Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 22-Απρ-2018 14:02

  Κ. Μητσοτάκης: Βιώσιμη ανάπτυξη είναι μια πολιτική που μας αφορά όλους

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Κ. Μητσοτάκης: Βιώσιμη ανάπτυξη είναι μια πολιτική που μας αφορά όλους

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14:25

  Με εθελοντές αλλά και κατοίκους της περιοχής που βρέθηκαν στην πλατεία Βικτωρίας για την εκδήλωση "Ελπίδος 2030" συνομίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος και ενημερώθηκε για το έργο 25 οργανώσεων από όλη την Ευρώπη που παρουσιάζουν στην Αθήνα το έργο τους πάνω σε κοινωνικά θέματα, για την προστασία του περιβάλλοντος, την υπεράσπιση των ίσων δικαιωμάτων και την προώθηση της διεθνούς δικαιοσύνης και ανάπτυξης. Ο κ. Μητσοτάκης παρακολούθησε την υπαίθρια συναυλία της πολιτισμικής χορωδίας "Πολυφώνικα" και επισκέφθηκε μεταξύ άλλων και την έκθεση "Πλανήτης 2030" που δημιούργησε η "ActionAid HELLAS" μαζί με 40.000 μαθητές από όλη τη χώρα. Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε την ανάγκη να περάσουν στην εφαρμοσμένη πολιτική οι 17 στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης που έχει θέσει ο ΟΗΕ, για την εξάλειψη της ακραίας φτώχειας, των κοινωνικών ανισοτήτων και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

  "Πρέπει να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες της Αθήνας για τη βιώσιμη ανάπτυξη που περιλαμβάνει 17 στόχους.

  Βιώσιμη ανάπτυξη είναι μια πολιτική που μας αφορά όλους. Οι στόχοι της βιώσιμης ανάπτυξης πρέπει να περάσουν και στην εφαρμοσμένη πολιτική. Απέναντι στην γκρίζα Ελλάδα της κατήφειας και της μιζέριας υπάρχει και μια Ελλάδα που δημιουργεί" δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης. Η εκδήλωση συντονίζεται από την "Actionaid, το Victoria Square Project και την Ελληνική Πλατφόρμα για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Η πρωτοβουλία όλης αυτής της δράσης ανήκει στο World Human Forum.

  Αναλυτικά η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

  "Μεγάλη μου χαρά που σήμερα επισκέπτομαι αυτή την πολύ όμορφη κοινωνική δράση η οποία κινητοποιεί παραπάνω από 30 μη κυβερνητικές οργανώσεις για να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες της Αθήνας για τους στόχους των Ηνωμένων Εθνών για τη βιώσιμη ανάπτυξη. 
             
  Δεκαεφτά στόχοι οι οποίοι έρχονται και μας θυμίζουν, ότι 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι πρέπει να μάθουμε να ζούμε αρμονικά σε ένα πλανήτη. Έχουμε μόνο μία γη. Η βιώσιμη ανάπτυξη είναι μια θεματολογία που μας αφορά όλους. Είτε μιλάμε για την προστασία του περιβάλλοντος, είτε μιλάμε για την κοινωνική Δικαιοσύνη, είτε μιλάμε για την ισότητα των φύλων, είτε μιλάμε για την προστασία των θαλασσών μας. Στους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης συμπυκνώνεται μια πολιτική για όλους τους ανθρώπους που κατοικούν σε αυτό τον πλανήτη. 
   
  Εύχομαι, πραγματικά, οι δράσεις αυτές να βρουν αντίκρισμα και στις δημόσιες πολιτικές. Και χαίρομαι, ιδιαίτερα πως ως αποτέλεσμα της κρίσης, υπάρχει μια μεγάλη κινητικότητα από κάτω προς τα πάνω, από την ίδια την κοινωνία των πολιτών, η οποία αντιλαμβάνεται ότι δεν αρκεί πια οι πολιτικοί, η πολιτική, η υψηλή πολιτική να λύσουν όλα τα προβλήματα. Χρειαζόμαστε την κινητοποίηση όλων των πολιτών, είτε ατομικά είτε μέσα από τις εξαιρετικές μη κυβερνητικές οργανώσεις που κάνουν τόσο καταπληκτική δουλειά σήμερα στην Πατρίδα μας και πηγαίνουν κόντρα στο ρεύμα. 
  Απέναντι στη γκρίζα Ελλάδα της μιζέριας και της κατήφειας, υπάρχει μια άλλη Ελλάδα, η οποία δημιουργεί, η οποία είναι αισιόδοξη και η οποία θέτει φιλόδοξους στόχους για το μέλλον. Και χρέος μας και δουλειά μας είτε μιλάμε για την κεντρική πολιτική είτε μιλάμε για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι αυτή την Ελλάδα να την εκφράσουμε και να την υποστηρίξουμε. 

  Και πάλι συγχαρητήρια στους διοργανωτές αυτής της εξαιρετικής πρωτοβουλίας". 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων