέλουμε ανθρώπους εγκλωβισμένους και εξαρτημένους στη λογική των επιδομάτων, ώστε να μπορούμε στη συνέχεια να ανταλλάξουμε τα επιδόματα αυτά με ψήφους.  

  Εμείς θέλουμε ανθρώπους τους οποίους θα τους στηρίξουμε, θα τους βγάλουμε από την παγίδα της φτώχειας και θα τους επιτρέψουμε και πάλι να πάρουν τον έλεγχο της ζωής τους στα χέρια τους", έχει επισημάνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Για το λόγο αυτό, αιχμή της ομιλίας Μητσοτάκη στην εκδήλωση του Ιδρύματος "Κωνσταντίνος Καραμανλής" αναμένεται πως θα είναι και η στρατηγική του κόμματος για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.  

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων