Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 24-Απρ-2018 15:58

  Μ. Βορίδης: Οι θλιβερές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης στην υπόθεση Novartis συνεχίζονται

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Μ. Βορίδης: Οι θλιβερές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης στην υπόθεση Novartis συνεχίζονται

  "Η όλη υπόθεση σύστασης και λειτουργίας της Επιτροπής απεδείχθη ότι ήταν μια συντονισμένη προσπάθεια σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων, χωρίς ποτέ να κληθούν μάρτυρες, να εξεταστεί το υλικό και να δοθεί στα εμπλεκόμενα πρόσωπα η δυνατότητα να απαντήσουν επί της ουσίας των υποτιθέμενων κατηγοριών”.

  Αυτό επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η πορισματική έκθεση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που ήταν μέλη της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για τη Novartis, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα. Παράλληλα, οι "γαλάζιοι” βουλευτές τονίζουν ότι η διαχείριση της υπόθεσης από την κυβέρνηση με την ενεργό σύμπραξη της κυβερνητικής πλειοψηφίας συνιστά υλοποίηση ενός σχεδίου σπίλωσης των πολιτικών αντιπάλων της "το οποίο κατέπεσε ελλείψει οιουδήποτε αποδεικτικού στοιχείου αφήνοντας τους σκευωρούς εκτεθειμένους απέναντι στο Σύνταγμα, τον Ποινικό Δικαστή και κυρίως απέναντι στον Λαό μας”. Όπως σημειώνουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης "αφού πρώτα εφάρμοσαν τις διατάξεις του Συντάγματος για την ευθύνη των υπουργών, αφού έστησαν κάλπες σπιλώνοντας τους πολιτικούς τους αντιπάλους, εν συνέχεια, αρνήθηκαν να εξετάσουν την ουσία της υποθέσεως, παρά την επίμονη αίτηση του συνόλου της Αντιπολιτεύσεως και των εμπλεκομένων προσώπων, δήθεν για να αποφύγουν την εξάλειψη του αξιόποινου αν και άριστα γνώριζαν ότι η διαπίστωση αυτή έπεται της διερευνήσεως της ουσίας της υποθέσεως. Και αυτό το έκαναν για να μην αποκαλυφθεί η σκευωρία και για να παραμένουν ανυπεράσπιστοι οι πολιτικοί τους αντίπαλοι. Η σκευωρία όμως έχει αποκαλυφθεί, ο ελληνικός λαός γνωρίζει, το σχέδιο έχει ήδη καταρρεύσει και αποκαλύψει το απεχθές πρόσωπο της συκοφαντίας, της συνομωσίας και της σπίλωσης που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ”.

  Την ίδια στιγμή, ο τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για την υπόθεση Novartis, Μάκης Βορίδης, σημειώνει, σε δήλωσή του, οι θλιβερές, όπως τις χαρακτηρίζει, μεθοδεύσεις αυτής της υπόθεσης συνεχίζονται.

  "Η κυβερνητική πλειοψηφία έταξε προθεσμία καταθέσεως των πορισμάτων για όλα τα Κόμματα, σήμερα στις 10. Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε το πόρισμά της και κατέληξε σε συγκεκριμένα συμπεράσματα: Το πρώτο και βασικό είναι ότι υπάρχει απόλυτη ανυπαρξία, έστω και απλών ενδείξεων, τελέσεως οποιουδήποτε αδικήματος. Δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία και επομένως αυτή είναι η μόνη φυσιολογική κατάληξη σε αυτήν την υπόθεση. Επίσης, κατέθεσε και την άποψή της για την μεθόδευση που ακολουθήθηκε, προκειμένου να μην εξεταστεί η υπόθεση, παρά τα επίμονα αιτήματά μας, παρά τις έγγραφες αιτήσεις μας, παρά τη θέση όλων των εμπλεκομένων προσώπων και όλων των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, να προχωρήσει η Επιτροπή σε πλήρη και ουσιαστική διερεύνηση της υποθέσεως", αναφέρει ο κ. Βορίδης.

  Ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ σημειώνει ότι η άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας ήταν εκκωφαντική. "Το αρνήθηκαν γιατί δήθεν ήθελαν να ελέγξουν την αρμοδιότητα. Μια αρμοδιότητα την οποία τους την είχε διαβιβάσει η Εισαγγελέας Διαφθοράς, αφού έφερε το φάκελο στη Βουλή, κρατώντας, όμως, από την άλλη μεριά τον έλεγχο για το τυχόν αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, την οποία είχαν αποδεχθεί. Διότι έκαναν πρόταση με βάση το άρθρο 86, δηλαδή το νόμο περί ευθύνης Υπουργών, με τις συνταγματικές προβλέψεις για το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Διότι συνέστησαν την επιτροπή με ψηφοφορία, δηλαδή εφάρμοσαν το άρθρο 86. Αλλά κατέληξαν -αφού έχουν εφαρμόσει το άρθρο 86!- ότι το άρθρο 86 του Συντάγματος δεν εφαρμόζεται. Είναι προφανές ότι αυτό έγινε γιατί η κυβερνητική πλειοψηφία αποτέλεσε οργανικό σκέλος της σκευωρίας που είχε εξυφανθεί και είχε προεξαγγελθεί από τον κ. Παπαγγελόπουλο, ήδη από την ημέρα διαβιβάσεως της δικογραφίας στη Βουλή. Ένα σχέδιο σπίλωσης των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης και μάλιστα χωρίς να τους δίδεται η δυνατότητα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και να αντικρούσουν τα -ούτως ή άλλως- ισχνά στοιχεία, δηλαδή στη πραγματικότητα ό,τι εισφέρουν -αυτό το ελάχιστο- οι 3 λεγόμενοι προστατευόμενοι μάρτυρες”, τονίζει.

  Ο κ. Βορίδης στέκεται και στο γεγονός ότι η κυβερνητική πλειοψηφία δεν κατάθεσε το πόρισμα της και υπέβαλε και αίτημα 48ωρου παράτασης, αφού είχε δει τα πορίσματα των άλλων κομμάτων. "Είναι προφανώς αμήχανη και για να απαντήσει. Συνεχίζονται οι θλιβερές μεθοδεύεις αυτής της υπόθεσης, που υποτίθεται ότι ήταν το μεγαλύτερο σκάνδαλο και κατέληξε το μόνο σκάνδαλο που υπάρχει να είναι η μεγαλύτερη σκευωρία σπίλωσης και δυσφήμισης πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης¨, επισημαίνει.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων